Geri Dön   dilFORUM > GENEL İNGİLİZCE FORUMLARI (ELT) > Kelime Öğrenme Stratejileri
Kelime Öğrenme Stratejileri Kelime Öğrenme Stratejileri ile ilgili bölüm

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 28-08-09, 16:53
guns n'roses - ait Avatar
OzCnS

Yaşadığım şehir: Edirne
Puan Verme Gücü: 13
guns n'roses guns n'roses guns n'roses guns n'roses

hiç duraksamadan konusabiliyorsan ve kendini ii bir şekılde ifade edıyorsan o kadar fasla kelımeye gerek yok bence.zaten kelimeleri oturup ezberlemek zordur.o kelime karsına cıkarak ezberlenır bence.bi kere denedım esberlemeyi ama kesinlikle ertesı gun tek tuk aklımda kaldı.kullandıkca kelıme öğrenmek daha mantıklı...

Forum Sponsoru
Eski 28-08-09, 16:55
Impatient112
Misafir

Alıntı:
guns n'roses´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hiç duraksamadan konusabiliyorsan ve kendini ii bir şekılde ifade edıyorsan o kadar fasla kelımeye gerek yok bence.zaten kelimeleri oturup ezberlemek zordur.o kelime karsına cıkarak ezberlenır bence.bi kere denedım esberlemeyi ama kesinlikle ertesı gun tek tuk aklımda kaldı.kullandıkca kelıme öğrenmek daha mantıklı...
Kendini bir şekilde ifade etmek önemliyse dediğinizde haklısınız. Ancak tam olarak anlatmak istiyorsanız elinizden geldiği kadar fazla sayıda kelime öğrenip kullanabilmelisiniz.
Eski 28-08-09, 16:57
guns n'roses - ait Avatar
OzCnS

Yaşadığım şehir: Edirne
Puan Verme Gücü: 13
guns n'roses guns n'roses guns n'roses guns n'roses

Alıntı:
Impatient112´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kendini bir şekilde ifade etmek önemliyse dediğinizde haklısınız. Ancak tam olarak anlatmak istiyorsanız elinizden geldiği kadar fazla sayıda kelime öğrenip kullanabilmelisiniz.
kesınlıkle cok kelime bilinmesine karsı değilim.tabiiki ne kadar cok kelime bilinirse o kadar iyi ki zaten kendını iyi bi şekılde ifade etmek isteyen kişi farklı kelımeler kullanarak daha da etkıleyıcı konusmalar yapar...tabiiki dediğiniz doğru ne kadar cok kelıme bilinse o kadar iyi...
Eski 28-08-09, 16:59
izmirden - ait Avatar
Kıdemli Üye

Puan Verme Gücü: 15
izmirden izmirden izmirden izmirden izmirden izmirden izmirden izmirden izmirden izmirden izmirden

ilgi alanım çok geniş olduğu için bayağı kelime ezberlemek zorunda kaldım(25.000 kelimenin üstü olduğuna kesin eminim..üst sınırı bilmiyorum zaten sürekli öğreniyorum)

ama bugün bir makale okudğumda anlamadığım bir kelime daha çıktı..
çıkıyıor işte

kaç bin ingilizce kelime bilmeniz gerektiği ,amacınıza göre değişiyor..

benim gibi iktisat,psikoloji,matematik,fizik ,sosyoloji,felsefe .. gibi alanlara meraklı ve bu alanlarda araştırma yapmak istiyorsanız elbette sayı çok ciddi büyüyor.
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için izmirden isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 28-08-09, 17:15
daredevil7845 - ait Avatar
Battle for the Sun

Yaşadığım şehir: mranjm.exe
Puan Verme Gücü: 18
daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845

aslında apsaroke, mantıklı. bende ydsye hazırlanırken gunde bin kelime çalıstıgımı bilirim, hepsini öğrendimmi tabiki hayır, ama söyle bişeyde var, mesela 100 kelime calısıyorsun ve 30unu öğreniyorsan bin kelime calısınca da 300ü aklında kalır, daha dogrusu aklında kalmasa bile kulak dolgunlugu olusur ve tekrar ettikçe yerleşir, tabi baya yorucu oluyor, bende okadar calıstıktan sonra beynim allak bullak olurdu ama cok faydasını gördüm, bir hafta aslnda az bi süre değil, ve hafıza teknikleriyle kelimeler öğrenilebilir, gereken önemi de vermek gerekiyor tabi
Eski 28-08-09, 17:20
kimbuyakisikli - ait Avatar
Mega Üye

Yaşadığım şehir: METU
Puan Verme Gücü: 18
kimbuyakisikli isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

Alıntı:
rat.planet´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşlar Benim bir arkadaşım hafıza merkezi seti aldı.Haftada 1000 kelime ezberliyorum diyor.Öyle deyince ben şaşırdım.Kendisinden seti istedim vermedi.Seri noluymuş.Bende bu setten alacağım.sizce boşunamı almış olurum.yoksa faydası olur mu?
Haftada bana da 1000 kelime ezberletebilen bir set olsaydı şayet, şüphesiz ben de kimseyle paylaşmazdım.
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için kimbuyakisikli isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 28-08-09, 17:25
itspersonal - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 4
itspersonal

ekteki listede yanlış hesaplamadıysam 8400 kelime var. içinde 100 tane filan bilmediğim çıksa, sadece bu listeye bakarak 8300 kelime biliyorum. ama konuş deseler konuşamam, yaz deseler yazamam
Eklenmiş Dosya
Dosya Tipi : pdf sosyal_bilimleri_kelimeleri_ve_cikma_sayilari.pdf (308,7 KB, 88 kez indirilmiştir)
Eski 28-08-09, 17:37
Apsaroke - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: Ankara
Puan Verme Gücü: 7
Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke Apsaroke

Alıntı:
daredevil7845´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
aslında apsaroke, mantıklı. bende ydsye hazırlanırken gunde bin kelime çalıstıgımı bilirim, hepsini öğrendimmi tabiki hayır, ama söyle bişeyde var, mesela 100 kelime calısıyorsun ve 30unu öğreniyorsan bin kelime calısınca da 300ü aklında kalır, daha dogrusu aklında kalmasa bile kulak dolgunlugu olusur ve tekrar ettikçe yerleşir, tabi baya yorucu oluyor, bende okadar calıstıktan sonra beynim allak bullak olurdu ama cok faydasını gördüm, bir hafta aslnda az bi süre değil, ve hafıza teknikleriyle kelimeler öğrenilebilir, gereken önemi de vermek gerekiyor tabi
Saygı duyarım.Ama katılmıyorum.''1000Kelime öğreniyormuş bir haftada'', buna kimse inandıramaz beni, hiç de mantıklı hala gelmiyor.Ben de sınava çalışırken hafıza teknikleri kitabımdan çalıştım..Şu an hatırladıklarım tabi ki var! fakat 1000tanesine çalışıp hepsini ezberleyip , unutmama olayı olamaz .
Eski 28-08-09, 18:02
oceans are mine - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Ankara-Yenimahalle
Puan Verme Gücü: 4
oceans are mine oceans are mine

saçmaaaaaaaaaaaaaaaa
Eski 28-08-09, 18:08
Crescendo - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: Istanbul
Puan Verme Gücü: 8
Crescendo Crescendo Crescendo Crescendo Crescendo Crescendo Crescendo

Önemli olan konuşma esnasında, ifade etmek istediğiniz kelimeyi bilmiyor olsanız bile bildiğiniz diğer sözcüklerin desteğiyle o kelimenin anlamını dolaylı yolla verebilmek. Yani, akıcı konuşarak derdini anlatabilmek Tabi YDS'de olmuyor böyle, kelime bilmek lazım Peki YDS için kaç kelime bilmek lazım sizce?
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Crescendo isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:

Tags
bilmek, bin, bir, dili, düzel, gerek, için, ileri, kaç, kelime

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: