Türkiye'nin En Büyük Dil Forumu 5. Yaşında!
Geri Dön   dilFORUM > İNGİLİZCE SINAVLARI FORUMU (ESP) > KPSS İngilizce Forumu
KPSS İngilizce Forumu KPSS ile ilgilenenlerin takip edebileceği bölüm...

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Değerlendirme: Değerlendirme, toplam 1 oy almıştır,  ortalama değerlendirme 4,00 puandır. Modları Göster
Eski 18-09-09, 15:00
rodiseko - ait Avatar
''σοβαρός''

Yaşadığım şehir: tekirdağ-bursa
Puan Verme Gücü: 12
rodiseko rodiseko rodiseko rodiseko rodiseko rodiseko rodiseko rodiseko

burayı da sürekli ben güncellemişim ama 81 şehir var anca yetişir biz mezun olana kadar Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için rodiseko isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:

Forum Sponsoru
Eski 20-09-09, 13:31
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 2
dilge06

diğer mesajların hepsini okumadım ama ben Ankara'yı anlatayım bilindiği gibi memur şehri insanlarında hep bir havalılık söz konusu ben aslen buralı değilim ama burada doğdum yine de sevemedim arkadaşlarla ortamımız olmasa çekilmez olurdu kesin ama sosyetik bir şehir bence burası öğretmenler istedikleri herşeyi bulabilirler deniz ve ağaç dışında bir eksikliği yok Türkiye'nin ortasında her yere ulaşımı yakın havaalanı da var kiralar pahalı ama 700-800 civarı var medeniyet şehri Ankara herşeye rağmen bekleriz
Eski 21-09-09, 07:59
Apsaroke - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: Ankara
Puan Verme Gücü: 7
Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke

Alıntı:
diğer mesajların hepsini okumadım ama ben Ankara'yı anlatayım bilindiği gibi memur şehri insanlarında hep bir havalılık söz konusu ben aslen buralı değilim ama burada doğdum yine de sevemedim arkadaşlarla ortamımız olmasa çekilmez olurdu kesin ama sosyetik bir şehir bence burası öğretmenler istedikleri herşeyi bulabilirler deniz ve ağaç dışında bir eksikliği yok Türkiye'nin ortasında her yere ulaşımı yakın havaalanı da var kiralar pahalı ama 700-800 civarı var medeniyet şehri Ankara herşeye rağmen bekleriz
Bu mesajı fazla öznel buldum.
Evet memur şehri olduğu doğrudur; fakat insanlarında havalılık görmedim pek. Sadece Çankaya ve civarı insanlarında vardır bu, onun harici insanlarda pek rastlamadım. Aksine gayet mülayim kesim çok.Çekilmez olduğu konusuna da katılmıyorum, Ankara'nın gezilecek yer sıkıntısı var, denizi saymıyorum bile, ama diğer illere oranla Ankara'nın cennet olabileceğini düşünüyorum.En azından merkezinde(Kızılay) istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz.En önemlisi oturmuş bir şehir.Kaybolmanız İMKANSIZ.Hangi otobüse binseniz Kızılay'a çıkar.Kiralar konusunda katılıyorum sadece, o da gerçekten pahalı, 700/800tl'ye orta bir ev bulabilirsiniz.Sadece bazı kesimlerinde gece dışarı çıkarken sorun yaşarsınız..Bir de, Etlik,Keçiören taraflarına taşınacak olan olursa, orası tutucu kesim olarak bilinir.O konuda dikkatli olmalarını önerrim.Altındağ taraflarında da sözlü tacize maruz kalmanız olasıdır.

Sorusu olan? Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Apsaroke isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-09-09, 10:19
educator - ait Avatar
English lover

Yaşadığım şehir: At classes,mostly!
Puan Verme Gücü: 9
educator educator educator educator educator educator educator educator educator
educator - MSN üzerinden Mesaj gönder

Ankara'yı tanıtmaya gerek yok, Ankara'da öğretmen açığı yok arkadaşlar Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için educator isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-09-09, 10:25
Acimasiz_Dünya - ait Avatar
The Perfectionist Member

Yaşadığım şehir: Προύσα - Prusa - Bursa
Puan Verme Gücü: 15
Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya
Acimasiz_Dünya - MSN üzerinden Mesaj gönder

Bursa , Erzurum , Kars , Kayseri ve İstanbul hakkında bilgi sahibi olmak isteyen olursa yardımcı olabilirim Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 21-09-09, 10:35
educator - ait Avatar
English lover

educator educator educator educator educator educator educator educator educator

Alıntı:
Bursa , Erzurum , Kars , Kayseri ve İstanbul hakkında bilgi sahibi olmak isteyen olursa yardımcı olabilirim Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Kars hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için educator isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-09-09, 10:36
The Perfectionist Member

Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya Acimasiz_Dünya

Alıntı:
Kars hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Mesela neyini öğrenmek istiyorsunuz?
Eski 21-09-09, 10:39
educator - ait Avatar
English lover

Alıntı:
Mesela neyini öğrenmek istiyorsunuz?
Bir öğretmen için neler gerekebilirse..Hım..

1.Halkı nasıldır? Tutumu, davranışları?
2.Ev kiraları?
3.Okullardaki öğrenci mevcutları /tahmini
4. Şehre diğer şehirlerden olan ulaşım nasıldır? Kışın yollar kapanır mı?

gibi..
Eski 21-09-09, 10:49
The Perfectionist Member

Alıntı:
Bir öğretmen için neler gerekebilirse..Hım..

1.Halkı nasıldır? Tutumu, davranışları?
2.Ev kiraları?
3.Okullardaki öğrenci mevcutları /tahmini
4. Şehre diğer şehirlerden olan ulaşım nasıldır? Kışın yollar kapanır mı?

gibi..
1.Halkı canavar gibi gösterilse de ben hiçbir zararlarını görmedim.İyiler , yardımseverler.Doğu illerinde olan genel tutuculuk Kars'da yok...Halktan yana sorununuz olacağını sanmıyorum yani...

2.Ev kiraları cüzi miktarlarda dolaşıyor.Batıdaki büyüksehirler kadar pahalı değil.Genelde yakıt parası sorun oluyor.O da normal. Yaz-kış soğuk olan biryer...

3.Staja giden arkadaşlarım/abilerimden duyduğuma göre , sınıf mevcutları düzensiz.Yani bazı okullarda sınıfta 60 öğrenci varken , bazı okullarda 25i geçmiyor öğrenci sayısı...Şansa kalmış birşey artık Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız

4.Her ile araba bulabilirsiniz rahatlıkla...Yollar asla kapanmaz , her daim açıktır.Bir metre kar yağıyor yol kenarlarına.Ama yollar temiz oluyor Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Ayrıca , havayolu ulaşımı çok gelişmiş bir şehir.Büyük illere uçak seferleri var..Kışın en kötü zamanında bile bir aksaklık olmuyor...Tren ulaşımı da var.Doğu ekspresi ile heryere gidersiniz Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız

5.Kars şehir olarak fazla büyük bir yer değil.Büyüksehirlerden gidiyorsanız , hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ama alışılıyor zamanla...Şehir merkezi çok hareketli ve güzel.Türkiyenin en planlı illerinden birisi. Sosyal olarak da her imkan mevcut...Ermeni sınırında olduğu için ülkemiz çok önem veriyor Kars a. Şehri ayakta tutan üniversite öğrencileri , dışardan gelen memurlar ve askerler.(kolordu var).

Diyebileceklerim bunlar...Yardımcı olmuşsam mutlu olacağım Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 21-09-09, 14:23
rodiseko - ait Avatar
''σοβαρός''

Alıntı:
erzurum'la kayseri'den de bahsedebilir misin??
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için rodiseko isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-09-09, 17:33
The Perfectionist Member

Alıntı:
erzurum'la kayseri'den de bahsedebilir misin??
Kayserinin pek bahsedilecek bir yanı yok Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Malum büyükşehir...Ulaşım vs rahatlıkla sağlanabiliyor. Sadece kira durumu anlatılabilir. Kayseri' de kiralar her büyükşehirdeki gibi evin kalitesine ve mevkisine bağlı. Her bütçeye göre ev bulabilmek mümkün...İnsanları çok iyidir..(tabi bu görecelidir ama örneğin her ildeki gibi yabancıyı sömüreyim mantığı yok en azından)... Kayseri'de okumak en büyük ideallerimden biri idi...

Erzurum a gelince (aslen Erzurumluyum ama duygusal davranmayağım bu konuda) , Kira durumları zor oluyor.Öğretmenler , memurlar neyse ama öğrenciye ev veren fazla yok. Kiralık olsa bile evler , yakıt parası sorun oluyor...Malum Kars gibi buzz Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız

Şehre gelince , büyükşehir belediyesi diye geçer Erzurum ama şehir o kadar da büyük değil.Bursa vs. şehirlerden gidiyorsan eğer çok daha küçük gelebilir.Belli caddeleri ve mekanları var. Erzurum un en büyük avantajı Atatürk üniversitesi... Kampüsü harikadır...Kampüste gez şehire gerek kalmaz yani Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Soğuğunu söylememe gerek yok zaten galiba Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız

Her türlü sosyal aktiviteyi yapabileceğiniz yerler mümkündür. Büyük marketleri , mağazaları vardır. Öyle çok ta pahalı bir şehir değil... Doğu anadoludaki en gelişmiş şehir diyebilirim. Zaten bunu büyükşehir belediyesi olmasından da anlayabiliriz. " Doğunun Paris ' i " derler Erzurum a Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız

Ulaşım asla sorun olmaz.Çok kaliteli ve güzel otobüs firmaları var. Büyükşehirlere uçak seferleri ve tren var. Yolları her daim açıktır.

İnsanına gelince , çoğu doğu ilindeki gibi tutucu bir atmosfer var. Erzurum un yapısı yıllardır böyle...Erzurum dan Kars a geçiş yapan bir arkadaşım vardı sınıfta. " Köyden şehre geldim diyordu ". Yani Kars Erzurum dan kat kat medeni imiş... tabi ki çok çok saçma bir düşünce bu.İki üç tane kötü insana denk gelmiş , konuşuyor işte Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Genelde Erzurum un üstünde bu tip fikirler , önyargılar var... Çok yanlış olduğunu belirtmeliyim...Eğer düzgün , ahlaklı iyi bir insansanız Erzurum halkı sizi sevecektir ve yardımcı olacaktır...( Erzurumlu olmamın bu açıklamalarımla bir ilgisi yoktur). İlla doğuda bir yer olacaksa Erzurum çok önde gelen bir yer ve daha iyisi yok...

Kayseri ye gelince zaten merkez , Türkiye nin göbeği ve çok gelişmiş bir yer..

Herkesin hakkında hayırlısı olsun Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 21-09-09, 20:21
Apsaroke - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: Ankara
Puan Verme Gücü: 7
Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke

Alıntı:
Ankara'yı tanıtmaya gerek yok, Ankara'da öğretmen açığı yok arkadaşlar Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Ankara'nın bu şekilde tanıtılmasına razı olamadım öğretmenim Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız . Ne varsa içimde yazdım.
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Apsaroke isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 22-09-09, 02:18
bursasporlu63 - ait Avatar
Bursalı

Yaşadığım şehir: BURSA
Puan Verme Gücü: 10
bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63
bursasporlu63 - MSN üzerinden Mesaj gönder

Erzurum tutucu demek Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 22-09-09, 02:20
The Perfectionist Member

Alıntı:
Erzurum tutucu demek Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Tuttuğu şeyler , anlamsız şeyler değil Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 22-09-09, 02:22
Bursalı

bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63 bursasporlu63

Ahlaki değerler açısından mı tutucu biraz aç yahu yada ö.m de olabilir Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 22-09-09, 02:24
The Perfectionist Member

Alıntı:
Ahlaki değerler açısından mı tutucu biraz aç yahu yada ö.m de olabilir Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Evet ahlaki değerler...
Eski 22-09-09, 02:25
Bursalı

Alıntı:
Evet ahlaki değerler...
ii o zaman sorun yok Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 25-10-09, 22:34
rodiseko - ait Avatar
''σοβαρός''

uzunca bi aradan sonra bu konuyu güncellemek tekrar bana nasipmiş Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
Eski 06-02-10, 23:53
Öğretmen

Yaşadığım şehir: Iğdır
Puan Verme Gücü: 1
scksn isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

Merhabalar kimse Muğla'ya pek bulaşmak istememiş hayatımın 4 yılını geçirdiğim ve kentin büyümesinin canlı tanığı olarak muğla merkez hakkında bir kaç şey söyleyebilirim.
Muğla merkezde şehrin candamarı Muğla Üniversitesi'dir. Bu üniversite de gelişimini madenci işadamı Sıtkı Koçman'ın yaptığı yatırımlara borçludur. Gelişimi hala devam eden ve büyüyen bir şehir.

Kira fiyatları küçük olan şehir için biraz tuzlu seviyede ama 1+1 şeklinde apart denilen yerlerde yaşamak da olası. Halkı tipik ege insanıdır. Enerjik, güleç yüzlü ve candan. Bir öğretmenin Muğla'da mutlu olabilieceğini hatta çok güzel eğlenebileceğini düşünüyorum. Fakat çoğu öğretmen buralarda yaşamak istediği için buraların pek öğretmen ihtiyacı yok.

Diğer bir şehir ise şu an görev yaptığım yer olan Iğdır. Burası öğretmenler tarafından pek tercih edilmeyen bir şehir. Sanırım pek bilinmediği içindir. 3. bölgede yani rotasyona tâbi ve merkezi bile 18 hizmet puanı verir, oldukça iyi bir puandır bu. Ücretli-sözleşmelilerin kadrolu öğretmenlere oranı Iğdır'da yüzde seksenlere varır, galiba bu da onu ilk sıralara taşır. Bu da takdir edersiniz ki şu anlama geliyor: Kadrolu öğretmen açığı çok yüksek.

Burası doğu hizmetidir ama bana hiç de doğu hizmeti gibi gelmiyor giyim,ya da yiyecek olarak hiç bir şeyin sıkıntısını çekmiyorsunuz. Kiralar 200-450 arasında değişir. Halkı sıcak ve içten, yabancılara önyargıyla bakmıyor, Ayrıca mikroklimal alandır, pamuk ve portakal bile yetişir yani doğunun köşesinde bir akdeniz iklimi. Ben tercihlerimde iklim dolayısıyla Iğdır'ı Kars ve Ardahan'ın önüne koymuştum, kişiye göre değişir tabi, yaptığım tercihten de son derece memnunum.
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için scksn isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 06-02-10, 23:58
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: izmir
Puan Verme Gücü: 2
okocak35
okocak35 - MSN üzerinden Mesaj gönder

Ben henüz tecrübe edemedim ama mahalleden bir yakınım psikolojik danışman olarak Diyarbakır'a atandı.Sadece okulunun bulunduğu yer mi bilmem ama Diyarbakır'ın kusursuz oldugunu söylüyor.Tam bir huzur ve barış kenti diyor
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için okocak35 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 15-02-10, 14:24
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: antalya
Puan Verme Gücü: 1
emr0706mat isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

eski bir konu ama ilgimi cekti özelile diyarbakır ın huzur kenti olarak ifade edilmesi!!! bence sadece okulun bulundugu yerdir Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: