Geri Dön   dilFORUM > İNGİLİZCE SINAVLARI FORUMU (ESP) > TOEFL Forumu
TOEFL Forumu TOEFL'a hazırlananların takip edebileceği bölüm...

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Değerlendirme: Değerlendirme, toplam 4 oy almıştır,  ortalama değerlendirme 5,00 puandır. Modları Göster
Eski 31-03-09, 17:26
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 5
ulkerspor ulkerspor

84 alsam dahi kurtarmıyor ne vahim durum

Forum Sponsoru
Eski 31-03-09, 17:27
dilFORUM Üyesi

ulkerspor ulkerspor

ben 30 Mayıs'ta gireceğim herhalde sonucu 2010'da gelir))
Eski 31-03-09, 21:29
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 4
rearranged

Alıntı:
tuubb´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
benimde daha gelmedi 27 şubat sonucum.. normal. bu hafta içinde gelir.
evet benim bugün geldi sonuç
Eski 01-04-09, 16:30
kimbuyakisikli - ait Avatar
Mega Üye

Yaşadığım şehir: METU
Puan Verme Gücü: 18
kimbuyakisikli isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

2 gün sonra yani Cuma günü gireceğim TOEFL IBT' ye.
Tam manasıyla hazır değilim. Benden istenilen puan 83.
Benim alacağım puan 60-70 arası bir şey olacak galiba.
Eski 02-04-09, 22:00
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 3
giant squid

bende yarın giriyorum. ankara üni hazırlık ta en az 85 almam gerekiyor ama çok korkuyorum özellikle de speaking'den. sanki zırvalayacakmışım gibime geliyor. writing te de zaman problemi olabilir. ama speaking'de heyecanımı nasıl yenebileceğimi bilemiyorum çok sıkıntılı çok.
Eski 03-04-09, 17:17
Mega Üye

gittim, gördüm, geldim. ilk başta reading' e tabii tutuluyorsunuz. benim şansıma(daha doğrusu şanssızlığıma olacaktı.)
3 tane reading parçası geldi. bunların her birisi ciddi anlamda üst düzey kelime bilgisi gerektiren parçalar.
2 uzun reading parçasından sonra 3. gelen readingle bunalım yaşamanız olası bir ihtimal. hazır olun.
speakingten sonra en lanetle andığım bölüme geldik sıra: listening.
9' a yakın uzun ve sıkıcı konuları dinlemek zorundasınız. biyolojisinden tiyatro tarihine,
türkçesini bile bilmediğiniz bitkilerden antropolojisine kadar türlü türlü konular bunlar.
muhtemelen en sıkılacağınız bölümdür aynı zamanda. anlatılanları dinlerken evde yerini
unuttuğum bir şeyin yerini hatırlamam bu bölümün bana sağlamış olduğu en büyük faidedir.
yaşasın,..
vee 10 dk. mola!!!
bu arada kahvenizi yudumlarken ve pek tabi diğer adaylarla vakit öldürürken on dakikalık süre diliminizin
bittiğini bildiren birisi gelebiliyor her ne kadar daha yeni geldim diye ısrar etseniz de. gidiyorsunuz mecburen.
ve karşınızda yüzünde bir gülümsemeyle 'speaking' sizi karşılıyor!
türkiye'de öğretilen ingilizce bilginizle bu bölümün üçte birlik bir bölümünü (10 puan) bile yapmanız imkansız.
6 tane konu. kimisinde listeningi dinledikten sonra sonra konuşuyorsunuz, kimisinde de 20 saniye içerisinde
ekranda beliren yazıyı okumak için çaba sarfettikten sonra konuşma eylemine geçiyorsunuz. tabi bu esnada
salondan bulunan diğer adaylarda önceden ezberlemiş olduklarını tahmin ettiğim 'first of all, according to me,
it seems to me that' gibi kalıpları kullanarak bir bir konuşuyorlar, veya konuşmaya çalışıyorlar işte. eğer evde
kendi kendinize daha önceden egzersiz yapmamışsanız, veya uzun süredir yurt dışında bulunmadıysanız vay halinize!..
ve şimdi de en fantastik bölümdeyiz, -writing-
integrated ve indepented diye ikiye ayrılan writingimizde ilk integrated olan soruluyor.
ben bugüne kadar yalnızca 5 (yazıyla beş) essay yazmış birisi olarak çok zorlanmayacağınızı
temin ettiğim bölümdür writing bölümü. tabi daha önceden en azından 30-40 tane essay örnekleri
okumanız kaydı ile. yanlış hatırlamıyorsam integrated writing bölümü için ayrılan süre 15 dk.
diğeri de 20 veya 25 dk. olması lazım. kendiniz extra bir çaba göstermedikçe işiniz zor.
tabi bu zorluk sizden istenilen puan ile orantılı.
bol bol film izlemek ve wikipedia okumak lazım geliyor. ben bugün bunu anladım.
daha önce bu sınavı hiç tecrübe etmemiş
arkadaşlarımın soru ve sorunlarına bilgim el verdiği sürece cevap veririm.
Eski 03-04-09, 21:26
dilFORUM Üyesi

giant squid

en güvendiğim yerde çok hayati bir hata yaptım. 40 dakika süre verilen yerde ilk parçada zaman hatası yapınca son parçada 6-7 dakikam kalmış ve atmak zorunda kaldım. full yapmam gerekn readingte baya puan bırakmak zorunda kaldım. burada afallayınca nasıl olsa diğerlerinden kısıtlı not alacağım düşüncesiyle diğer bölümlere hiç konsantre olamadım. telaş ve konsantrasyon kaybı speaking ve listeningte mahvetti diyebilirim. sonuç olarak ise boşa giden paraya mı yanıyım yoksa onca emeğe mi bilemiyorum.
Eski 04-04-09, 10:31
meksi - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

meksi

Arkadaşlar merhaba,

bende 21 martta girdim sınava.

Aslında kendime en çok güvendiğim bölümler reading ve listening idi. fakat konuların çok fazla akademik olması durumu değiştirdi. Ben iktisatçıyım. iktisatla ilgil tek bir okuma parçası geldi. ancak, dağlar, denizlar, yeryüzü şekilleri, deniz çiftliği (balıkçılık) gibi alanım olamyan ve bugüne kadar da fazla okuyup dinlemediğim konularla ilgili reading ve listenin parçaları geldi. bir kısmını yaptım. bir ksımını da atmak zorunda kaldım.

speaking daha zayıf olduğumu düşündüğüm bölümlerdi. Speaking de aksanım iyidir. ancak çok detaylı akademik konuşmaktan çekindim. writing bölümü ise en rahat olduğumu düşündüğüm bölüm idi.

sonuca gelince;

maalesef istediğim puanı alamadım.

67 toplam puan.

speaking ve writingden yüksek almışım.

reading ve listening beni kurtaracak bölümler olması gerekirken, aşağı çeken bölümler olmuş.

üzgünüm. ama kursa filan gitmemiştim. herhangi bir hazırlık ta yapmadım. kolejlerde filan okumadım. yurt dışında iş gezileri haricinde bulunmadım. o yüzden biraz daha gayret edip 3 ay içerisinde yeni bir sınava daha girmek istiyorum. inşallah bu sefer 85 i aşağı düşmem.

hepinize başarılar
Eski 17-04-09, 20:19
Mega Üye

3 nisanda girenler toefl skorlarını ets' nin sitesinden öğrenebilirler..
Eski 23-04-09, 15:12
dilFORUM Üyesi

sultanis

Öncelikle deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
Toefl hakkında pek bilgim yoktu sadece zor oldugunu biliyordum ama şuan anladımki
zor değil Çin işkencesiymiş resmen Resmen şimdiden stres oldum. Daha sadece ÜDS ye
girdim bir kere ve 82 aldım ama sanırım Toefla girmekten kaçışım yok ve 80 civarı almam gerekiyor.Mutlaka kursa gitmeliyim önerilen kitaplarla çalışmak yeterli olur mu?Önümüzdeki
ilk sınava kadar ne kadar vaktim var acaba?
Herkese tekrar tekrar teşekkürler ve başarılar...

Tags
havuzu, ibt, paylaşim, tecrübe, toefl

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: