![]() | ![]() | ||||||
![]() |
| |||||||
| Okul Öncesi İngilizce Forumu Okul Öncesi İngilizce ile ilgili bölüm... |
![]()
![]() |
| |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
sizce yabancı dil öğrenmeye başlamanın ideal yaşı kaçtır?
__________________ "Sular yükselince, balıklar karıncaları, sular çekilince de karıncalar balıkları yer. Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir, çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir..." |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için SeyfiHoca isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| bence ne kadar erken o kadar iyi bizim ingilizce hocamız çocuğuyla doğduğundan beri ingilizce konuşmuş şimdi 3,5 yaşında ingilizce soruyu anlayıp türkçe de olsa cevap veriyor bence çok büyük birşey bu ileride düşünemiyorum o çocuğu |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için escandesc isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
_ Bana sorarsanız 5 bence en iyisi. 4 yaşında insan halen çocuktur ama 5 yaşında zihin çok daha açılıyor kanımca.
__________________ Doğunun kapılarını açmak... Beyin göçüne son! |
|
| ||||
| ||||
| Anne karnındayken de olmaz mı eğitim?
__________________ Herkes iyiliğimizi istiyor;ama biz vermiyoruz To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts. |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Teacher_Tuğba isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| o dile ne kadar erken maruz kalırsak o kadar iyi. sürekli türkçe ve ingilizce duyarak büyümek çok iyi |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| bence en iyisi anne karnında dinleterek başlatacaksın, sonrası allah kerim: Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız )) |
|
| ||||
| ||||
| Bence 5...Anne karnında ya da henüz yeni yeni konuşmaya başladığı çağlarda ''ana dili olmayan bir dile'' maruz kalan çocuk kendi anadilini nasıl öğrenecek ?Maruz kaldığı dil onun anadili mi olacak?Ama 5 yaşına kadar en azından anadilini duyup,algılaması beklenip,daha sonra ''yabancı'' bir dil öğretilmesi,aşılanması gayet etkili ve mantıklı olur bana göre.Sonuçta yabancı bir dilin öğretiminden bahsediyoruz.Çocuğa anadil olarak yabancı bir dili öğretmekten değil.Bırakalım da çocuk önce bir kendi anadilinde konuşmayı öğrensin.Beyin zaten hala gençtir ve 5 yaşından itibaren de yabancı bir dil öğretilebilir. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
__________________ Bir süre sonra,tekrar aranızda olucam.... |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için easygoing isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
__________________ Herkes iyiliğimizi istiyor;ama biz vermiyoruz To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts. |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
__________________ Bir süre sonra,tekrar aranızda olucam.... |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için easygoing isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Eğer bir çocuğun bilingual olarak yetişmesini istiyorsanız, çocuğa dilbilimcilerin dediği gibi 0-2 yaş arası iki dilli olarak konuşulması gerekiyor. Yani sayısı birden fazla anadile sahip olmuş oluyor. Ancak 2 yaşından sonra öğretilen dil anadil olarak kabul edilmiyor, L2 yani ikinci dil olarak kabul ediliyor ve dolayısıyla anadilden sonraki yabancı dil kategorisinde eğitime başlanıyor. Bu mantığa göre çocuğunuzun iki anadile sahip olmasını istiyorsanız, 2 yaşından önce hatta denildiği gibi belki de anne karnındayken 2 dille konuşmaya başlayabilirsiniz. Ancak yabancı dil öğrensin istiyorsanız, bunun bilimsel olarak kabul gören yaşı 2'den sonra dil eğitimine başlamak ideal olacaktır diye düşünüyorum.
__________________ Zweimal fragen als einmal irregehen! Konu Charming_Prince tarafından (19-12-09 Saat 04:39 ) de değiştirilmiştir. |
| Aşağıdaki 6 kullanıcı bu güzel mesaj için Charming_Prince isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Bence 4 ya da 5 yaşında bu eğitime başlanmalıdır hocamında dediği gibi anadili gibi olmasada bir yabancı dili öğrenmenin en iyi yaşıdır bana göre...Çevremde de örnekleri var... |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Sizin yerinize ben düşüneyim o zaman. Aradan yıllar geçmiş, çocuk büyümüş ve dili en etkili şekilde konuşacak yaşa gelmiş. Çocukta İngilizce o biçim. İngilizce hocalarına bile taş çıkartıyor. Ama o da nesi? Çocuk; var olma sebebi olan kendi öz dilini yani Türkçesini konuşmaktan âciz. İki Türkçe kelimeyi yan yana getiremiyor. Getirmek istese bile ortaya "tarzanca" tarzında bir dil çıkıyor. Ve iki, üç nesil sonra çocuğun soyu, sopu İngiliz oluveriyor. Mâlum bir ülkenin var olma sebebi kendi anadilidir. Kendi anadilini yaşattığı sürece kendi kimliği ile yaşar. Maalesef ki bu baba bu gerçeğin farkına varmaktan âciz kalmış. Şimdi soruyorum sizlere: Suçlu kim?
__________________ İnsanların içinde hasret kaldım insana |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
|
|
| ||||
| ||||
| Görürüm ben onun Türkçesini yıllar sonra. Tabii ortada görülecek bir Türkçe kalırsa. İngilizce ya da yabancı dil eğitimi çocuğa, çocuk kendi dilini tam anlamıyla kazandıktan sonra verilmelidir. Önce Türkçe sonra diğer diller.
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Jan Valjan isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Kobra Takibi diye Alman dizisi vardı bilenler bilir ordaki bir oyuncu Türk idi , ismi Semih ve adam Türkçe bilmiyordu (Dizi yayınlandığı zaman bilmiyordu belki sonradan öğrenmeye başlamıştır)Neden? Ailesi "bu nasıl olsa Türk öğrenir kendi kendine" düşüncesi ile adama Türkçe öğretmemiş ,ağızları alışmış ev içinde de Almanca konuşmuşlar...Genler Türk olsa da demekki anadil de öğretilmesi gereken birşeymiş Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız İçimde uktedir,çocuğum olursa 4-5 yaşından itibaren İngilizce de konuşacağım onunla..Kelimeleri İngilizce de söyleyeceğim,yaşına uygun basit cümlelerle başlayacağım öğretmeye,hatta Türkçe bilen yabancı bakıcı tutumayı bile düşünüyoum,baba da Türkçe ile birlite İngilizce konuşacak... |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için AZARRATH isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| ne saçma. eğer ki çocuğum almanyada doğmuş ise sürekli yanında türkçe konuşurum... belli bir vakit sonra anlmanca. zaten herkes almanca konuşuyor... çocuk illaki anadili seviyesinde öğrenecek almancayı... ama çocuğum türkiyede doğmuş ise... çocuğumun kulağına mp3 ü bağlarım 10 saat ingilizce dinletirim Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız zaten çocuk hep türkçe ile iç içe olacak... kaçamaz ki onu öğrenmek ten... nerde doğduğuna bağlı. mesela ben türkiyede olursam ve çocuğum olursa Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız mp3 işine gireceğim. 10 saat dinlesin yavrucak Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
|
| ||||
| ||||
| Hatta adam Türkiye'ye gelmişti dizinin meşhur olduğu zamanlarda , gerçekten Türkçe bilmiyordu,konuşamıyordu hatta babası "valla bilemedik kendi kendine öğrenir dedik" demişti..Jan Valjan da olası durumu anlatmış..İnsan görmeden inanmaz,ama Türk Türkçe bilmiyordu :=) |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için AZARRATH isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Önce ana diline hakim olabimeyi öğrenmeli,ondan sonra yabancı dili öğrenmelidir bence.Bu da yaş olarak ilkokula başlayışla yani 7 yaşında mümkün olur diye düşünüyorum
__________________ dilFORUM'A dönebilmeekkk... To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts. |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Bu anlayisla büyütülen cocuklarin Almanya'daki durumunu bir gelin görün derim - bu yaklasimla bir cocuk buyutmek onu gettoya atma riskini tasir. |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Alıntı:
|
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Düşüncenizi söylemekte özgürsünüz. Şu yaptığınız yorumdan yola çıkarak sizinle amansız ve anlamsız bir münâkaşaya girecek değilim. Yanlış anlamayın, sizi tartışmaya değer biri olarak görmediğimden değil; ancak fuzûli bir tartışma olur zannımca. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için Jan Valjan isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Tabiki istisnalar var, ancak geneldeki durum su oluyor: Almancasi cok kötü, Türkcesi berbat.. |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
peki bunun çözümü nedir. mesela sizin almanca ve türkçeniz süper... aile ile alakalımı... yoksa kendini geliştirmemi... |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Ben sansliyim, ailemin tamami Türk degil, annem ise Türkce ögretmeni. Durum böyle olunca iki dile hakim olmamam olasilik disinda olurdu, bunu normal IQ nun altinda olarak tanimlamaktan kacinirsak. Ancak Türk ailelerinin yuzde 95 lik bölümü malesef cocuguyla hangi ulkede yasarsa yasasin sadece Türkce konusuyor. Cocugun dogdugu ulkenin diliyle karsilasmasi ancak okula gittiginde 7 yasinda oluyor. Evde cevrede akrabalarla aileyle Türkce konus, Türkce TV kanallari izle sadece, o cocuk nasil basarili olabilir?? Aci son malesef yarim yamalak bir Türkce ve getto Almancasi oluyor.. |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |