Geri Dön   dilFORUM > İNGİLİZCE SINAVLARI FORUMU (ESP) > Üniversite Rehberlik Bölümü
Üniversite Rehberlik Bölümü Üniversite seçimleri konusunda rehberlik bölümü...

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 16-11-09, 18:42
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 5
oxygen49
Katsayı ve İngilizce Öğretmenliği Kazanma Şansı

Merhaba Arkadaşlar,

Ben Fen-Edebiyat Kimya Bölümü mezunyum. Sayısalcıyım. 28 yaşındayım Bir ilaç firmasında üretim bölümünde 3,5 senedir çalışıyorum.İngilizceye aşığım. Hazırlık okudum ; ve ingilizceyi hiç boşlamadım.Şu an KPDS çalışıyorum . 2010 ÖSS ve YDS e girip Açıköğretim İngilizce Öğretmenliği veya herhangi bir üniversitenin inglizce öğretmenliğini okumak için kolları sıvadım. Hatta işi bile bırakmayı düşünüyorum.Bildiğim kadarıyla imam hatipleri önü açılsın diye kat sayı kalktı.Kazanma şansım nedir?Sayısal da yapmam gerekir mi?Dershane şartmı?
Cevaplarınızı bekliyorum.

Forum Sponsoru
Eski 16-11-09, 18:47
Seda Relampago - ait Avatar
Emektar Üye

Yaşadığım şehir: İstanbul
Puan Verme Gücü: 15
Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago Seda Relampago

ingilizcedeki durumunuz nedir bilmiyorum ama ygs için şart bence dersane,sayısal yapmanız gerekli evet çünkü ingilizce öğretmenliği puanları yüksek sayılabilir, o nedenle sayısal yaparak fark atmanız gerekir, sayısal derken 2.bölümü demiyorum tabi. ygsde olan fen ve matematik testlerini kastediyoruz sanırım.
Eski 16-11-09, 18:56
arecem - ait Avatar
Fİlolog

Yaşadığım şehir: sivas
Puan Verme Gücü: 14
arecem arecem arecem arecem arecem arecem

sız sayısal mezunusunuz aynı zamanda okul mezunusunuz kat sayıya gore okul puanınız yarıya dusucek ve buyuzden oss den cok yuksek bır puan almanız gereklı kı ıng ogretmenlıgını kazanasınız.cok calısmanız lazım bence dersane sart
Eski 16-11-09, 20:32
dilFORUM Üyesi

oxygen49

inglizce durumum KPDS- 60-65 arası alıyorum. Biliyorum daha çok çalışmam lazım matematik benim için sorun değil.Feni de unuttum ama alt yapı var .Ama kat sayı olayında herkes eşit değil mi?Zaten bölüm dışı tercih yapılması için kat sayı 0,3 ve 0,8 ile çarpılmayacak diye biliyorum.
Eski 16-11-09, 22:27
arecem - ait Avatar
Fİlolog

hayır o sadece lıse mezunları ıcın yanı herhangı bır yerı bıtırmeyenler ıcın sız mezunsunuz
Eski 16-11-09, 23:19
arecem - ait Avatar
Fİlolog

arkadaslar mezunlar ıcın durum farklı bunu ıyıce arastırın mezunların okul puanlarının yarısı kırılıyor alan dısında kırılmıyor sadece ama unıversıte okumus kısıler ıcın bu durum bole degıll
Eski 17-11-09, 21:45
dilFORUM Üyesi

oxygen49

Arecem ,öyle birşey yok mezunlardan puan kırılmıyor.İmam Hatipler için puanları eşitlediler.Eniştem 2. üniversitesi okuyor.Puan kırılmadı.
Eski 17-11-09, 21:53
dilFORUM Üyesi

oxygen49

Bir sorum daha olacak .Bu sınavlara gireceğim değil mi ?
11.04.2010 YGS
19.06.2010 Dil
20.06.2010 Sosyal
26.06.2010 Edebyat-Coğrafya
Eski 17-11-09, 21:58
dilFORUM Kurucusu

Yaşadığım şehir: MUŞ
Puan Verme Gücü: 131
Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca Yahya Hoca

11.04.2010 YGS
19.06.2010 Dil

Yukarıdaki sınavlara gireceksiniz sadece. İngilizce Öğretmenliği için diğer sınavlara girmenize gerek yok. Ayrıca katsayı adaletsizliği sadece imam hatipler için değil, tüm öğrenciler için kalktı.Zaten imam hatiplerin tüm liseler arasındaki oranı yüzde 5 civarında.
Eski 17-11-09, 22:45
Öğretmen

Puan Verme Gücü: 6
İntelligent İntelligent İntelligent İntelligent İntelligent İntelligent İntelligent

Sadece YGS ve Dil'e girmeniz yeterli. YD öğrencileri YGS'de Mat ve Fen'den zorlanırlar. Netleri bu iki testte düşük olur. Sizin bu testlerin neti iyi olur. Dilde 90'ı geçmeniz lazım. Boğaziçi ve Marmara gibi yerler olmaz, ama açık öğretim 2000 kişi aldığı için rahat girersiniz. Katsayı herkese aynı. Okul puanı olarak girdiğiniz yılın puanını alırsınız, yani ilk üniversiteye girdiğiniz yıl hangi puanı almışsanız onu alırsınız. Sadece taban 80'dan 75'e düştü, onun ayarlaması yapılır, o kadar..
Bu arada bizde bir müddet kimya mühendisliği yapmış, sonrasında öğretmenliğe geçmiş bir arkadaşımız var...

Tags
katsayı, kazanma, öğretmenliği, İngilizce, şansı

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: