![]() | ![]() | ||||||
![]() ![]() |
| |||||||
| Kelime Öğrenme Stratejileri Kelime Öğrenme Stratejileri ile ilgili bölüm |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
| hiç duraksamadan konusabiliyorsan ve kendini ii bir şekılde ifade edıyorsan o kadar fasla kelımeye gerek yok bence.zaten kelimeleri oturup ezberlemek zordur.o kelime karsına cıkarak ezberlenır bence.bi kere denedım esberlemeyi ama kesinlikle ertesı gun tek tuk aklımda kaldı.kullandıkca kelıme öğrenmek daha mantıklı... |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
|
|
| ||||
| ||||
| kesınlıkle cok kelime bilinmesine karsı değilim.tabiiki ne kadar cok kelime bilinirse o kadar iyi ki zaten kendını iyi bi şekılde ifade etmek isteyen kişi farklı kelımeler kullanarak daha da etkıleyıcı konusmalar yapar...tabiiki dediğiniz doğru ne kadar cok kelıme bilinse o kadar iyi... |
|
| ||||
| ||||
| ilgi alanım çok geniş olduğu için bayağı kelime ezberlemek zorunda kaldım(25.000 kelimenin üstü olduğuna kesin eminim..üst sınırı bilmiyorum zaten sürekli öğreniyorum) ama bugün bir makale okudğumda anlamadığım bir kelime daha çıktı.. çıkıyıor işte ![]() kaç bin ingilizce kelime bilmeniz gerektiği ,amacınıza göre değişiyor.. benim gibi iktisat,psikoloji,matematik,fizik ,sosyoloji,felsefe .. gibi alanlara meraklı ve bu alanlarda araştırma yapmak istiyorsanız elbette sayı çok ciddi büyüyor. |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için izmirden isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| aslında apsaroke, mantıklı. bende ydsye hazırlanırken gunde bin kelime çalıstıgımı bilirim, hepsini öğrendimmi tabiki hayır, ama söyle bişeyde var, mesela 100 kelime calısıyorsun ve 30unu öğreniyorsan bin kelime calısınca da 300ü aklında kalır, daha dogrusu aklında kalmasa bile kulak dolgunlugu olusur ve tekrar ettikçe yerleşir, tabi baya yorucu oluyor, bende okadar calıstıktan sonra beynim allak bullak olurdu ama cok faydasını gördüm, bir hafta aslnda az bi süre değil, ve hafıza teknikleriyle kelimeler öğrenilebilir, gereken önemi de vermek gerekiyor tabi ![]() |
|
| ||||
| ||||
| Haftada bana da 1000 kelime ezberletebilen bir set olsaydı şayet, şüphesiz ben de kimseyle paylaşmazdım. |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için kimbuyakisikli isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
. |
|
| ||||
| ||||
| Önemli olan konuşma esnasında, ifade etmek istediğiniz kelimeyi bilmiyor olsanız bile bildiğiniz diğer sözcüklerin desteğiyle o kelimenin anlamını dolaylı yolla verebilmek. Yani, akıcı konuşarak derdini anlatabilmek Tabi YDS'de olmuyor böyle, kelime bilmek lazım Peki YDS için kaç kelime bilmek lazım sizce? |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Crescendo isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
![]() |
| Tags |
| bilmek, bin, bir, dili, düzel, gerek, için, ileri, kaç, kelime |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| İngilizce bilmek | Beowulf | Yabancı Dil İçerikli Tartışmalar | 28 | 08-02-10 23:21 |
| -e bilmek? | Silgi Tozu | Güncel Türkçe Meseleleri | 2 | 13-11-09 10:54 |
| Portekizce Bilmek | asumank | Diğer Dillerle İlgili Genel Paylaşımlar | 31 | 30-09-09 16:49 |
| doğru bilmek | Saladin | Güncel Türkçe Meseleleri | 12 | 22-09-09 21:12 |
| E- bilmek (français) | Kecags | Fransızca İle İlgili Diğer Paylaşımlar | 24 | 25-01-08 19:58 |