TOEFL iBT sýnavýna giren arkadaþlarýmýz !!!
Burada, sýnava girecek arkadaþlar için sýnav öncesi ve sýnav aný için tecrübelerinizi paylaþýr mýsýnýz?
Berbattý tek kelimeyle. Speaking kýsmýnda ilk independent task'te bir hata yaptým ve moralim sýfýrlandý. Diðer speakinglerde sustum sadece nasýl olsa 80'i geçemem diye. Sýnavdan çýkacaktým ama writing nasýl hem göreyim hem de kendimi test edeyim diye bekledim. Bence en zor kýsým speaking. Türkçe bile zor yanýtlayacaðým sorularý soruyorlar. çekyat mý tercih edersin yoksa bilmem ne mi? Ben bunu 45 saniyede Türkçe olarak bile açýklayamam. Reading writing listening bence daha kolay.
Ýlk tecrübe paylaþýmý sizden geldi teþekkürler. Sýnava ne zaman girdiniz? Geçmiþ olsun.
Bu konunun sýnava ilk girecek veya tekrar girecek arkadaþlara Çok faydalý olacaðýndan eminim.
teþekkürler..
Ne yalan söyleyim toefl'ýn zor bir sýnav olduðunu biliyorum.Aslýna bakarsanýz toefl ile son 2 aydýr ciddi ciddi ilgileniyorum bu siteyide araþtýrma yaparken buldum fakat çok faydalý bi site gerçekten.Ben þu anda bu sýnava girmedim ama giren akrabalarýmdan özellikle writing kýsmýnýn çok zor olduðunu duydum.Arkadaþýmýzýnda deðindiði gibi çok ince ayrýntýlara deðiniyorlar bazen bunlar Türkçeyle bile zor anlatacaðýmýz bir þekilde bile önümüze sunuluyor.Fakat yine sýnava giren bir akrabam bana writing kýsmýnda önemli olanýn panik yapmamam gerektiði olduðunu söyledi bende ilk söylendiðinde hadi caným bunu herkes söyler demiþtim fakat hakikaten öyle arkadaþlar kýsýtlý bir süre insan için paniðin artmasýna sebep oluyor ayrýca bana ingilizce kitaplardan okuduðum bilgilerle ilgili düþünüp yazýlar yazmamýn yani ufak tefek denemeler yapmamýn çok iyi olacaðýný söyledi gerçektende bunu denemeliyiz ilk yazdýklarýmýz çok komik olabiliyor fakat gittikçe geliþiyor bu sebeple 'süresi olan arkadaþlara' sesleniyorum okuduklarýnýz hakkýnda düþünüp yazý yazýn kendinizle alay edin, gülün ama yazmaktan vazgeçmeyin.Ne kadar tecrübe ile ilgili bilmem ama yazmak istedim.
Saygýlar...
" toefl" gerçekten ingilizce kullanýmýný bütün becerileriyle ölçen bir sýnavdýr.sadece gramer ya da kelime bilerek bu sýnavdan iyi bir puan alamazsýnýz.bana göre en zorlarý speaking ve listeningtir çünkü sizden akýcý bir konuþmanýn yanýnda listeningte tamamen orjinal konuþma örnekleri(deðiþik hýzda ve farklý ingilizce aksanlariyla) dinletirler.ayrýca writingde deðiþik essaylar yazmanýz istenir,ki bu da belli bir birikimiz olmadan ve essay le ilgili temel kurallarý bilmeden olmaz.
Skor açýklandý. Eðer speakingte diðer taskleri tamamlasa imiþim 80 puaný geçebilecek imiþim.
Arkadaþlar bir defa girdim ama söyleyeceðim þey þudur ki; ASLA moralinizi bozmayýn. Elinizden geleni yapýn.
Bu arada listening paragraflarýnda genelde fotoðraflardaki insanlar yaþlý idi. Özellikle canýmýz sýkýlsýn diye mi yapýyorlar bunu anlamadým. Daha genç insanlarý koysalardý daha iyi olurdu bence
4 saatlik bir sýnavda inanýn ki çok etkisi oluyor.
Sigarayý býrakmanýzý tavsiye ederim. Eðer tiryaki iseniz saatlerce sigarasýz durmak ayrý bir sýnav gerçekten de![]()
Cuma günü giriyorum, Ankara-TOBB Uni'de. Pek hazýrlanmadým88 Almam gerekiyor ama daha yüksek bir puan hedefliyorum, en az 100, deneyimlerimi paylaþacaðým
![]()
Merhaba Arkadaþlar
Bugün saat 11:00'de TOBB ETÜ'de sýnava girdim, 14:50'de de çýktým.
Arada 10 dakikalýk bir ara da verildi. (Maksimum 4,5 saat sürüyor diye biliyorum zaten)
Genel olarak sürprizsizdi. Sýnav sistemini daha önceden kavrayan ve Ýngilizcesine güvenen birinin baþarýsýz olmasý imkansýz. Tek sorun zaman kýsýtlamasý olabilir belki. Benim zamaným ucu ucuna yetti genelde, ama paniklemedim. Sorularýnýz olursa cevaplarým, bir de þunu söyleyeyim, kayýt yaptýrdýktan sonra size verilen ücretsiz online deneme sýnavýný yapýn, sýnavdaki otomasyon programýna alýþmýþ oluyorsunuz. Ve bu forumda yayýnlanan akademik kelimeler listesi & alýþtýrmalar & essay konularý gibi dosyalara mutlaka bakýn. Herkese iyi akþamlar.
Tekrar Merhaba, skorumu öðrendim websitesinden...
109 almýþým. 2 puanlýk soruyu kendi hatamdan dolayý kaçýrmýþtým. 118 üzerinden 109 hiç fena deðil![]()
Teþekkür ederim Sayýn Hamarat. Bu siteden edindiðim dosyalar dýþýnda hiç hazýrlanmadým. Aslýnda temeli saðlama yakýn birinin çok da kasmasýna gerek yok ya da 1000lerce lira verip kurslara gitmesine, TOEFL için.
Bu arada fýrsatçý ETS, Toefl ücretine yine zam yapmýþ, 155'di, 185 $ olmuþ...![]()
Sonuçlar kaç gün sonra açýklanýyor bunu kesin olarak nasýl öðrenebiliriz?
merhaba arkadaþlar. ben yeni baþlýyorum çalýþmaya. toefl'ý aðustos'un sonuna doðru almayý düþünüyorum. yani 3.5 aylýk bir çalýþma sürem olacak.
kaplan ve cambridge'den çalýþýcam ve ayrýca bu site aracýlýðýyla indirdiðim kaynaklardan.
ibt reading örnekleri indirebileceðim bir yer biliyo musunuz acaba?
bu arada listening ile ilgili olarak bbc.co.uk'de dinlemeler yapýn bence. çok faydalý oluyor. learning english kýsmýna giriyosunuz, ordan watch&listen var oraya. benim gördüðüm kadarýyla ortalama 6'þar dakikadan oluþan yaklaþýk 200-300 dinleme parçasý var.
ayrýca zamanýnýz bolsa benim gibi bol bol film izlemek de yararlý olur.
herkese baþarýlar.
Þu anda 1 üyemiz bu konuya göz atýyor. (0 kayýtlý üye ve 1 misafir.)
Bu Konuyu Paylaþýn !