![]() | ![]() | ||||||
![]() |
| |||||||
| SBS İngilizce Forumu SBS ile ilgilenenlerin takip edebileceği bölüm... |
![]()
![]() |
| |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| |||
| |||
Dil de başarılı olmak istiyorsan etrftan gelecek çatlak seslere kulak tıkamak lazım .İsteyen herkes herşeyi başarabilir . Sözel derslerini kesinlikle ihmal etme , özellikle matematik , dil öğrencilerin tek korkusu diğer alan dersleri 9.sınıftan itibaren matematiğe ağırlık vermedikleri için pişmanlar . Bu tavsiyeyi lütfen göz ardı etme . Hedef Boğaziçi mütercimlik ona göre akıllı kız!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 |
|
| |||
| |||
| Yiğithan dil öğrencileri IQ ları zirvede dolaşan insanlar değil . Benim 20 dil öğrencim var hepsi sıradan öğrenciler 11 tanesi bu sene sınava giriyor içlerinde 5 tane azimli favori öğrencimiz var .Diğer 6 dan tek farkları yüksek motivasyon , tek eksikleri biri coğrafyayı sevmiyor diğeri tarih dersini , fırçayı yedikten sonra 2 aydır çalışıyorlar kabus derslerine . Dile yatkınlığın varsa ki bu konuda öğretmeninin fikrini sor sonrada yola devam |
|
| ||||
| ||||
| Ben de senin gibi 9.sınıfa gidiyorum ve seneye dil seçeceğim. Ailem bana da fen seç diye baskı yapıyor. Çünkü mimar olmak istediğimi bildiklerinden böyle diyorlar. Biyoloji-Fizik-Kimya'm çok iyi ama matematiğim düşük diye riske girmek istemiyorum. Ben dil okuyup özel yetenek sınavıylada iç mimarlık okumayı planlıyorum. Dilersen sende benim gibi alternatifler oluşturabilirsin. Eğer çizim sınavını kazanamazsamda öss ile tercih yapıp mütercim-tercümanlık okumak istiyorum. Not: Ben dile de yatkınım çizime de... o nedenle kendi planlarım bu yönde. Seninde yeteneklerin varsa benim gibi ortak yollar bulabilirsin kısacası.
__________________ Doğunun kapılarını açmak... Beyin göçüne son! |
|
| ||||
| ||||
| ben de 1 ay sonra bölüm seçimi yapıcam ve ne seçeceğim konusunda çok kararsızım.. Şu son 1 haftadır dil seçmek istiyorum ama başarabilirmiyim bilmiyorum o yüzden korkuyorum mat ve fenim ve edebiyatım da iyi ama ingilizce bana daha zevkli geliyor ailem sayısal istiyor ama ben onu düşünmüyorum en kötü Tm istiyorum eğer YD seçersem dersler nasıl geçicek , yabancı dil dışında hangi dersleri görücem? ve sınava nasıl girecem bunlar hakkında bilgi verebilirmisiniz.. |
|
| ||||
| ||||
| matematiğim fenim iyi diorsun o zaman sayısala git derim..diL böLümünde 13 saat ingilizce var bizim okuLda bir de 3-4 saat aLmanca sanırım. geri kalan dersler de öyle zorlayan türden değil. koLayca haLLedebiLirsin. ama yinede öğretmenLerLe görüşmeni tavsiye ederim Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
__________________ KONSANTRASYON YDS |
|
| |||
| |||
| Ben matematiğim iyi olmadığı ve matematiği sevmediğim için dil seçen bi öğrenciydim.Hazırlıkta ingilizcem iyiydi ama lise 1 de çok kötüydü matematikten kaçmak için seçtim ve sonrasında çok zorluk çektim.Eğer bu yüzdense kesinlikle seçilmemeli diyorum.Sonradan çok çaba göstererek dili sevmeye başladım ama çok zor dönemler geçirdim.Fakat şuan kendimi geliştirdim ve ilk başlarda yaşadığım pişmanlığı yaşamıyorum artık.Dil bölümü seçtiğim için mutluyum.. |
|
| |||
| |||
| dil bölümü güzel bir alan ancak liselerde dil eğitimi istisnalar hariç tatmin edici değil ben lisedeyken 14 saat ing dersimiz vardı hoca doğru dürüst ders anlatmazdı alır kitabı dümdüz okurdu.almanca ikinci yabancı dilimiz ondan artık hiç bahsetmeyeceğim o ayrı bir vak'a idi.Çöpe gitti resmen almanca kitaplarımız.halbuki bu başka ülkelerde böyle değil.Bakıyorsun insanlara lisedeki ingilizcesiyle işe girer nitelkte. |
|
| |||
| |||
| Arkadaşlar yalnış anlaşıldım galiba , öncelikle matematikte kötüyüm diye dile gitmeyin , sınav sistemi tekrar değişiyor . Bunu da göz önünde bulunun . Ben 97 mezunu bir öğretmenim bizim dönemde hiç anadolu öğretmenden gelen yoktu . Dün Anadolu öğretmende çalışan bir arkadaşla konuştum , kendi okullarında 4 de 1 ancak öğretmenlik istiyor , hem bu sene dil sınıfıda açılmayacakmış |
|
| |||
| |||
| Bölüm seçicek olan arkadaşlar gerçekten zevk aldığı sevdiği derslere yönelmeli mat dan hiç bir zaman kaçış yok bir dil öğrencisi için yeni sistemde çok fazla etkili mat neti. bölüm seçerken mutlaka yeni sistemin araştırılması gerek çok iyi düşünün ailenizle konuşun ama öle ailem sayısal istiyor diyede sayısal seçmeyin eğer gerçekten seviyorsanız dil seçin sevilmeyip ondan bundan kaçış olarak seçilirse o 13 saatlik dersler işgenceye dönüşür çok yıpranırsınız güzel sonuçlarda olmaz. kısacası gönlünüz neyi istiyorsa neye yeteneğinizin olduğunu düşünüyorsanız o bölümü seçin.. |
|
| |||
| |||
| merhaba arkadaşLar ben 9. sınıfı bitirdim vee yabancı diL böLümü seçmek istiyorum.AiLemin ve öğretmenLerimin görüşü diLin sayısaLdan dahi zor oLması ve kazanamayacakmışım . . fakat sınavlarda 1. LikLerim 100 soruda 92 netim vs oLuyor geneLLikLe kendime güveniyorum .. ve dili çok istiyorum sizce doğru yoldamıyımm vee dilde hangi dersler görülüyor ? |
|
| |||
| |||
| hangi bölümde için rahat edicek severek okucaksan oraya git arkadasım 3 yıl önce bende aynı şeyleri yaşadım benimde ailem baskı yaptı ama ben zorladım üstlerine gittim acıkcası dil secicem diye cünkü seviyordum yabancı dil bölümünü ve dilleri. sana diyeceğim tek şey sen neyi istiyorsan(severek okucaksan tabi) o bölüme girmen. hayırlısı olsun adına inşallah bu sorunu aşarsınız. |
|
| |||
| |||
| benım aılemde basta cok kızmstı Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız ama olsun hersey ragmen sectım ınsan mutlu olucagı yerde olmalı yapmak ıstedıgı seyı yapmalı tabı kı aılelerımızın fıkrı onemlı bızım ıcın ama ısrar ıle sevmedıgımız ılerde mutsuz olacagımız bırsey ıcın de dıretrlerse basına buyruk olma bıraz ıyıdır Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız cunku bu karar tum hayatını etkıleyecek bırsey ve en onemlısı BU SENIN HAYATIN kımseyı karıstırma Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız allah yar ve yardımcın olsun Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız başarılar |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için crauser isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Ailem hatta amcam Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız ne yapıcaksın yd de git sayısala demişti ama seviyorum kardeşimmm Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
|
| |||
| |||
| benim ailem zorla sectiriyorlardı hatta demişlerdi yd de okursan hiçbişi olamazsın diye.... ha evet aslında dier bölümlerde secseydim bu sene belki heycan içinde bekliyor olmıcaktım kazanamıcaktım cünkü Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız hayat senin bir süre sonra herkesten ayrılıyor ve kendine yeni bir hayat kurmaya başlıyorsun bu yüzden herkesin geleceği kendi ellerinde... ya istedigimiz sevdigimiz şeyi yaparız ne pahasına olursa olsun çalışarak yada hayatımızı baskalarının istedigi gibi yaşamak zorunda kalırız. |
|
| ||||
| ||||
| sakın kendi istemediğin birşeyi seçme evlat Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız benden sana söylemesi... |
|
| |||
| |||
| bnde yeni bu sne dile geçtm Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız mutluyum seviyorum bölümümü ama eğitimde sorun yaşıyoruz ne yazıkki |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
ee gittim sayısala üni. bilgisayar teknolojilerine kayıtta oldum ama gitmiyorum çünkü SEVMİYORUM alsınlar sayısalı başlarına çalsınlar Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız hayatımla oynadılar |
|
| |||
| |||
| slmlar bn çok acil cewap isteyerek bilgililerden yardım istiorum lütfen acil cewaplayın bn açık lise ögrencisiyim we bir kaç gün içinde bölüm secmeliyim bnse sözel we y.dil arasında kaldım napmalıyım ne seçmeliyim y.dilim iii die düşünüorum ve sewiorum bi okadar türkçeyide sewiorum napmalıyım yardım edin dogru bir yol gösterin lütfennn!!!! |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| Dil Bölümü Lise İLe İlgili | LucasScott | Dil Sınavları İle İlgili Paylaşımlar | 14 | 23-02-09 00:10 |
| Lise Yabancı Dil hk. | BLu-Ray | Genel İngilizce / Genel Konular | 5 | 14-11-08 23:51 |
| izmirde yabancı dil bölümü açılan genel lise | mehmet_ceylanci | Genel İngilizce / Genel Konular | 20 | 23-09-08 18:52 |
| How do you say Yabancı Dil Ağırlıklı Lise | Barakuda | Yabancı Dil İçerikli Tartışmalar | 2 | 21-11-07 22:23 |