![]() | ![]() | ||||||
![]() ![]() |
| |||||||
| LYS-5 Gramer Soruları LYS-5 Gramer Soruları İle İlgili Bölüm... |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Değerlendirme: | Modları Göster |
|
| |||
| |||
From Saturday to Wednesday,the supermarket which recently .......... in our neighbourhood ....... its natural produce at a 30% discount. A)opens/is selling B)opened/will be selling C)has opened/has been selling D)has opened/will have sold E)was opening/had sold
__________________ Seek to live.Remembrance is for the old. |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
İlk boşluk için ''recently'' ipucu verdi. Bu yüzden C ve D şıkları arasında kaldım. D'nin ikinci kısmı ''will have sold'', ve bu zamanı karşılayan bir zaman ifadesi bulamadım. Bu yüzden ''C'' şıkkı diyorum.
__________________ ''92'' damgalı çirkin çocuk... |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Turani isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Defining kısmı atarsak, From Saturday to Wednesday,the supermarketi has been selling its natural produce at a 30% discount. diyebilir miyiz sizce ? ![]()
__________________ Seek to live.Remembrance is for the old. |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için Sweet Amber isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| cevap d olabilirmi ? geçenlerde mahallemizde açılan süper market cumartesinden çarşambaya kadar doğal ürünlerini %30 indirimle satmış olacak. |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için -aylin- isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Ben de öyle düşünüyorum. |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için jenny isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Recently belli bir ani veya süreyi belirtebilir. Belirli bir ani belirttiginde, past simple` kullaniriz.
ya da
Bu baglamda: "From Saturday to Wednesday,the supermarket which recently opened in our neighbourhood will be selling its natural produce at a 30% discount",olabilir mi diye merak ediyorum.
__________________ İngilizceyi doğru bir şekilde ve eğlenerek öğrenmek isteyen arkadaşlarım, zaman kaybetmeden kendinize bir Yalçın İzbul Eğitim Seti edinmenizi samimiyetle tavsiye ederim. |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için hikmetselim isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Bence olmaz. C doğru seçenek. Geçenlerde AÇILAN bir market satışa başlamıştır. Gelecekte başlayacak türünden yaklaşımlar mantıksız olur diye düşünüyorum.
__________________ To err is human, to forgive divine. Das Leben ist so kurz, dass man es wirklich geniessen soll. |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için FENER isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Neden olmasın? Ne gibi bir anlamsızlık gördünüz ki cümlede?
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Yani çözdüğüm tüm ELS sorularında bu %99.9 böyleydi. (İstisnalar tabii ki olabilir.)
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için Turani isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Recently PPT de araya girer, has recently opened gibi... Open fiilinin hem "açmak" hem de "açılmak" anlamı vardır. Garip bir şekilde "A" şıkkı diyorum.
__________________ Stupidity cures Itself |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Festiva isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
![]() |
| Tags |
| els or grammar |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |