Geri Dön   dilFORUM > GENEL İNGİLİZCE FORUMLARI (ELT) > Genel İngilizce / Genel Konular > İngilizce Öğrenme-Öğretme Stratejileri
İngilizce Öğrenme-Öğretme Stratejileri İngilizce öğrenirken/öğretirken kullandığının yöntem ve stratejileri bu başlık altında bizimle paylaşabilirsiniz...

Anket: İngilizce altyazı geliştirir mi engeller mi?
Uyarı : Bu herkese bir açık Ankettir. Bu Anketi bütün üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.
Anket Seçenekleri
İngilizce altyazı geliştirir mi engeller mi?

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 08-04-09, 12:40
TruBloodyMary - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 3
TruBloodyMary TruBloodyMary TruBloodyMary
İngilizce altyazı geliştirir mi, engeller mi?

Merhaba,
İngilizceye uzak kalmamak ve mümkünse geliştirmek adına filmleri ve dizileri orijinal diliyle izliyorum. Filmi anlamak bakımından bir sorunum olmuyor. ancak bazı uzun, hızlı konuşulan, içinde bilmediğim kelime geçen ya da zor olan cümleleri anlamakta güçlük çekiyorum. bazen sırf bu nedenle çok ince detayları kaçırdığım oluyor, bunu da daha sonra altyazı dosyalarını okuduğumda görebiliyorum. acaba ingilizce bir filmi, ingilizce altyazıyla izlemek: detayları daha iyi anlamak, telaffuzlara vakıf olmak ve belki de bilinmeyen kelimeleri daha iyi algılamak açısından daha mı mantıklı, yoksa kulağı geliştirmek için biraz kendimizi zorlamamız ve doğrudan ingilizce mi izlememiz gerekiyor? altyazıyla izlemek sadece okumaya mı yararlı olur? çünkü zaten okurken dinlediğimden daha iyi anlıyorum. benim asıl derdim dinlemeyi de aynı düzeye çekebilmek. Teşekkür ederim.
Aşağıdaki 11 kullanıcı bu güzel mesaj için TruBloodyMary isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:

Forum Sponsoru
Eski 08-04-09, 13:19
itspersonal - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 4
itspersonal

ingilizce altyazı ile izlerken kelime öğrenme şansın daha fazla gördüğün kelimeyi unutmazsın ve cümleyi de gördüğün için anlamını filmi izlerken çıkartman daha kolay. ama altyazısız izlerken duyduğun kelimenin nasıl yazıldığını bile bilmediğin için aklında kolay kolay kalmaz.

kulağını geliştirmek için de ingilizce altyazı bir işe yaramaz hatta bence eksiye götürür beynini konuşulan ingilizceyi duymamaya programlıyorsun çünkü.

benim tavsiyem anlayamacağını düşündüğün filmleri ingilizce altyazı ile, kolay anlaşılabilecek filmleri altyazısız izle. ikisinin de faydası ayrı.
Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için itspersonal isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 08-04-09, 13:28
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 5
prehistorik prehistorik prehistorik prehistorik

Belki ikna edici gelmeyecek ama çok faydasını gördüğüm diğer bir yöntem de sesli okuma yapmak. Her gün 20 dk. yapıyorum.İngilizce ağırlıklı olarak kalıplardan oluştuğu için, okuduğum kalıplar sürekli aklımda kalıyor, başka kelimelerle karıştırmıyorum.

Konuşmam da aynı oranda kusursuzlaşıyor.
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için prehistorik isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 08-04-09, 16:44
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: after 25 july,İstanbulllll:)))
Puan Verme Gücü: 7
multimuu multimuu multimuu multimuu multimuu multimuu

Valla ne nasıl olur bilmiyorum ama..bi ara ingilizce altyazılı film izlerdim modals ları ordan söktüm diyebilirim..ama olayın dinleme boyutuna direkt dalmamak için bi süre altyazılı film izlemek en iyisi bence..böylece bıkkınlıkta vermez..
Eski 08-04-09, 16:50
Rögar Kapağı - ait Avatar
Kıdemli Üye

Puan Verme Gücü: 16
Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı Rögar Kapağı

Alıntı:
TruBloodyMary´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Merhaba,
İngilizceye uzak kalmamak ve mümkünse geliştirmek adına filmleri ve dizileri orijinal diliyle izliyorum. Filmi anlamak bakımından bir sorunum olmuyor. ancak bazı uzun, hızlı konuşulan, içinde bilmediğim kelime geçen ya da zor olan cümleleri anlamakta güçlük çekiyorum. bazen sırf bu nedenle çok ince detayları kaçırdığım oluyor, bunu da daha sonra altyazı dosyalarını okuduğumda görebiliyorum. acaba ingilizce bir filmi, ingilizce altyazıyla izlemek: detayları daha iyi anlamak, telaffuzlara vakıf olmak ve belki de bilinmeyen kelimeleri daha iyi algılamak açısından daha mı mantıklı, yoksa kulağı geliştirmek için biraz kendimizi zorlamamız ve doğrudan ingilizce mi izlememiz gerekiyor? altyazıyla izlemek sadece okumaya mı yararlı olur? çünkü zaten okurken dinlediğimden daha iyi anlıyorum. benim asıl derdim dinlemeyi de aynı düzeye çekebilmek. Teşekkür ederim.
Çok güzel bir soru sormuşsunuz.

Aslında siz soruyu sorarken cevabı vermişsiniz..
Eski 09-04-09, 15:20
TruBloodyMary - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 3
TruBloodyMary TruBloodyMary TruBloodyMary
orta yol

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. İngilizcemi geliştirmek adına oldukça geniş bir film ve dizi arşivi oluşturmuştum. Cevaplardan yola çıkarak basit dizi ve filmleri altyazısız izlemeye, filmle eşleşme sorunu olmayan İngilizce altyazısını bulabildiklerimi ve daha karışık bir dili olanları altyazıyla izlemeye karar verdim. Böylece zaman içinde anlayamamaktan sıkılıp, orijinal dilinde film izlemeyi tamamen bırakma tehlikesi de ortadan kalkacak
Eski 09-04-09, 18:42
youastral - ait Avatar
Emektar Üye

Yaşadığım şehir: ?
Puan Verme Gücü: 19
youastral youastral youastral youastral youastral youastral youastral youastral youastral youastral youastral

Kesinlikle dinlemek gibisi var mı ya?Okuyacaz diye gözlerim ağırıyor.....
Eski 09-04-09, 19:00
MehmetMamger - ait Avatar
dilFORUM Kurucusu

Yaşadığım şehir: Adana
Puan Verme Gücü: 151
MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger MehmetMamger

Ben hep önce altyazıyı okumayı sonra dinlemeyi öneriyorum. Böylece hem kalıplar kafaya girebiliyor, hem de kulak katiyyen gelişiyor.
Eski 09-04-09, 19:08
seringöze - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: istanbul
seringöze seringöze seringöze seringöze seringöze seringöze seringöze seringöze seringöze seringöze seringöze

altyazıda değişik kalıplar olduğunu farkediyorum..

Konu seringöze tarafından (23-04-09 Saat 20:04 ) de değiştirilmiştir.
Eski 23-04-09, 20:42
Volcano - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: Istanbul
Volcano Volcano Volcano Volcano Volcano Volcano Volcano Volcano Volcano Volcano Volcano

Bana göre ingilizce filme ingilizce altyazı çok faydalı.

Tags
altyazı, engeller, film izlemek, geliştirir, İngilizce

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: