Türkiye'nin En Büyük Dil Forumu 5. Yaşında!
Geri Dön   dilFORUM > İNGİLİZCE SINAVLARI FORUMU (ESP) > TOEFL Forumu
TOEFL Forumu TOEFL'a hazırlananların takip edebileceği bölüm...

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Değerlendirme: Değerlendirme, toplam 3 oy almıştır,  ortalama değerlendirme 5,00 puandır. Modları Göster
Eski 16-02-08, 20:31
Ercenk Hamarat - ait Avatar
Emektar Üye

Yaşadığım şehir: Balıkesir / İzmir
Puan Verme Gücü: 20
Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat
TOEFL iBT TECRÜBE PAYLAŞIM HAVUZU

TOEFL iBT sınavına giren arkadaşlarımız !!!
Burada, sınava girecek arkadaşlar için sınav öncesi ve sınav anı için tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Forum Sponsoru
Eski 17-02-08, 22:07
Emektar Üye

Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat Ercenk Hamarat

Bir gün bekledim yazan kimse olmayınca tekrar hatırlatmak istedim. TOEFL iBT'ye kimse girmedi mi? Giren varsa lütfen tecrübelerini bizimle paylaşırlar mı?
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Ercenk Hamarat isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 19-02-08, 17:04
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Söke-Çine-Nazilli üçgeninin içi
Puan Verme Gücü: 4
Xessa Xessa

Berbattı tek kelimeyle. Speaking kısmında ilk independent task'te bir hata yaptım ve moralim sıfırlandı. Diğer speakinglerde sustum sadece nasıl olsa 80'i geçemem diye. Sınavdan çıkacaktım ama writing nasıl hem göreyim hem de kendimi test edeyim diye bekledim. Bence en zor kısım speaking. Türkçe bile zor yanıtlayacağım soruları soruyorlar. çekyat mı tercih edersin yoksa bilmem ne mi? Ben bunu 45 saniyede Türkçe olarak bile açıklayamam. Reading writing listening bence daha kolay.
Aşağıdaki 6 kullanıcı bu güzel mesaj için Xessa isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 19-02-08, 17:07
Emektar Üye

İlk tecrübe paylaşımı sizden geldi teşekkürler. Sınava ne zaman girdiniz? Geçmiş olsun.
Eski 23-02-08, 14:53
meksi - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

meksi

Bu konunun sınava ilk girecek veya tekrar girecek arkadaşlara Çok faydalı olacağından eminim.
teşekkürler..
Eski 08-03-08, 15:15
dilFORUM Üyesi

ebla33
Açıkçası Çekiniyorum

Ne yalan söyleyim toefl'ın zor bir sınav olduğunu biliyorum.Aslına bakarsanız toefl ile son 2 aydır ciddi ciddi ilgileniyorum bu siteyide araştırma yaparken buldum fakat çok faydalı bi site gerçekten.Ben şu anda bu sınava girmedim ama giren akrabalarımdan özellikle writing kısmının çok zor olduğunu duydum.Arkadaşımızında değindiği gibi çok ince ayrıntılara değiniyorlar bazen bunlar Türkçeyle bile zor anlatacağımız bir şekilde bile önümüze sunuluyor.Fakat yine sınava giren bir akrabam bana writing kısmında önemli olanın panik yapmamam gerektiği olduğunu söyledi bende ilk söylendiğinde hadi canım bunu herkes söyler demiştim fakat hakikaten öyle arkadaşlar kısıtlı bir süre insan için paniğin artmasına sebep oluyor ayrıca bana ingilizce kitaplardan okuduğum bilgilerle ilgili düşünüp yazılar yazmamın yani ufak tefek denemeler yapmamın çok iyi olacağını söyledi gerçektende bunu denemeliyiz ilk yazdıklarımız çok komik olabiliyor fakat gittikçe gelişiyor bu sebeple 'süresi olan arkadaşlara' sesleniyorum okuduklarınız hakkında düşünüp yazı yazın kendinizle alay edin, gülün ama yazmaktan vazgeçmeyin.Ne kadar tecrübe ile ilgili bilmem ama yazmak istedim.

Saygılar...
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için ebla33 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 08-03-08, 15:18
.civil.eng. - ait Avatar
Kıdemli Üye

Puan Verme Gücü: 16
.civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng.

Alıntı:
Ne yalan söyleyim toefl'ın zor bir sınav olduğunu biliyorum.Aslına bakarsanız toefl ile son 2 aydır ciddi ciddi ilgileniyorum bu siteyide araştırma yaparken buldum fakat çok faydalı bi site gerçekten.Ben şu anda bu sınava girmedim ama giren akrabalarımdan özellikle writing kısmının çok zor olduğunu duydum.Arkadaşımızında değindiği gibi çok ince ayrıntılara değiniyorlar bazen bunlar Türkçeyle bile zor anlatacağımız bir şekilde bile önümüze sunuluyor.Fakat yine sınava giren bir akrabam bana writing kısmında önemli olanın panik yapmamam gerektiği olduğunu söyledi bende ilk söylendiğinde hadi canım bunu herkes söyler demiştim fakat hakikaten öyle arkadaşlar kısıtlı bir süre insan için paniğin artmasına sebep oluyor ayrıca bana ingilizce kitaplardan okuduğum bilgilerle ilgili düşünüp yazılar yazmamın yani ufak tefek denemeler yapmamın çok iyi olacağını söyledi gerçektende bunu denemeliyiz ilk yazdıklarımız çok komik olabiliyor fakat gittikçe gelişiyor bu sebeple 'süresi olan arkadaşlara' sesleniyorum okuduklarınız hakkında düşünüp yazı yazın kendinizle alay edin, gülün ama yazmaktan vazgeçmeyin.Ne kadar tecrübe ile ilgili bilmem ama yazmak istedim.

Saygılar...
Kesinlikle katılıyorum!

Eski 08-03-08, 15:38
Öğretmen

Yaşadığım şehir: Ankara
Puan Verme Gücü: 7
dilekgokce dilekgokce dilekgokce dilekgokce dilekgokce dilekgokce dilekgokce dilekgokce

Alıntı:
TOEFL iBT sınavına giren arkadaşlarımız !!!
Burada, sınava girecek arkadaşlar için sınav öncesi ve sınav anı için tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

" toefl" gerçekten ingilizce kullanımını bütün becerileriyle ölçen bir sınavdır.sadece gramer ya da kelime bilerek bu sınavdan iyi bir puan alamazsınız.bana göre en zorları speaking ve listeningtir çünkü sizden akıcı bir konuşmanın yanında listeningte tamamen orjinal konuşma örnekleri(değişik hızda ve farklı ingilizce aksanlariyla) dinletirler.ayrıca writingde değişik essaylar yazmanız istenir,ki bu da belli bir birikimiz olmadan ve essay le ilgili temel kuralları bilmeden olmaz.
Eski 11-03-08, 21:13
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Söke-Çine-Nazilli üçgeninin içi
Xessa Xessa

Skor açıklandı. Eğer speakingte diğer taskleri tamamlasa imişim 80 puanı geçebilecek imişim. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız

Arkadaşlar bir defa girdim ama söyleyeceğim şey şudur ki; ASLA moralinizi bozmayın. Elinizden geleni yapın.

Bu arada listening paragraflarında genelde fotoğraflardaki insanlar yaşlı idi. Özellikle canımız sıkılsın diye mi yapıyorlar bunu anlamadım. Daha genç insanları koysalardı daha iyi olurdu bence Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
4 saatlik bir sınavda inanın ki çok etkisi oluyor.

Sigarayı bırakmanızı tavsiye ederim. Eğer tiryaki iseniz saatlerce sigarasız durmak ayrı bir sınav gerçekten de Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Xessa isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 12-03-08, 13:21
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Ankara & İstanbul
Puan Verme Gücü: 5
Safakis

Cuma günü giriyorum, Ankara-TOBB Uni'de. Pek hazırlanmadım Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız 88 Almam gerekiyor ama daha yüksek bir puan hedefliyorum, en az 100, deneyimlerimi paylaşacağım Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 12-03-08, 13:22
.civil.eng. - ait Avatar
Kıdemli Üye

Puan Verme Gücü: 16
.civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng. .civil.eng.

Alıntı:
Cuma günü giriyorum, Ankara-TOBB Uni'de. Pek hazırlanmadım Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız 88 Almam gerekiyor ama daha yüksek bir puan hedefliyorum, en az 100, deneyimlerimi paylaşacağım Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Bekliyoruz...

Eski 12-03-08, 13:29
Emektar Üye

Alıntı:
Umarım hedefinize ulaşırsınız. Başarılar diliyorum. Merakla bekliyoruz.
Eski 14-03-08, 21:11
dilFORUM Üyesi

Safakis
Exclamation

Merhaba Arkadaşlar
Bugün saat 11:00'de TOBB ETÜ'de sınava girdim, 14:50'de de çıktım.
Arada 10 dakikalık bir ara da verildi. (Maksimum 4,5 saat sürüyor diye biliyorum zaten)
Genel olarak sürprizsizdi. Sınav sistemini daha önceden kavrayan ve İngilizcesine güvenen birinin başarısız olması imkansız. Tek sorun zaman kısıtlaması olabilir belki. Benim zamanım ucu ucuna yetti genelde, ama paniklemedim. Sorularınız olursa cevaplarım, bir de şunu söyleyeyim, kayıt yaptırdıktan sonra size verilen ücretsiz online deneme sınavını yapın, sınavdaki otomasyon programına alışmış oluyorsunuz. Ve bu forumda yayınlanan akademik kelimeler listesi & alıştırmalar & essay konuları gibi dosyalara mutlaka bakın. Herkese iyi akşamlar.
Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için Safakis isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 03-04-08, 01:03
dilFORUM Üyesi

Safakis

Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Tekrar Merhaba, skorumu öğrendim websitesinden...
109 almışım. 2 puanlık soruyu kendi hatamdan dolayı kaçırmıştım. 118 üzerinden 109 hiç fena değil Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için Safakis isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 03-04-08, 01:34
Emektar Üye

Alıntı:
Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Tekrar Merhaba, skorumu öğrendim websitesinden...
109 almışım. 2 puanlık soruyu kendi hatamdan dolayı kaçırmıştım. 118 üzerinden 109 hiç fena değil Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Sizi ilk kutlayan ben olmak istedim Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Tebrikler...
Eski 03-04-08, 22:20
dilFORUM Üyesi

Safakis

Teşekkür ederim Sayın Hamarat. Bu siteden edindiğim dosyalar dışında hiç hazırlanmadım. Aslında temeli sağlama yakın birinin çok da kasmasına gerek yok ya da 1000lerce lira verip kurslara gitmesine, TOEFL için.

Bu arada fırsatçı ETS, Toefl ücretine yine zam yapmış, 155'di, 185 $ olmuş... Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 03-04-08, 22:21
Digaladriel - ait Avatar
requiem for a dream

Puan Verme Gücü: 42
Digaladriel Digaladriel Digaladriel Digaladriel Digaladriel Digaladriel Digaladriel Digaladriel Digaladriel Digaladriel Digaladriel

Alıntı:
tebrik ederim sizi Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
darisi diger arkadaslara..
Eski 03-04-08, 22:41
Emektar Üye

Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın Hamarat. Bu siteden edindiğim dosyalar dışında hiç hazırlanmadım. Aslında temeli sağlama yakın birinin çok da kasmasına gerek yok ya da 1000lerce lira verip kurslara gitmesine, TOEFL için.

Bu arada fırsatçı ETS, Toefl ücretine yine zam yapmış, 155'di, 185 $ olmuş... Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Evet haklısınız ETS 30$ zam yaptı maalesef Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Kırmızı ile belirttiğim yer çok hoşuma gitti. Böyle sevindirici haberler almak beni daha da şevklendiriyor.

Konu Ercenk Hamarat tarafından (03-04-08 Saat 22:44 ) de değiştirilmiştir.
Eski 08-05-08, 03:31
dilFORUM Üyesi

sumsu

Sonuçlar kaç gün sonra açıklanıyor bunu kesin olarak nasıl öğrenebiliriz?
Eski 12-05-08, 16:42
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Ankara
nejjad

merhaba arkadaşlar. ben yeni başlıyorum çalışmaya. toefl'ı ağustos'un sonuna doğru almayı düşünüyorum. yani 3.5 aylık bir çalışma sürem olacak.
kaplan ve cambridge'den çalışıcam ve ayrıca bu site aracılığıyla indirdiğim kaynaklardan.
ibt reading örnekleri indirebileceğim bir yer biliyo musunuz acaba?
bu arada listening ile ilgili olarak bbc.co.uk'de dinlemeler yapın bence. çok faydalı oluyor. learning english kısmına giriyosunuz, ordan watch&listen var oraya. benim gördüğüm kadarıyla ortalama 6'şar dakikadan oluşan yaklaşık 200-300 dinleme parçası var.
ayrıca zamanınız bolsa benim gibi bol bol film izlemek de yararlı olur.
herkese başarılar.
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için nejjad isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 12-05-08, 22:04
Emektar Üye

Alıntı:
merhaba arkadaşlar. ben yeni başlıyorum çalışmaya. toefl'ı ağustos'un sonuna doğru almayı düşünüyorum. yani 3.5 aylık bir çalışma sürem olacak.
kaplan ve cambridge'den çalışıcam ve ayrıca bu site aracılığıyla indirdiğim kaynaklardan.
ibt reading örnekleri indirebileceğim bir yer biliyo musunuz acaba?
bu arada listening ile ilgili olarak bbc.co.uk'de dinlemeler yapın bence. çok faydalı oluyor. learning english kısmına giriyosunuz, ordan watch&listen var oraya. benim gördüğüm kadarıyla ortalama 6'şar dakikadan oluşan yaklaşık 200-300 dinleme parçası var.
ayrıca zamanınız bolsa benim gibi bol bol film izlemek de yararlı olur.
herkese başarılar.
Forumda daha önce paylaştım iBT Reading örnekleri. Biraz ararsanız bulursunuz...
Eski 13-05-08, 02:51
dilFORUM Üyesi

sumsu

Yaw bu forumda benim sorularıma neden yanıt verilmiyo? Konuyla ilgili ayrı bir başlık açtığım halde neden kimse tek kelime yazmıyor?
Eski 13-05-08, 03:34
Emektar Üye

Alıntı:
Sonuçlar kaç gün sonra açıklanıyor bunu kesin olarak nasıl öğrenebiliriz?
Sorduğunuz bu konu başlığı için ayrı bir konu başlığı açtım ve ayrıntıları ile anlattım.
Tık> [Sadece dilFORUM üyeleri linkleri görebilir. ]

Konu Ercenk Hamarat tarafından (13-05-08 Saat 03:43 ) de değiştirilmiştir.
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Ercenk Hamarat isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 13-05-08, 03:38
Emektar Üye

Alıntı:
Yaw bu forumda benim sorularıma neden yanıt verilmiyo? Konuyla ilgili ayrı bir başlık açtığım halde neden kimse tek kelime yazmıyor?
'Longman' konusuna gelince telif hakkı ile ilgili konular yüzünden maalesef paylaşmıyorum bahsettiğiniz kitabı. Vietnamlı arkadaşlarımda kitap mevcut. Şartlar olgunlaştığında sadece size değil tüm foruma paylaşım için sunacağım.

Ayrıca lütfen daha düzgün bir Türkçe ve daha iyi bir üslup kullanınız. Bu forumun genel kurallarındandır.
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için Ercenk Hamarat isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 16-05-08, 14:55
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 6
emremert
Ibt Hakkinda

Bizim türkiyedeki sitemimize baktığımız zaman malesef speaking e yönelik bir eğitim ağırlığı mevcut değil o nedenle acizane tavsiyem halen devam eden paper base sisteminde bir defada olsa sınava girmeleri en azından kendini denemerini tavsiye ediyorum ilk olarak ibt ye girenler arasında moral olarak çok bozulup ümidini kaybedenler çok fazla

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: