![]() | ![]() | ||||||
![]() |
| |||||||
| KPSS İngilizce Forumu KPSS ile ilgilenenlerin takip edebileceği bölüm... |
![]()
![]() |
| |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Değerlendirme: | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
burayı da sürekli ben güncellemişim ama 81 şehir var anca yetişir biz mezun olana kadar Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için rodiseko isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| diğer mesajların hepsini okumadım ama ben Ankara'yı anlatayım bilindiği gibi memur şehri insanlarında hep bir havalılık söz konusu ben aslen buralı değilim ama burada doğdum yine de sevemedim arkadaşlarla ortamımız olmasa çekilmez olurdu kesin ama sosyetik bir şehir bence burası öğretmenler istedikleri herşeyi bulabilirler deniz ve ağaç dışında bir eksikliği yok Türkiye'nin ortasında her yere ulaşımı yakın havaalanı da var kiralar pahalı ama 700-800 civarı var medeniyet şehri Ankara herşeye rağmen bekleriz |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Evet memur şehri olduğu doğrudur; fakat insanlarında havalılık görmedim pek. Sadece Çankaya ve civarı insanlarında vardır bu, onun harici insanlarda pek rastlamadım. Aksine gayet mülayim kesim çok.Çekilmez olduğu konusuna da katılmıyorum, Ankara'nın gezilecek yer sıkıntısı var, denizi saymıyorum bile, ama diğer illere oranla Ankara'nın cennet olabileceğini düşünüyorum.En azından merkezinde(Kızılay) istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz.En önemlisi oturmuş bir şehir.Kaybolmanız İMKANSIZ.Hangi otobüse binseniz Kızılay'a çıkar.Kiralar konusunda katılıyorum sadece, o da gerçekten pahalı, 700/800tl'ye orta bir ev bulabilirsiniz.Sadece bazı kesimlerinde gece dışarı çıkarken sorun yaşarsınız..Bir de, Etlik,Keçiören taraflarına taşınacak olan olursa, orası tutucu kesim olarak bilinir.O konuda dikkatli olmalarını önerrim.Altındağ taraflarında da sözlü tacize maruz kalmanız olasıdır. Sorusu olan? Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Apsaroke isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Ankara'yı tanıtmaya gerek yok, Ankara'da öğretmen açığı yok arkadaşlar Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için educator isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Bursa , Erzurum , Kars , Kayseri ve İstanbul hakkında bilgi sahibi olmak isteyen olursa yardımcı olabilirim Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
__________________ Gökten Nur Yağsa , Benim Başıma Çile Düşer..... |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Acimasiz_Dünya isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
|
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için educator isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Acimasiz_Dünya isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
1.Halkı nasıldır? Tutumu, davranışları? 2.Ev kiraları? 3.Okullardaki öğrenci mevcutları /tahmini 4. Şehre diğer şehirlerden olan ulaşım nasıldır? Kışın yollar kapanır mı? gibi.. |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
2.Ev kiraları cüzi miktarlarda dolaşıyor.Batıdaki büyüksehirler kadar pahalı değil.Genelde yakıt parası sorun oluyor.O da normal. Yaz-kış soğuk olan biryer... 3.Staja giden arkadaşlarım/abilerimden duyduğuma göre , sınıf mevcutları düzensiz.Yani bazı okullarda sınıfta 60 öğrenci varken , bazı okullarda 25i geçmiyor öğrenci sayısı...Şansa kalmış birşey artık Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız 4.Her ile araba bulabilirsiniz rahatlıkla...Yollar asla kapanmaz , her daim açıktır.Bir metre kar yağıyor yol kenarlarına.Ama yollar temiz oluyor Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Ayrıca , havayolu ulaşımı çok gelişmiş bir şehir.Büyük illere uçak seferleri var..Kışın en kötü zamanında bile bir aksaklık olmuyor...Tren ulaşımı da var.Doğu ekspresi ile heryere gidersiniz Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız 5.Kars şehir olarak fazla büyük bir yer değil.Büyüksehirlerden gidiyorsanız , hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ama alışılıyor zamanla...Şehir merkezi çok hareketli ve güzel.Türkiyenin en planlı illerinden birisi. Sosyal olarak da her imkan mevcut...Ermeni sınırında olduğu için ülkemiz çok önem veriyor Kars a. Şehri ayakta tutan üniversite öğrencileri , dışardan gelen memurlar ve askerler.(kolordu var). Diyebileceklerim bunlar...Yardımcı olmuşsam mutlu olacağım Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
|
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için rodiseko isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Erzurum a gelince (aslen Erzurumluyum ama duygusal davranmayağım bu konuda) , Kira durumları zor oluyor.Öğretmenler , memurlar neyse ama öğrenciye ev veren fazla yok. Kiralık olsa bile evler , yakıt parası sorun oluyor...Malum Kars gibi buzz Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Şehre gelince , büyükşehir belediyesi diye geçer Erzurum ama şehir o kadar da büyük değil.Bursa vs. şehirlerden gidiyorsan eğer çok daha küçük gelebilir.Belli caddeleri ve mekanları var. Erzurum un en büyük avantajı Atatürk üniversitesi... Kampüsü harikadır...Kampüste gez şehire gerek kalmaz yani Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Soğuğunu söylememe gerek yok zaten galiba Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Her türlü sosyal aktiviteyi yapabileceğiniz yerler mümkündür. Büyük marketleri , mağazaları vardır. Öyle çok ta pahalı bir şehir değil... Doğu anadoludaki en gelişmiş şehir diyebilirim. Zaten bunu büyükşehir belediyesi olmasından da anlayabiliriz. " Doğunun Paris ' i " derler Erzurum a Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Ulaşım asla sorun olmaz.Çok kaliteli ve güzel otobüs firmaları var. Büyükşehirlere uçak seferleri ve tren var. Yolları her daim açıktır. İnsanına gelince , çoğu doğu ilindeki gibi tutucu bir atmosfer var. Erzurum un yapısı yıllardır böyle...Erzurum dan Kars a geçiş yapan bir arkadaşım vardı sınıfta. " Köyden şehre geldim diyordu ". Yani Kars Erzurum dan kat kat medeni imiş... tabi ki çok çok saçma bir düşünce bu.İki üç tane kötü insana denk gelmiş , konuşuyor işte Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Genelde Erzurum un üstünde bu tip fikirler , önyargılar var... Çok yanlış olduğunu belirtmeliyim...Eğer düzgün , ahlaklı iyi bir insansanız Erzurum halkı sizi sevecektir ve yardımcı olacaktır...( Erzurumlu olmamın bu açıklamalarımla bir ilgisi yoktur). İlla doğuda bir yer olacaksa Erzurum çok önde gelen bir yer ve daha iyisi yok... Kayseri ye gelince zaten merkez , Türkiye nin göbeği ve çok gelişmiş bir yer.. Herkesin hakkında hayırlısı olsun Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için Acimasiz_Dünya isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
|
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Apsaroke isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Erzurum tutucu demek Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
__________________ Son 6 |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
|
| ||||
| ||||
| Ahlaki değerler açısından mı tutucu biraz aç yahu yada ö.m de olabilir Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için bursasporlu63 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için bursasporlu63 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| uzunca bi aradan sonra bu konuyu güncellemek tekrar bana nasipmiş Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
|
| |||
| |||
| Merhabalar kimse Muğla'ya pek bulaşmak istememiş hayatımın 4 yılını geçirdiğim ve kentin büyümesinin canlı tanığı olarak muğla merkez hakkında bir kaç şey söyleyebilirim. Muğla merkezde şehrin candamarı Muğla Üniversitesi'dir. Bu üniversite de gelişimini madenci işadamı Sıtkı Koçman'ın yaptığı yatırımlara borçludur. Gelişimi hala devam eden ve büyüyen bir şehir. Kira fiyatları küçük olan şehir için biraz tuzlu seviyede ama 1+1 şeklinde apart denilen yerlerde yaşamak da olası. Halkı tipik ege insanıdır. Enerjik, güleç yüzlü ve candan. Bir öğretmenin Muğla'da mutlu olabilieceğini hatta çok güzel eğlenebileceğini düşünüyorum. Fakat çoğu öğretmen buralarda yaşamak istediği için buraların pek öğretmen ihtiyacı yok. Diğer bir şehir ise şu an görev yaptığım yer olan Iğdır. Burası öğretmenler tarafından pek tercih edilmeyen bir şehir. Sanırım pek bilinmediği içindir. 3. bölgede yani rotasyona tâbi ve merkezi bile 18 hizmet puanı verir, oldukça iyi bir puandır bu. Ücretli-sözleşmelilerin kadrolu öğretmenlere oranı Iğdır'da yüzde seksenlere varır, galiba bu da onu ilk sıralara taşır. Bu da takdir edersiniz ki şu anlama geliyor: Kadrolu öğretmen açığı çok yüksek. Burası doğu hizmetidir ama bana hiç de doğu hizmeti gibi gelmiyor giyim,ya da yiyecek olarak hiç bir şeyin sıkıntısını çekmiyorsunuz. Kiralar 200-450 arasında değişir. Halkı sıcak ve içten, yabancılara önyargıyla bakmıyor, Ayrıca mikroklimal alandır, pamuk ve portakal bile yetişir yani doğunun köşesinde bir akdeniz iklimi. Ben tercihlerimde iklim dolayısıyla Iğdır'ı Kars ve Ardahan'ın önüne koymuştum, kişiye göre değişir tabi, yaptığım tercihten de son derece memnunum. |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için scksn isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Ben henüz tecrübe edemedim ama mahalleden bir yakınım psikolojik danışman olarak Diyarbakır'a atandı.Sadece okulunun bulunduğu yer mi bilmem ama Diyarbakır'ın kusursuz oldugunu söylüyor.Tam bir huzur ve barış kenti diyor |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için okocak35 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| eski bir konu ama ilgimi cekti özelile diyarbakır ın huzur kenti olarak ifade edilmesi!!! bence sadece okulun bulundugu yerdir Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| ÇoK Detaylı Üniversite Tanıtımları( Öğrencileri tarafından) | cedric | YDS / LYS-5 Rehberlik | 8 | 14-07-09 15:30 |
| Öğretmen adayları için KPSS yapılacak | SeyfiHoca | KPSS İngilizce Forumu | 0 | 20-04-09 14:12 |
| 2008 YDS adayları.....! | secooo_17 | YDS Forumu (LYS-5 Forumu) | 28 | 08-10-07 12:27 |
| kpss adayları | sinem | KPSS İngilizce Forumu | 0 | 13-09-06 01:25 |