![]() | ![]() | ||||||
![]() ![]() |
| |||||||
| İspanyolca Forumu İspanyolca ile ilgilenenlerin takip edebilecekleri bölüm... |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
Geleceğini söyledi. a) ha dicho que vendrá b) ha dicho que venga hangisi olur?
__________________ Karşı karşıya kaldığınız aşılması güç problemleri, mevcut düşünce yapınızla çözemezsiniz; çünkü bu problemler, mevcut düşünce yapınızın ürünüdürler. Einstein |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Silgi Tozu isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Bence ikisi de değil.
__________________ dunyayabakarken.blogspot.com/ |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için tanburi isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| ya dün başladım subjunctive konusuna. anladım gibi oldum ama bu -ceği durumunu tam çözemedim. hep -mesi, -diği örneği vermişler. sizce nasıl olmalı?
__________________ Karşı karşıya kaldığınız aşılması güç problemleri, mevcut düşünce yapınızla çözemezsiniz; çünkü bu problemler, mevcut düşünce yapınızın ürünüdürler. Einstein |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Silgi Tozu isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Dolaylı anlatım'ın konusu bu. Bence şimdilik boş verin. Subjuntivo konusuna çalışıyorsanız onunla ilgili örnekler okuyun. Geleceğini söyledi. Ella dijo que (ha dicho que) vendría. Condicional çekimi. Dolaylı anlatımda zaman bir derece geçmiş yapılır. Futuro da condicional olur. Bence...
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için tanburi isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| tanburi has already given the right answers to the question above. You'd better concentrate solely on el Subjuntivo medeor. Reported speech in Spanish is not be confused with the subjunctive mood, which you'd better learn after you've understood the logic of the subjunctive forms, especially subjunctive type I. Otherwise considering every subordinate clause as a variation of the subjunctive mood would mislead and hinder you from understanding Spanish properly. |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Mephistopheles isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| ya kesinlikle. ben yanlış örnek verdim. şöyle yeniliyorum.Geleceğimi biliyor. Sabe que yo vendré. bu tarz bir cümle subjunctive değil indicative olacak yanılmıyorsam, di mi?
__________________ Karşı karşıya kaldığınız aşılması güç problemleri, mevcut düşünce yapınızla çözemezsiniz; çünkü bu problemler, mevcut düşünce yapınızın ürünüdürler. Einstein Konu Silgi Tozu tarafından (09-02-10 Saat 16:23 ) de değiştirilmiştir. Sebep: yanlış çekim |
|
| ||||
| ||||
| Evet çünkü burada bir kesinlik söz konusu.
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için tanburi isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Pienso que él también vendrá. -> Onun da geleceğini düşünüyorum. cümle doğru sanırım. ama burda kesin bir durum söz konusu değil. neden sadece başına no gelince subjunctive yapıyoruz tek burayı anlamadım.
|
| ||||
| ||||
| Evet, dolaylı anlatımda modo potencial o condicional dediğimiz şart kipi kullanılır. -Mi amigo dijo que me escribiría en seguida. -Sabía que elegirías a Juan. -Los invitados no sabían que comeríamos en un restaurante.
__________________ dov'è il tuo tesero, là sarà anche il vostro cuore... 1987 |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için 989 Studios isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
![]() |
| Tags |
| ispanyolca, sorusu, subjunctive |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| subjunctive sorusu | sunsail | Advanced | 9 | 15-06-09 23:32 |
| ispanyolca gramer sorusu... | la lluvia | İspanyolca Forumu | 9 | 11-05-09 10:26 |
| Ispanyolca test-sorusu 1 | vasseile | İspanyolca Forumu | 8 | 20-06-08 21:27 |
| *subjunctive sorusu* | Ö(zl)MeR | Dil Sınavları İle İlgili Paylaşımlar | 10 | 10-02-08 15:21 |
| *subjunctive sorusu 2* | Ö(zl)MeR | Dil Sınavları İle İlgili Paylaşımlar | 2 | 09-02-08 23:31 |