merhaba, aranızda fransızca okuyan biri veya mezun olan varsa bana yardımcı olabilir mi? ek tercihe kaldım ve istanbul üni fransız dili yazmayı planlıyorum. fransızcada iş imkanları çok kısıtlı deniyor gerçekten öyle mi?
merhaba, aranızda fransızca okuyan biri veya mezun olan varsa bana yardımcı olabilir mi? ek tercihe kaldım ve istanbul üni fransız dili yazmayı planlıyorum. fransızcada iş imkanları çok kısıtlı deniyor gerçekten öyle mi?
Bana nedense ingiliz dili ve edebiyatı okumaktan daha mantıklı geliyor. Belki de doğru değildir bilemiyorum.
ingilizce okuyanlar için daha fazla fırsat oluyor. bazı insanlar nasılsa artık herkes ingilizce biliyor 2.dil okunmalı diye dusunuyor ama bu insanların kacı kitap çevirecek, anlık çeviri yapacak kadar iyi biliyor? iş imkanı açısından ingilizcenin önünün daha açık olduğu bir gerçek![]()
Merhaba istanbul üniversite sadece fransızca sınavından alım yapıyor haberiniz ola
yanlış bilgi vermeseniz keşke.yök atlastan yerleşme koşullarına bakabilirsiniz. ingilizce,almanca veya fransızcadan girmek gerekiyor
iş için şöyle söyleyim , bugün %14 işsizlik , %27 genç işsizlik verileri açıklandı. gerisini sen hesap et .
Üniversiteler zaten size meslek vermiyor. Bunun için meslek yüksek okulları bulunuyor. Ancak ülkemizde fen-edebiyat fakültesinde okuyanlar formasyon alıp atanabilecekleri bir bölümde okuyorlarsa öğretmenliğe odaklanıp mesela Fransızca öğretmeni az atanıyorsa direkt olarak bölümün iş imkânı az diye düşünebiliyor. Halbuki Fransızca okuyan biri mesela açık öğretimden sınavsız ikinci üniversite ile meslek edinebileceği bir ön lisans veya lisans programını bitirerek Fransızcasını kullanabileceği bir iş de bulabilir.
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)