-
ConsistOf isimli üyeden alıntı
Hastaneye kaldırılması ziyaretçilerini herşeye karşı hazırlarken onun gelenlerin sağlığını aklına getirip yiyebildiklerini düşünmesi onu derin düşüncelere sevk etti.
Dostum misafirperverlik ile alakalı olduğunu sanmıyorum gerçi yazı nereden alınma bilmiyorum ama hastaneye kaldırılması daha mantıklı bence
bu yönden düşünmemiştim sizinki daha mantıklı geldi. Welcome kelimesinin o halde kullanılabileceğini düşünmemiştim. Teşekkürler efenim.
-
ConsistOf isimli üyeden alıntı
Hastaneye kaldırılması ziyaretçilerini herşeye karşı hazırlarken onun gelenlerin sağlığını aklına getirip yiyebildiklerini düşünmesi onu derin düşüncelere sevk etti.
Dostum misafirperverlik ile alakalı olduğunu sanmıyorum gerçi yazı nereden alınma bilmiyorum ama hastaneye kaldırılması daha mantıklı bence
hastaneye kaldırılan anlamını nereden çıkardın?
-
Teşekkür / Beğenme - 0 Teşekkür, 1 Beğenme, 0 Beğenmeme
-
diametrically: completely, absolutely
tümüyle, taban tabana zıt olarak
Speaking before the UN Security Council on Thursday, Mr Ban criticised the remarks and insisted Israel's settlement policy was "diametrically opposed to the creation of a Palestinian state".
-
Diaper: bebek bezi, bez değiştirmek
-
Divulge: ifşa etmek, açığa vurmak
-
-
in return (for something)
as payment or reward for something
-
cavity search : üst arama (polis vs tarafından)
Two and a Half Men dizisinin 5.sezonundan. Tabii, altyazı çevirmeni "diş çürüğü araması" diye çevirmiş, o ayrı
-
Teşekkür / Beğenme - 0 Teşekkür, 1 Beğenme, 0 Beğenmeme
-
diaper dermatitis ; Bez bağlı bebeklerde beze bağlı olarak genital bölgede oluşan pişik.
-
-
Junkie = Uyuşturucu bağımlısı
Legion dizisinin 3.bölümünde geçiyordu

-
fare = bilek ücreti, yol parası (otobüs, tren, vapur vb. için) [Feır diye okunuyor]
-
Holy: Kutsal
Srtuctural:Yapısal
Landscape:Manzara
-
Düzeltme yapayım yukarda yanlış yazmışım
) Structural:Yapısal
-
separate; hepimizce malum ki ayırmak demek. Ama! zalim fiilin pasif yapısı da var.
Fiil böl(ün)mek, parçala(n)mak, kop(ar)mak.
An oranges separates (up) into 10 or 12 pieces. The rope began to separate under the heavy load.
As the windstream separates at the leading edge of the sail, (the luff), the flow of air passes along both the windward and leeward sides.
Bu cümleye takılmıştım, o yüzden bakındım. Normalde işaretli kısmın pasif yapıda olmasını beklerdim. (separate = bölmek, ayırmak vs gibi anlamlarla kısıtlı olsaydı)
-
Teşekkür / Beğenme - 1 Teşekkür, 1 Beğenme, 0 Beğenmeme
Happy06 bu mesaj için teşekkür etti.
-
Sailor, 74, Sets Sights On Being Oldest To Sail Solo Non-Stop Around The World
set sights on sth ; to decide to achieve something
Bu arada niye sonrasında to be değil de being?
bu gerund - infinitive meselesi zulmün önde gideni.
-
bülentbaştürk isimli üyeden alıntı
Sailor, 74, Sets Sights On Being Oldest To Sail Solo Non-Stop Around The World
set sights on sth ; to decide to achieve something
Bu arada niye sonrasında to be değil de being?
bu gerund - infinitive meselesi zulmün önde gideni.
ON bir preposition olduğu için genel kural olarak PREP.+NOUN yapısına uyması için...
-
Teşekkür / Beğenme - 1 Teşekkür, 0 Beğenme, 0 Beğenmeme
-
Proportional : Orantılı
Gossip : Dedikodu
Gourmand : Obur kimse
-
FENER isimli üyeden alıntı
ON bir preposition olduğu için genel kural olarak PREP.+NOUN yapısına uyması için...
What on first encounter might seem pretentious turns out to be simple and beautiful.
Yok üstadım, bu gerund -infinitive konusu ömrümü yedi benim.
şimdi out preposition değil ki diyeceksiniz di mi. Hımm.
-
Teşekkür / Beğenme - 1 Teşekkür, 1 Beğenme, 0 Beğenmeme
Happy06 bu mesaj için teşekkür etti.
-
deicide : the killer or destroyer of a god