Geri Dön   dilFORUM > GENEL İNGİLİZCE FORUMLARI (ELT) > Genel İngilizce / Genel Konular > İngilizce Öğrenme-Öğretme Stratejileri
İngilizce Öğrenme-Öğretme Stratejileri İngilizce öğrenirken/öğretirken kullandığının yöntem ve stratejileri bu başlık altında bizimle paylaşabilirsiniz...

Anket: İngilizce altyazı geliştirir mi engeller mi?
Uyarı : Bu herkese bir açık Ankettir. Bu Anketi bütün üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.
Anket Seçenekleri
İngilizce altyazı geliştirir mi engeller mi?

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 05-05-09, 13:57
tuncayakif - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 10
tuncayakif tuncayakif tuncayakif

Alıntı:
Volcano´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bana göre ingilizce filme ingilizce altyazı çok faydalı.
Türkçe filme ingilizce altyazı atsak nasıl olur?

Forum Sponsoru
Eski 28-05-09, 16:21
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: Samsun /Ankara
böcük91 böcük91 böcük91 böcük91 böcük91 böcük91 böcük91 böcük91

altyazılı izlerken kelime öğreniyorsun telaffuzlarıyla beraber, bu güzel bir şey ama film kaçıyor arada altyazısız izlerken de dinlemeye daha çok yoğunlaşıyorsun ama bu sefer de bilmediğim kelimeleri öğrenemiyorsun ben karar veremedim o yüzden ankete katılmadım İki kere izlemek en iyisi.İlk önce altyazılı izlersin,aradan zaman geçer altyazısız izlersin ben geçen yaz Lost'u altyazılı izledim bu sene altyazısız izlemeyi düşünüyorum
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için böcük91 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 12-06-09, 01:03
deathfear - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: HeLL On EaRtH
deathfear deathfear deathfear deathfear deathfear deathfear deathfear deathfear

bilmediğin bi kelime olduğunda yada kalıplaşmış sözcükler altyazı sayesinde bunu anlayabilrisin ama aynı zamanda altyazı varken kendini okumaya kaptırmış olduğundan dolayı duyma yeteneğini tam olarak kullanamazsın.. birinden ödün vermen gerekir bence
Eski 12-06-09, 12:31
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 3
gumus24

slm arkadaşlar, bizim arkadaş tüm yaz boyunca sadece ingilizce dizileri izleyerek(desperate house wifes,galactica vs.)ingilizcesini çok iyi geliştirdi.ilk önce altyazılı izliyordu şimdi ise televizyonunn dilini bile ingilizce yaptı öyle izliyor.çok ii teknikten biri izleyerek geliştirmek.
Eski 12-06-09, 16:31
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 3
raßia

tabi ki dinlememiz gelişir
Eski 11-07-09, 12:11
ertus7 - ait Avatar
INSTITUTIONALIZED

Yaşadığım şehir: YozgatAnkara
Puan Verme Gücü: 17
ertus7 ertus7 ertus7 ertus7 ertus7 ertus7 ertus7 ertus7 ertus7 ertus7 ertus7

Önerebileceğim en etkili yöntem , hepsini anlamak zorunda değilsin anlayabildiğin kadarıyla , her filmden en az 10 kelime öğrensen yeter
Eski 11-07-09, 13:29
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Rize
Puan Verme Gücü: 5
varejao53 varejao53

Film ingilizce,altyazı da ingilizceyse.Çok çok faydalı olur.Hem duyduğunu daha rahat anlarsın hem de telaffuzu daha iyi aklında yer edinir
Eski 11-07-09, 15:03
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Ankara
Puan Verme Gücü: 7
Purplelili Purplelili Purplelili Purplelili Purplelili

hiç bilmeyen için altyazılı izlemesi yararlı olur ama biraz kulak dolgunluğu olanlar için altyazısız izlemek daha faydalı olur...
Eski 11-07-09, 15:18
Yasaklanmış Üye

Yaşadığım şehir: eskisehir
Puan Verme Gücü: 0
celik26

ben bi sure uyguladim ozellikle axxo nun filmlerini kendi alt yazisiyla kesinlikle faydali ancak zararli olan yani ise alt yazisiz izlerken gozun yazi ariyor bazen .Alt yazili filmler konusma ve anlama kabiliyetini gelistiriken cok fazla gramere ve teknige dayanmiyor yani gunluk dili ogreniyorsunki bence Bizde ogretilen sistemden iyi en azindan, cunku kpds den 100 alip yabanci ulkeye gittiginde dut yemis bulbul olmakda var
Eski 12-07-09, 17:00
perfectwind - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: izmir - fethiye arasında gidip gelmekte
Puan Verme Gücü: 15
perfectwind perfectwind perfectwind perfectwind perfectwind perfectwind perfectwind perfectwind perfectwind perfectwind perfectwind

en son Slumdog Millionare filmini ingilizce alt yazıyla izledim, gerçekten alt yazının faydalı olduğunu düşünüyorum özellikle konusma için

Tags
altyazı, engeller, film izlemek, geliştirir, İngilizce

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: