![]() | ![]() | |||
![]() ![]() |
|
| ||||
| ||||
Yine o karmaşık dönemece girdik, forum kalabalıklaştı tekrardan. İnsanların birbirine yardım etmesi izlemeye değer bir manzara; gözleri buğulandırmıyorsa tabi. Okumaktan zevk almayı bıraktım, zaman zaman okumakta zorlanıyorum bazı iletileri. Takip edip müdahele etmem gerektiği halde bu görevi yerine getiremiyorum çok zaman. Kelimenin güzeli dilseverin ağzından çıkar. Kalemi süslü, yazısı güzel olur dilseverin. Bu bağlamda bir dil forumunda yazılanlar, imlanın en güzelini, paragrafın en tertiplisini temsil etmez mi? Dilin eğitimini almış, verecek/vermekte olanların imlaya dikkat etmelerini, aşağıdaki gibi yazmalarını istemek abes kaçar mı? 1-) Türkçe alfabede bulunmayan harfleri kullanmayalım: ewden, awcı, sewda... 2-) Sesli ya da sessiz, kelimelerin harflerini kelimeden atmayalım: Bn gldm ama sn yktn. ii gclr, yrn geliormsn?... 3-) Noktalama harflerinden sonra boşluk bırakalım: Geldim, gördüm, yenildim. Sen de gel yenil. 4-) Klavyelerimizi Türkçe ayarlayalım: Sinav kagitinin turu neydi? Hiçbirimiz mükemmel yazmıyoruz, yazamıyoruz. Ama yazdıklarımız temel imlaya uygun olunca uygun sayıyoruz. Zaman zaman bitişik yazdığımız bağlaçlar, eksik yazdığımız harfler, yanlış yazdığımız harfler, yanlış noktalama olmuyor mu? Bu kaçınılmaz, ama asgari düzeyde. Zaten bakıldığında yazının geneline, hemen anlaşılıyor: "anlaşılan yorumcunun bu kelimede klavyesi sürçmüş"... Sözün özü, lütfen güzel yazalım, okuyanı yormayalım. Zaten emin olun kısa sürede alışıp, eski yazımlarınızdan rahatsız olacaksınız. Doğru yazma alışkanlığı edinip, yanlış yazmaya yeltenmeyeceksiniz bile. Fırçalamadan yattığınız dişleriniz gibi rahatsız ve huzursuz edecek sizi, estetik olmayan yazılarınız. ![]()
__________________ |
| Aşağıdaki 70 kullanıcı bu güzel mesaj için Timsah isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
altruist, ambitious09, Apsaroke, artis89, aycakarlı, benekbeneto, best of, bigheart, blueweaver, burchi_28, büsrakd, Celebrian Anarion, Çiğdem Tunç, cudicilla, DaddyCool, devoted_life, Digaladriel, Dj_YuSuF, dReamy, Ehveniser, Ellenille, Endless___, Esperança, esrahacettepe, evren, funky_17, grkm0012, güLc@, gzmklc, High Voltage, hilal, Hilan, interpreter, JustForMe, Kübraaa, kutena, l3urcu, la phalène, looker, lostkopat, mervErciyes, mts19, mustafacinar, MYDMR, mysterious girl, OquzGfb, oğuzhanyds, papatya87, pathetic_07, pearlpelf, Pleione, rodiseko, Romeo, ruyaa, S3Z3N, sefa40, sehab beyda, sellyreko, Sergeant_Troy, sin-mer, so_what, Strawberry_, Sweet Amber, Tatarson, Teacher_Tuğba, Tsubasa, ugurebel, weedkiller, yeşilEriğim, _cem_ | ||
|
| ||||
| ||||
| Konuyu sabitliyorum. Aklına gelen biri, günde bir kez akşam saatlerinde güncellesin burayı, daha çok kişiye ulaşalım. ![]()
__________________ |
| Aşağıdaki 6 kullanıcı bu güzel mesaj için Timsah isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| guncel.............
__________________ SeniYalvarırkenGörmekSeniAğlatabilmek GeçmişiSendenGeriAlmakBütünUmidmdİOlmazArtıkKapı açıkArkanıDönVeÇıkIstenmiyorsun artık ![]() |
|
| ||||
| ||||
|
__________________ |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Timsah isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Yukarı.... |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için DaddyCool isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| DİLci kendi dilini kullanamadan başka dilleri kullanmaya kalkmasın ! TÜRKÇEMİZİ Bİ' KULLANSIN! katılıyorum sana timsah... |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Bu da şaka değil mi? |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Meltem isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Bir nickine baktım şöyle, bir de o cümlenin içindeki "Bİ'" ifadesine... Evet bence bu bir şaka.. Hem de kötü bir şaka.. En kötüsünden.. |
![]() |
| Tags |
| dil, dilci |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| Doğuştan Dilci Misiniz??? | easygoing | Yabancı Dil İçerikli Tartışmalar | 33 | 31-05-09 03:14 |
| dilci olmak... | zeynepselen | Dil Sınavları İle İlgili Paylaşımlar | 11 | 03-10-08 18:24 |
| Dilci olmasaydıkk??? | child_1998 | dilFORUM'la Tanışma | 107 | 14-08-08 18:39 |
| bir dilci daha | artis89 | dilFORUM'la Tanışma | 19 | 17-07-08 21:06 |
| Kıtalararası dilci =)) | Cutie Cynic | dilFORUM'la Tanışma | 21 | 08-03-08 15:00 |