Mert kelimesi Farsça kökenlidir (mærd) ve şöyle yazılır:مرد
Mert kelimesi Farsça kökenlidir (mærd) ve şöyle yazılır:مرد
çok teşekkürler![]()
arapçada O sesi yoktur.. ama osmanlıca var o da Elif ve vav harflerinin yanyana bulunmasıyla okunuyor
Osmanlıca da o,ö,u,ü sesleri vav okutucu harfi ile gösterilir.Elife gerek kalmaz.ama osmanlıca var o da Elif ve vav harflerinin yanyana bulunmasıyla okunuyor
Aslında konu ismi tam olarak açık değil.Herhangi bir ismin arabi harflerle nasıl yazılışı mı yoksa yine aynı ismin Osmanlı Türkçesine riayet edilerek nasıl yazıldığı mı tam anlaşılmıyor.Eğer Osmanlı Türkçesine riayet edilerek yazılacaksa sadece tek bir biçimde yazılır.Osmanlı Türkçesinde yazarken eğer kelime arabi veya farisi ise o dilde nasıl yazılıyorsa öyle yazılır.Yani biz Osmanlıca bir metinde ömer ismini kullanmak istiyorsak عمر olarak yazarız.Osmanlıca da ö sesi x harfinden sonra vav getirilerek çıkartılır ve kapalı hecelerde ه kullanılmaz diyerek اومر şeklinde yazamayız.ama Türkçe kelimeler için Osmanlıca kaidelerini ve Osmanlıca da bulunan harfleri kullanabiliriz(p,j) gibi.
sadettin isminin arapça yazılışını en güzel halini yazarmısınız![]()
اسماعيل
Benim ki nasıl acaba yazsa ya birisi![]()
Halil nasıl acaba![]()
banu bilen varsan lütfen yazsın))))
Ayşe Durmuş عائشة دورموش
Halil خليل
Banu Türkçe ise بانو olur fakat kökenini bilmiyorum.Kökeni Arapça veya farsça ise o dilde nasıl yazılıyorsa öyle yazılır
Yağız ve filiz isminin Arapça yazılımı nasıldır acaba, lütfen yardımcı olabilir misiniz
يا غيز =yağız
فليز = Filiz kaynaklarda arapça kökenli diye geçiyor.O dildeki yazımı esastır.Bu yazdığım benim tahminim.
sd<csdfsd
Mesut nasıl yazılır?
مسعود
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)