Eğer YDS de belirli bir seviyeye gelmişseniz, paragraflar aslında işin en kolay olanıdır çünkü ne kadar çok sayıda çözülürlerse o kadar başarıya ulaşılır ve nihayet HATASIZ konuma gelinebilir. Yani bir kelime bilginiz ya da gramer bilginiz ne denli iyi olursa olsun , kocaman bir okyanustur bunlar ve düzenli ve programlı çalışan biri için çok çok çok düşük ihtimalde olsa kıyıda köşede bilmediğiniz bir kelime ya da dilbilgisi yapısı karşınıza çıkabilir ancak paragraflara gereken özeni gösterip bol bol çözdüğünüzde göreceksiniz ki aslında farklı bilgiler etrafında ama birbirine çok benzer bakış açılarıyla yaklaşımlar gerektiriyor , yani benzer mantıkla hareket edilebiliyor bir süre sonra ve bir bakıvermişsiniz , paragraflar artık sizden kaçmıyor. Kısacası çok ama çok sayıda yılmadan paragraf çözünüz.
Bu arada sizin çözme yönteminiz benim de favorim, yönteminizden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, sadece belki paragraf sorularından hoşlanmıyor olabilirsiniz, bu sebeple yeterince konsantre olamıyor olabilirsiniz , ya da ön yargı ile yaklaşıyor baştan pes ediyor olabilirsiniz ama her durumda 21 soru diye bakarsak ve her bir paragrafa ufkumuza, bilgi birikimlerimize birşeyler katıyorum diye yaklaşırsak üstesinden gelinebilir.