Herkese merhaba arkadaşlar.ÖSYM'nin yayınladığı yeni kılavuzda,Marmara Üniversitesi için tercümanlıklar yok.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?![]()
Geçen seneki kılavuzda bölümün yer almamasının sebebi bölümün geçen sene öğrenci alımı yapmamasıydı. Yani resmi kaynaklardan öyle duyurulmuştu. Bu seneki durum ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi için üniversite ile iletişime geçerek bilgi edinilebilir sanıyorum ki.
Bu sene marmara unı fransızca ve almanca tercumanlıktan ogrencı alımı yapacak mı? puan kıtapcıgında goremedım öyle bır sey.varsa puanları nedır ve ıngılızceden mı alıyorlar.cok soru sordum ama bu yıl sınava hazırlanıyorum ve marmara ıstıyorum
- - - Updated - - -
Bu sene marmara unı fransızca ve almanca tercumanlıktan ogrencı alımı yapacak mı? puan kıtapcıgında goremedım öyle bır sey.varsa puanları nedır ve ıngılızceden mı alıyorlar.cok soru sordum ama bu yıl sınava hazırlanıyorum ve marmara ıstıyorum
- - - Updated - - -
Bu sene marmara unı fransızca ve almanca tercumanlıktan ogrencı alımı yapacak mı? puan kıtapcıgında goremedım öyle bır sey.varsa puanları nedır ve ıngılızceden mı alıyorlar.cok soru sordum ama bu yıl sınava hazırlanıyorum ve marmara ıstıyorum![]()
up
arkadaşlar uludağ üniversitesi inglizce öğretmenliği mi yoksa yeni açılan marmara üniversitesi mütercim tercümanlık mı ?
puanı kaç daha doğrusu sıralaması ?
Arkadaşlar selam. Durum biraz acil. Tercihlerin başladığını çok geç öğrendim. O yüzden böyle damdan düşer gibi yardımınızı istiyorum.
Durum şu: 14 yıldan sonra ilk kez üniversite sınavına girdim. 484 aldım Dil 1'den. Bir kamu kurumunda memurum. Dışarıdan mütercim-tercümanlık okuyabilir miyim diye düşünüyorum. Normalde türkçeden ingilizceye ve ingilizceden türkçeye çeviri tecrübem de var. YDS'den 93,75 aldım. İngilizcem iyi yani açıkçası. Marmara'da ya da İstanbul'da hafta içi 1, 1,5 gün derse katılarak okuyabilir miyim diye düşünüyorum. Hocalar yardımcı olur mu vs.? Anlayacağınız bilgiye ihtiyacım var. Kadıköy'de çalıştığım için Marmara da Göztepe'de olduğundan daha uygun gözüküyor.
Bu bölümde okuyanlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Herkese merhabalarAlmanca mütercim tercümanlık için Marmara üniversitesi hakkında ne dersiniz? Puanımın tuttuğu diğer üniversiteler şöyle ; Hacettepe, Mersin, İstanbul, Ege. Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çoook sevinirim
fef sitesinde kayıt tarihiyle ilgili net bir şey göremedim, bilgisi olan var mı?
bu bölüm hakkında güncel bilgiye ulaşamıyorum biri bizi aydınlatsın lütfennn
Merhaba bölümün erasmus anlaşması var mı
İngilizce mütercim tercümanlığa yatay geçiş düşünüyorum. Acaba 1. Ve 2. Sınıf derslerini sayabilecek olan var mı? Birde çan sistemi mi var yoksa geçme notu mu var? İkinci seçmeli dilde fransızca var değil mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)