Geri Dön   dilFORUM > FORUMLA TANIŞMA, KURALLAR, TARİHÇE, DUYURULAR > Makaleler
Yönetimden Yapılan Duyurular Yönetimden yapılan önemli duyuruları burada.

Anket Sonuçlarını Göster: Grip yayılmasın diye eğitime ara verilmesi doğru mu?
Evet doğru 32 68,09%
Hayır doğru değil 15 31,91%
Oylayanlar: 47. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Article Tools Modları Göster

Eski
Grip yayılmasın diye eğitime ara verildi!
by SeyfiHoca 18-11-09

Grip yayılmasın diye eğitime ara verildi!

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, tatil kararı alınmasındaki nedenleri açıkladı. Ceylan, "H1N1", halk arasında "domuz gribi" denilen hastalığın bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye´yi de kasıp kavurduğunu belirterek, "Salgın, endişe verici boyutlarda. Eskişehir´de geçen hafta sonu özellikle Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerindeki 200 okuldan 95´inde grip sebebiyle okula gelemeyen öğrenci sayısı, mevcutlarının yüzde 10´unu aşmaya başlamıştı. Ciddi bir rakamdı. Hastalığın daha fazla yayılmaması için tedbir alınması gerekiyordu. Köylerde bütün resmi, özel ilköğretim, lise, anaokulu ve dersaneler 23 Kasım´a kadar tatil edildi. Okulları tatil etmemiz, tamamen tedbir amaçlı. Hastalığın yayılma hızı ciddi rakamlara ulaşmasın istedik" dedi.
Okuma 754 Yorum 27
Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için SeyfiHoca isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Total Comments 27

Yorum

Eski 19-11-09, 16:28
Mediha - ait Avatar
Öğretmen

Yaşadığım şehir: Eskişehir_Ankara
Puan Verme Gücü: 21
Mediha Mediha Mediha Mediha Mediha Mediha Mediha Mediha Mediha Mediha Mediha

Alıntı:
educator´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Grip sadece okulda mı yayılıyor ki? Bence çok yanlış. O zaman toplu taşıma araçları da iptal edilsin. Sağlık ocakları da çalışmasın. Bankalar, postaneler vs her yer tatil olsun. Eğitim sistemimiz zaten sıfır çekiyor bir de tatil yapıyoruz çok hakediyoruz gibi. Millet bence gripten kaçmayı değil, ona karşı gelmeyi öğrensin. Domuz gribi sadece okulda değil, her yerde!

Hocam çocuklar risk grubunda yer alıyorlar ve tahmin edersiniz ki bu virüsün en kolay yayılabileceği yer elbette okullar. Bu kadar çok mikrop başka nerede bulunabilir ki? Şu anda benim okulumdaki öğretmenlerin % 50 si öğrencilerin ise %70 i hasta. Çok şükür h1n1 e rastlanmadı ama rastlanmayacağı anlamına gelmiyor. Bu ara verilen dönemi tatil olarak hiçbirimiz almıyoruz zaten. Çünkü ne öğrenciler ne de biz adapte olabiliyoruz. Ama herşeyin başı sağlık! Bahsettiğiniz eğitim sisteminin başarıya ulaşabilmesinin ilk şartı da sağlık.
Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Mediha isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:

Forum Sponsoru
Eski 19-11-09, 17:51
ksfno1
Misafir

en doğru kararı almışlar

Konu ksfno1 tarafından (19-11-09 Saat 17:53 ) de değiştirilmiştir.
Eski 19-11-09, 17:53
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 3
orcun94 orcun94

Eğitim sistemimiz çok iyiymiş gibi tatil yapacak bahaneler arıyoruz.Gribin yayılması bu şekilde asla engellenemez.Neden sadece okullarda böyle bir uygulama var?Bence bu da üzerimizde oynanan oyunlardan biri.
Eski 19-11-09, 18:06
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 5
yusufteacher

Okulların durumunu bilmeden okulların tatil yapılmasını eleştirmek bence biraz haksızlık. Çünkü sınıflar hasta veya hastalıktan korkan öğrencilerin gelmemesi sebebiyle zaten boş. Doğru dürüst ders işlenmiyor. Öyleyse tatil olması bence de en doğal ve mantıklı olanıdır. Tabiki bu tatil kışın bitmesine kadar süremez ama hasta öğrencilerin sayısının arttığı günlerde okullar gayet tabi tatil yapılabilir diye düşünüyorum.
Eski 19-11-09, 18:53
doooooooooo
Misafir

Destekliyorum.
Cocuklar buyukler gibi kendilerini koruyamazlar. Buyukler, en azindan akilli olanlari ellerini sik sik yikarlar. Bunu cocuklara anlatamazsiniz. Kirli ellerini agizlarina sokmamalarini gerektigini soyleseniz de unuturlar, onemsemezler. Ayrica risk grubundakiler cocuklar, yaslilar ve birtakim hastaliklari olanlar. Demek ki okullari tatil etmek cok iyi bir fikir. Acikcasi cocugum olsaydi okullar tatil olmasaydi bile yollamazdim. Bir yil egitimden geri kalmak domuz gribinden olmekten daha iyi, bence.
Eski 19-11-09, 20:46
escandesc - ait Avatar
a massive fan of ESC

Yaşadığım şehir: Bursa
Puan Verme Gücü: 9
escandesc escandesc escandesc escandesc escandesc escandesc

ya öğrenciler napıcak o tatilde dışarı çıkıp gezicek sanki evde durcaklar bizim burda okul tatil olduğu zaman bütün öğrenciler alışveriş merkezlerine akın ediyor eee ne olcak şimdi ???
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için escandesc isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 19-11-09, 20:58
JoKeR
Misafir

Türkiye kadar abartan bir ülke görmedim... Abartıda bir numarayız.. Ben de domuz gribi oldum. Allah'a şükür iyileştim de.. Ve normal grip gibi. Sadece istifra+ishal biraz karın ağrıtıyor o kadar! Dinleniyorsun geçiyor....

Yani sokağa çıkartma yasağı falan getirsinler bari... İngiltere'de 80'lerde karda kışta annemler okula gidiyormuş. Burada tatile bahane aranıyor. Sonra da soruyoruz, hayıflanıyoruz 'Bu ülke neden böyle diye' ?!!!!!
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 19-11-09, 21:06
arecem - ait Avatar
Fİlolog

Yaşadığım şehir: sivas
Puan Verme Gücü: 14
arecem arecem arecem arecem arecem arecem

evet abartıyoruz tatıl konusuna gelınce tatıle meraklıyızdır hasta olmasın dıye okula gondermeyız ama dısarı cıkmasına ızın verırız ama gercekten okula gıden ogrencı sayında azalma olmus en ıyısı tatıl kararı vermektı
Eski 19-11-09, 21:21
educator - ait Avatar
English lover

Yaşadığım şehir: At classes,mostly!
Puan Verme Gücü: 10
educator educator educator educator educator educator educator educator educator

Sayın Çubukçu olaya el koydu zâti Tatil matil yok
Eski 19-11-09, 21:24
arecem - ait Avatar
Fİlolog

Yaşadığım şehir: sivas
Puan Verme Gücü: 14
arecem arecem arecem arecem arecem arecem

sayın cubukcu nun sozlerı hep havada kalıyor atama yapılcak erteledıler de erteledıler aralıktaymıs yarın bakarsınız tatıl olur

Tags
ara, diye, eğitime, grip, verildi, yayılmasın

Article Tools
Modları Göster