![]() | ![]() | ||||||
![]() |
| |||||||
| YDS Forumu (LYS-5 Forumu) LYS-5/YDS ile ilgili bölüm... |
![]()
![]() |
| |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| |||
| |||
Merhaba Arkadaşlar, Ben Fen-Edebiyat Kimya Bölümü mezunyum. Sayısalcıyım. 28 yaşındayım Bir ilaç firmasında üretim bölümünde 3,5 senedir çalışıyorum.İngilizceye aşığım. Hazırlık okudum ; ve ingilizceyi hiç boşlamadım.Şu an KPDS çalışıyorum . 2010 ÖSS ve YDS e girip Açıköğretim İngilizce Öğretmenliği veya herhangi bir üniversitenin inglizce öğretmenliğini okumak için kolları sıvadım. Hatta işi bile bırakmayı düşünüyorum.Bildiğim kadarıyla imam hatipleri önü açılsın diye kat sayı kalktı.Kazanma şansım nedir?Sayısal da yapmam gerekir mi?Dershane şartmı? Cevaplarınızı bekliyorum. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
|
| ||||
| ||||
| ingilizcedeki durumunuz nedir bilmiyorum ama ygs için şart bence dersane,sayısal yapmanız gerekli evet çünkü ingilizce öğretmenliği puanları yüksek sayılabilir, o nedenle sayısal yaparak fark atmanız gerekir, sayısal derken 2.bölümü demiyorum tabi. ygsde olan fen ve matematik testlerini kastediyoruz sanırım.
__________________ Doğunun kapılarını açmak... Beyin göçüne son! |
|
| |||
| |||
| sız sayısal mezunusunuz aynı zamanda okul mezunusunuz kat sayıya gore okul puanınız yarıya dusucek ve buyuzden oss den cok yuksek bır puan almanız gereklı kı ıng ogretmenlıgını kazanasınız.cok calısmanız lazım bence dersane sart |
|
| |||
| |||
| inglizce durumum KPDS- 60-65 arası alıyorum. Biliyorum daha çok çalışmam lazım matematik benim için sorun değil.Feni de unuttum ama alt yapı var .Ama kat sayı olayında herkes eşit değil mi?Zaten bölüm dışı tercih yapılması için kat sayı 0,3 ve 0,8 ile çarpılmayacak diye biliyorum. |
|
| |||
| |||
| 11.04.2010 YGS 19.06.2010 Dil Yukarıdaki sınavlara gireceksiniz sadece. İngilizce Öğretmenliği için diğer sınavlara girmenize gerek yok. Ayrıca katsayı adaletsizliği sadece imam hatipler için değil, tüm öğrenciler için kalktı.Zaten imam hatiplerin tüm liseler arasındaki oranı yüzde 5 civarında. |
|
| |||
| |||
| Sadece YGS ve Dil'e girmeniz yeterli. YD öğrencileri YGS'de Mat ve Fen'den zorlanırlar. Netleri bu iki testte düşük olur. Sizin bu testlerin neti iyi olur. Dilde 90'ı geçmeniz lazım. Boğaziçi ve Marmara gibi yerler olmaz, ama açık öğretim 2000 kişi aldığı için rahat girersiniz. Katsayı herkese aynı. Okul puanı olarak girdiğiniz yılın puanını alırsınız, yani ilk üniversiteye girdiğiniz yıl hangi puanı almışsanız onu alırsınız. Sadece taban 80'dan 75'e düştü, onun ayarlaması yapılır, o kadar.. Bu arada bizde bir müddet kimya mühendisliği yapmış, sonrasında öğretmenliğe geçmiş bir arkadaşımız var... |
|
| |||
| |||
| Tekrar Merhaba Yahya Hocam Cevabınız için teşekkürler Yanlız 2 sınav Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız .Burada bunu tartışmak istemiyorum ama bana göre %5'lik kısım az değil. İntelligent Hocam bende Edirne Açık öğretim düşünüyorum.Evet Mat+kimyadan sorunum olmaz.Fizik+Bio çalışacağım.Ama sözel dersleri unutmuşum onlara asılmam lazım teşekkürler. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
|
| |||
| |||
| Arecem Neden haksızlıklık olsun ki.?Çalışan herkes hakkettiği yerde zaten.Diğer yandan 2. ünv okumak çok kolay iş değil çünkü bıkkınlık ,çalışma vs. sebepler ; sadece üniversiteye hazırlanan öğrenciler daha şanslı bence. |
|
| |||
| |||
| ama arkadaslar mıllet sırf hırsında mesela turkıye bırıncılerı tekrar tekrar sınava gırıyor sımdıde em aynı sey olcak hatta tercıh yapan bıle olcak okumak ıcın degılkı yaptıkları sırf basarılarını kanıtlamak bolelıkle nolcak hak eden yerlesmeyı asıl ısteyen kısı basarı sırasında tercıh sırasında gerıde kalcak oss de bır kısı cok kısı demek bu haksızlık yaptıklarıu |
|
| |||
| |||
| ozman oda meslek lısesıne gıtmeseydı olacakları bılıyordu ayrıca meslek lısesınden de kolay kolaytıp ogrencısı cıkmaz oduzeyde egıtım verılmıyor meslekı egıtım verılıyor.herneyse benım olayım o degıl ben unıversıte mezunlarından bahsedıyorum |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Bence o kadar da emin konuşma. Ayrıca göreceksiniz ki Meslek Lise engelinin kalkmasıyla diğer liselerin kazandırma şansı oldukça düşecek. Bunlara kısa zamanda şahir olacaksınız. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
|
| |||
| |||
| hıc sanmıyorum meslek egıtımı almaya gıden ogrencılerın zaten ılkokulda puanları dusuk olur sahsen bıldıklerımle konusuyorum ıstısnaları bılmem arkadaslar kımseyı kucumsemek degıl nıyetım keske kazansalar ama benım anlatmak ıstedıgım su mıllet unıye yerlesır ıkıncı sene yıne gırer yıne tercıh yapar busefer acıktakı ogrencı zorda kalır bır kısıyle bıle yerlesmeyı kaybedenler var bana rıca etsem mezunların kat sayısı hakkında bır lınk gonderebılır mısınız? |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
|
|
| |||
| |||
| Üniversitede bir bölüm kazanıpta gitmeyen (Açıköğretimin kontenjansız bölümleri hariç) öğrenciler o sene tekrar sınava girdiklerinde AOBP'leri 0.15 katsayısı yarı yarıya düşürülerek 0.075 ile çarpılacak bırını bulabıldım |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |