Türkiye'nin En Büyük Dil Forumu 5. Yaşında!
Geri Dön   dilFORUM > GENEL İNGİLİZCE FORUMLARI (ELT) > Okul Öncesi İngilizce Forumu
Okul Öncesi İngilizce Forumu Okul Öncesi İngilizce ile ilgili bölüm...

Anket: Sizce yabancı dil öğrenmeye başlamanın ideal yaşı kaçtır?
Uyarı : Bu herkese bir açık Ankettir. Bu Anketi bütün üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.
Anket Seçenekleri
Sizce yabancı dil öğrenmeye başlamanın ideal yaşı kaçtır?

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 18-12-09, 23:07
SeyfiHoca - ait Avatar
dilFORUM Kurucusu

Yaşadığım şehir: Eskişehir
Puan Verme Gücü: 100
SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca
SeyfiHoca - ICQ üzerinden Mesaj gönder SeyfiHoca - MSN üzerinden Mesaj gönder SeyfiHoca - YAHOO üzeri ndenMesaj gönder
Yabancı dil öğrenmeye başlamanın ideal yaşı

sizce yabancı dil öğrenmeye başlamanın ideal yaşı kaçtır?

Forum Sponsoru
Eski 18-12-09, 23:09
escandesc - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Bursa
Puan Verme Gücü: 6
escandesc escandesc escandesc escandesc

bence ne kadar erken o kadar iyi bizim ingilizce hocamız çocuğuyla doğduğundan beri ingilizce konuşmuş şimdi 3,5 yaşında ingilizce soruyu anlayıp türkçe de olsa cevap veriyor bence çok büyük birşey bu ileride düşünemiyorum o çocuğu
Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için escandesc isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 18-12-09, 23:12
murad1 - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: İstanbul
Puan Verme Gücü: 5
murad1 murad1

Bence o kadarda abartmamak lazım
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için murad1 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 18-12-09, 23:14
Seda Relampago - ait Avatar
Emektar Üye

Yaşadığım şehir: İstanbul
Puan Verme Gücü: 14
Seda Relampago isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

Alıntı:
bence ne kadar erken o kadar iyi bizim ingilizce hocamız çocuğuyla doğduğundan beri ingilizce konuşmuş şimdi 3,5 yaşında ingilizce soruyu anlayıp türkçe de olsa cevap veriyor bence çok büyük birşey bu ileride düşünemiyorum o çocuğu
Gerçekten harikaymış, böyle bir çocuğu görmeyi isterdim ve tabiki bu yöntemi denemeyi de.

_

Bana sorarsanız 5 bence en iyisi. 4 yaşında insan halen çocuktur ama 5 yaşında zihin çok daha açılıyor kanımca.
Eski 18-12-09, 23:16
Teacher_Tuğba - ait Avatar
dilFORUM Yöneticisi

Yaşadığım şehir: Kastamonu/Konya-Seydişehir
Puan Verme Gücü: 27
Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba

Anne karnındayken de olmaz mı eğitim?
Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Teacher_Tuğba isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 18-12-09, 23:23
bekleyen
Misafir

o dile ne kadar erken maruz kalırsak o kadar iyi. sürekli türkçe ve ingilizce duyarak büyümek çok iyi
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 19-12-09, 01:06
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 2
wolworinee

bence en iyisi anne karnında dinleterek başlatacaksın, sonrası allah kerim: Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız ))
Eski 19-12-09, 02:19
easygoing - ait Avatar
Emektar Üye

Puan Verme Gücü: 24
easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing

Bence 5...Anne karnında ya da henüz yeni yeni konuşmaya başladığı çağlarda ''ana dili olmayan bir dile'' maruz kalan çocuk kendi anadilini nasıl öğrenecek ?Maruz kaldığı dil onun anadili mi olacak?Ama 5 yaşına kadar en azından anadilini duyup,algılaması beklenip,daha sonra ''yabancı'' bir dil öğretilmesi,aşılanması gayet etkili ve mantıklı olur bana göre.Sonuçta yabancı bir dilin öğretiminden bahsediyoruz.Çocuğa anadil olarak yabancı bir dili öğretmekten değil.Bırakalım da çocuk önce bir kendi anadilinde konuşmayı öğrensin.Beyin zaten hala gençtir ve 5 yaşından itibaren de yabancı bir dil öğretilebilir.
Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 19-12-09, 02:22
Teacher_Tuğba - ait Avatar
dilFORUM Yöneticisi

Yaşadığım şehir: Kastamonu/Konya-Seydişehir
Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba Teacher_Tuğba

Alıntı:
Bence 5...Anne karnında ya da henüz yeni yeni konuşmaya başladığı çağlarda ''ana dili olmayan bir dile'' maruz kalan çocuk kendi anadilini nasıl öğrenecek ?Maruz kaldığı dil onun anadili mi olacak?Ama 5 yaşına kadar en azından anadilini duyup,algılaması beklenip,daha sonra ''yabancı'' bir dil öğretilmesi,aşılanması gayet etkili ve mantıklı olur bana göre.Sonuçta yabancı bir dilin öğretiminden bahsediyoruz.Çocuğa anadil olarak yabancı bir dili öğretmekten değil.Bırakalım da çocuk önce bir kendi anadilinde konuşmayı öğrensin.Beyin zaten hala gençtir ve 5 yaşından itibaren de yabancı bir dil öğretilebilir.
İki dilli olsun fena mı? Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için Teacher_Tuğba isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 19-12-09, 03:13
easygoing - ait Avatar
Emektar Üye

Puan Verme Gücü: 24
easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing easygoing

Alıntı:
İki dilli olsun fena mı? Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız o da olur... Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 19-12-09, 04:37
Charming_Prince - ait Avatar
Öğretmen

Puan Verme Gücü: 5
Charming_Prince Charming_Prince

Eğer bir çocuğun bilingual olarak yetişmesini istiyorsanız, çocuğa dilbilimcilerin dediği gibi 0-2 yaş arası iki dilli olarak konuşulması gerekiyor. Yani sayısı birden fazla anadile sahip olmuş oluyor. Ancak 2 yaşından sonra öğretilen dil anadil olarak kabul edilmiyor, L2 yani ikinci dil olarak kabul ediliyor ve dolayısıyla anadilden sonraki yabancı dil kategorisinde eğitime başlanıyor. Bu mantığa göre çocuğunuzun iki anadile sahip olmasını istiyorsanız, 2 yaşından önce hatta denildiği gibi belki de anne karnındayken 2 dille konuşmaya başlayabilirsiniz. Ancak yabancı dil öğrensin istiyorsanız, bunun bilimsel olarak kabul gören yaşı 2'den sonra dil eğitimine başlamak ideal olacaktır diye düşünüyorum.

Konu Charming_Prince tarafından (19-12-09 Saat 04:39 ) de değiştirilmiştir.
Aşağıdaki 6 kullanıcı bu güzel mesaj için Charming_Prince isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 19-12-09, 11:52
Emre - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: (34)PeNDiK(38)
Puan Verme Gücü: 11
Emre Emre Emre Emre Emre Emre Emre
Emre - MSN üzerinden Mesaj gönder

Bence 4 ya da 5 yaşında bu eğitime başlanmalıdır hocamında dediği gibi anadili gibi olmasada bir yabancı dili öğrenmenin en iyi yaşıdır bana göre...Çevremde de örnekleri var...
Eski 22-12-09, 18:50
Jan Valjan - ait Avatar
Kürek Mahkûmu

Yaşadığım şehir: Kemalist TÜRKİYE'de
Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan

Alıntı:

Sizin yerinize ben düşüneyim o zaman.

Aradan yıllar geçmiş, çocuk büyümüş ve dili en etkili şekilde konuşacak yaşa gelmiş. Çocukta İngilizce o biçim. İngilizce hocalarına bile taş çıkartıyor. Ama o da nesi? Çocuk; var olma sebebi olan kendi öz dilini yani Türkçesini konuşmaktan âciz. İki Türkçe kelimeyi yan yana getiremiyor. Getirmek istese bile ortaya "tarzanca" tarzında bir dil çıkıyor.

Ve iki, üç nesil sonra çocuğun soyu, sopu İngiliz oluveriyor. Mâlum bir ülkenin var olma sebebi kendi anadilidir. Kendi anadilini yaşattığı sürece kendi kimliği ile yaşar. Maalesef ki bu baba bu gerçeğin farkına varmaktan âciz kalmış.

Şimdi soruyorum sizlere:

Suçlu kim?
Eski 22-12-09, 18:55
escandesc - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Bursa
Puan Verme Gücü: 6
escandesc escandesc escandesc escandesc

Alıntı:
Sizin yerinize ben düşüneyim o zaman.

Aradan yıllar geçmiş, çocuk büyümüş ve dili en etkili şekilde konuşacak yaşa gelmiş. Çocukta İngilizce o biçim. İngilizce hocalarına bile taş çıkartıyor. Ama o da nesi? Çocuk; var olma sebebi olan kendi öz dilini yani Türkçesini konuşmaktan âciz. İki Türkçe kelimeyi yan yana getiremiyor. Getirmek istese bile ortaya "tarzanca" tarzında bir dil çıkıyor.

Ve iki, üç nesil sonra çocuğun soyu, sopu İngiliz oluveriyor. Mâlum bir ülkenin var olma sebebi kendi anadilidir. Kendi anadilini yaşattığı sürece kendi kimliği ile yaşar. Maalesef ki bu baba bu gerçeğin farkına varmaktan âciz kalmış.

Şimdi soruyorum sizlere:

Suçlu kim?
Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız çocuk türkçe biliyor tabiki annesi ve çevresi çocukla ingilizce konuşmuyor herhalde sadece bizim hoca ingilizce konuşuyor (o da her zaman değil) çocuğun türkçesi de gayet düzgün Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 22-12-09, 19:00
Jan Valjan - ait Avatar
Kürek Mahkûmu

Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan Jan Valjan

Görürüm ben onun Türkçesini yıllar sonra.

Tabii ortada görülecek bir Türkçe kalırsa.

İngilizce ya da yabancı dil eğitimi çocuğa, çocuk kendi dilini tam anlamıyla kazandıktan sonra verilmelidir. Önce Türkçe sonra diğer diller.
Eski 22-12-09, 21:06
AZARRATH - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 7
AZARRATH AZARRATH AZARRATH AZARRATH AZARRATH AZARRATH

Kobra Takibi diye Alman dizisi vardı bilenler bilir ordaki bir oyuncu Türk idi , ismi Semih ve adam Türkçe bilmiyordu (Dizi yayınlandığı zaman bilmiyordu belki sonradan öğrenmeye başlamıştır)Neden? Ailesi "bu nasıl olsa Türk öğrenir kendi kendine" düşüncesi ile adama Türkçe öğretmemiş ,ağızları alışmış ev içinde de Almanca konuşmuşlar...Genler Türk olsa da demekki anadil de öğretilmesi gereken birşeymiş Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız

İçimde uktedir,çocuğum olursa 4-5 yaşından itibaren İngilizce de konuşacağım onunla..Kelimeleri İngilizce de söyleyeceğim,yaşına uygun basit cümlelerle başlayacağım öğretmeye,hatta Türkçe bilen yabancı bakıcı tutumayı bile düşünüyoum,baba da Türkçe ile birlite İngilizce konuşacak...
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için AZARRATH isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 22-12-09, 22:02
bekleyen
Misafir

ne saçma. eğer ki çocuğum almanyada doğmuş ise sürekli yanında türkçe konuşurum... belli bir vakit sonra anlmanca. zaten herkes almanca konuşuyor... çocuk illaki anadili seviyesinde öğrenecek almancayı... ama çocuğum türkiyede doğmuş ise... çocuğumun kulağına mp3 ü bağlarım 10 saat ingilizce dinletirim Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız zaten çocuk hep türkçe ile iç içe olacak... kaçamaz ki onu öğrenmek ten... nerde doğduğuna bağlı. mesela ben türkiyede olursam ve çocuğum olursa Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız mp3 işine gireceğim. 10 saat dinlesin yavrucak Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 22-12-09, 22:40
AZARRATH - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 7
AZARRATH AZARRATH AZARRATH AZARRATH AZARRATH AZARRATH

Hatta adam Türkiye'ye gelmişti dizinin meşhur olduğu zamanlarda , gerçekten Türkçe bilmiyordu,konuşamıyordu hatta babası "valla bilemedik kendi kendine öğrenir dedik" demişti..Jan Valjan da olası durumu anlatmış..İnsan görmeden inanmaz,ama Türk Türkçe bilmiyordu :=)
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için AZARRATH isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 25-12-09, 00:25
graceful_cEeyda - ait Avatar
emektarlğını kutlayan üye

Yaşadığım şehir: İzmi(t)-İzmi(r) :)
graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda

Önce ana diline hakim olabimeyi öğrenmeli,ondan sonra yabancı dili öğrenmelidir bence.Bu da yaş olarak ilkokula başlayışla yani 7 yaşında mümkün olur diye düşünüyorum
Eski 25-12-09, 01:46
NonServiam©
Misafir

Alıntı:
ne saçma. eğer ki çocuğum almanyada doğmuş ise sürekli yanında türkçe konuşurum... belli bir vakit sonra anlmanca. zaten herkes almanca konuşuyor... çocuk illaki anadili seviyesinde öğrenecek almancayı...
Dogruyu söylemek gerekirse bu sekilde cok beklersiniz cocugun anadili gibi Almanca konusmasini..

Bu anlayisla büyütülen cocuklarin Almanya'daki durumunu bir gelin görün derim - bu yaklasimla bir cocuk buyutmek onu gettoya atma riskini tasir.
Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 25-12-09, 17:45
bekleyen
Misafir

Alıntı:
Dogruyu söylemek gerekirse bu sekilde cok beklersiniz cocugun anadili gibi Almanca konusmasini..

Bu anlayisla büyütülen cocuklarin Almanya'daki durumunu bir gelin görün derim - bu yaklasimla bir cocuk buyutmek onu gettoya atma riskini tasir.
aa. nasıl yani... gerçi benim çok tanıdığım var almanyadan tatil için gelen. hepsinin almancası daha iyi. doğal olan bu... bulgar göçmenide var hepsinin bulgarcası daha iyi. yani sizin tarif ettiğiniz şekil de kişilerin varlığı ilgincime gitti....
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 25-12-09, 17:49
Jan Valjan - ait Avatar
Kürek Mahkûmu

Alıntı:
Bâzı noktalarda haklı olsanız da, bir şey ricâ edeceğim.
Guevara resmîle milliyetçilik (dil milliyetçiliği) yapmayın. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Ve lütfen yanlış anlamayın.

Düşüncenizi söylemekte özgürsünüz.

Şu yaptığınız yorumdan yola çıkarak sizinle amansız ve anlamsız bir münâkaşaya girecek değilim. Yanlış anlamayın, sizi tartışmaya değer biri olarak görmediğimden değil; ancak fuzûli bir tartışma olur zannımca.

Eski 25-12-09, 17:54
NonServiam©
Misafir

Alıntı:
aa. nasıl yani... gerçi benim çok tanıdığım var almanyadan tatil için gelen. hepsinin almancası daha iyi. doğal olan bu... bulgar göçmenide var hepsinin bulgarcası daha iyi. yani sizin tarif ettiğiniz şekil de kişilerin varlığı ilgincime gitti....
Almancasi iyi demissiniz, ancak kime göre? Yabanci kulaklara karsi iyi gelebilir, ancak bu sekilde yetisen cocuklarin yetersiz Almanca bilgisi nedeniyle okullardaki basarisizliklarina bizzat kendim sahidim.

Tabiki istisnalar var, ancak geneldeki durum su oluyor: Almancasi cok kötü, Türkcesi berbat..
Eski 25-12-09, 19:20
bekleyen
Misafir

Alıntı:
Almancasi iyi demissiniz, ancak kime göre? Yabanci kulaklara karsi iyi gelebilir, ancak bu sekilde yetisen cocuklarin yetersiz Almanca bilgisi nedeniyle okullardaki basarisizliklarina bizzat kendim sahidim.

Tabiki istisnalar var, ancak geneldeki durum su oluyor: Almancasi cok kötü, Türkcesi berbat..
eee bunların anadili ne o zaman... yada konuşabildikleri adam gibi bir dil yok mu?

peki bunun çözümü nedir. mesela sizin almanca ve türkçeniz süper... aile ile alakalımı... yoksa kendini geliştirmemi...
Eski 25-12-09, 19:28
NonServiam©
Misafir

Alıntı:
eee bunların anadili ne o zaman... yada konuşabildikleri adam gibi bir dil yok mu?

peki bunun çözümü nedir. mesela sizin almanca ve türkçeniz süper... aile ile alakalımı... yoksa kendini geliştirmemi...
Anadili ne o zaman Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Bu soruya malesef ben de yanit veremiyorum. Kesinlikle aile ile cok yakindan ilgili bir durum, ailenin belirli bir bilinc duzeyine sahip olmasi gerekir.

Ben sansliyim, ailemin tamami Türk degil, annem ise Türkce ögretmeni. Durum böyle olunca iki dile hakim olmamam olasilik disinda olurdu, bunu normal IQ nun altinda olarak tanimlamaktan kacinirsak.

Ancak Türk ailelerinin yuzde 95 lik bölümü malesef cocuguyla hangi ulkede yasarsa yasasin sadece Türkce konusuyor. Cocugun dogdugu ulkenin diliyle karsilasmasi ancak okula gittiginde 7 yasinda oluyor. Evde cevrede akrabalarla aileyle Türkce konus, Türkce TV kanallari izle sadece, o cocuk nasil basarili olabilir??

Aci son malesef yarim yamalak bir Türkce ve getto Almancasi oluyor..

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: