-

-
Cloze test paragraf ve tüm soruları görsek daha iyi olur...
32 D
-
Teşekkür / Beğenme - 0 Teşekkür, 1 Beğenme, 0 Beğenmeme
-
FENER isimli üyeden alıntı
Cloze test paragraf ve tüm soruları görsek daha iyi olur...
32 D
Hemen düzenleyeceğim.In which=where değil midir?B şıkkını elememizin sebebini anlayamadım.
Ekleme:İkinci soruyu tamamı okunacak bir şekilde düzelttim.Aceleye geldiği için iyi çekemedim ama sanırım okunuyor.
-
Mr.Hetfield isimli üyeden alıntı
Hemen düzenleyeceğim.In which=where değil midir?B şıkkını elememizin sebebini anlayamadım.
Ekleme:İkinci soruyu tamamı okunacak bir şekilde düzelttim.Aceleye geldiği için iyi çekemedim ama sanırım okunuyor.
Şurada "in which" ile "where" karşılaştırılmış.
Dikkat edersen cümle başında "In literature" diyor. Prep. + Wh olması için cümle içindeki yapıda o prep.in kullanılması gerekir. Genelle fiilin tamamlayıcısı oluyor. Believe in, look at vb.
Burada zaten bir adet "in" olduğu için diğerine gerek yok.
-
31. de neden surrounding oldu ?
-
While sonrasında virgül alıyor muydu ? Sanırım orda virgül var :S
-
Şurada "in which" ile "where" karşılaştırılmış.
Dikkat edersen cümle başında "
In literature" diyor. Prep. + Wh olması için cümle içindeki yapıda o prep.in kullanılması gerekir. Genelle fiilin tamamlayıcısı oluyor. Believe in, look at vb.
Burada zaten bir adet "in" olduğu için diğerine gerek yok.
O zaman diyelim ki şöyle iki tane bir cümle var.Birinci daha doğru olur sanırım?
1)In Ankara,there is no mall where D&R doesn't exist.
2)In Ankara,there is no mall in which D&R doesn't exist(in Ankara'dan sonra ikinci kez relative pronoun'da kullanılıyor.Eğer yanlış anlamadıysam böyle bir kullanım da yanlış oluyor.)
-
Mr.Hetfield isimli üyeden alıntı
O zaman diyelim ki şöyle iki tane bir cümle var.Birinci daha doğru olur sanırım?
1)In Ankara,there is no mall where D&R doesn't exist.
2)In Ankara,there is no mall in which D&R doesn't exist(in Ankara'dan sonra ikinci kez relative pronoun'da kullanılıyor.Eğer yanlış anlamadıysam böyle bir kullanım da yanlış oluyor.)
Kendi yazdığımı düzelteyim. In Literature değil de in Les Miserables olacak.
Benzer durumda sizin örnekte Ankara değil de in mall olmalı. Yani ikincisi doğru olur.
-
Kendi yazdığımı düzelteyim. In Literature değil de in Les Miserables olacak.
Benzer durumda sizin örnekte Ankara değil de in mall olmalı. Yani ikincisi doğru olur.
Teşekkür ederim.İkinci soruyu da açıklayabilir misiniz?
-