![]() | ![]() | ||||||
![]() ![]() |
| |||||||
| İngilizce Öğrenme-Öğretme Stratejileri İngilizce öğrenirken/öğretirken kullandığının yöntem ve stratejileri bu başlık altında bizimle paylaşabilirsiniz... |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| |||
| |||
| altyazılı izlerken kelime öğreniyorsun telaffuzlarıyla beraber, bu güzel bir şey ama film kaçıyor arada altyazısız izlerken de dinlemeye daha çok yoğunlaşıyorsun ama bu sefer de bilmediğim kelimeleri öğrenemiyorsun ben karar veremedim o yüzden ankete katılmadım İki kere izlemek en iyisi.İlk önce altyazılı izlersin,aradan zaman geçer altyazısız izlersin ben geçen yaz Lost'u altyazılı izledim bu sene altyazısız izlemeyi düşünüyorum ![]() |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için böcük91 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| bilmediğin bi kelime olduğunda yada kalıplaşmış sözcükler altyazı sayesinde bunu anlayabilrisin ama aynı zamanda altyazı varken kendini okumaya kaptırmış olduğundan dolayı duyma yeteneğini tam olarak kullanamazsın.. birinden ödün vermen gerekir bence ![]() |
|
| |||
| |||
| slm arkadaşlar, bizim arkadaş tüm yaz boyunca sadece ingilizce dizileri izleyerek(desperate house wifes,galactica vs.)ingilizcesini çok iyi geliştirdi.ilk önce altyazılı izliyordu şimdi ise televizyonunn dilini bile ingilizce yaptı öyle izliyor.çok ii teknikten biri izleyerek geliştirmek. |
|
| ||||
| ||||
| Önerebileceğim en etkili yöntem , hepsini anlamak zorunda değilsin anlayabildiğin kadarıyla , her filmden en az 10 kelime öğrensen yeter ![]()
__________________ NOTHING is just like it seems |
|
| |||
| |||
| ben bi sure uyguladim ozellikle axxo nun filmlerini kendi alt yazisiyla kesinlikle faydali ancak zararli olan yani ise alt yazisiz izlerken gozun yazi ariyor bazen .Alt yazili filmler konusma ve anlama kabiliyetini gelistiriken cok fazla gramere ve teknige dayanmiyor yani gunluk dili ogreniyorsunki bence Bizde ogretilen sistemden iyi en azindan, cunku kpds den 100 alip yabanci ulkeye gittiginde dut yemis bulbul olmakda var |
|
| ||||
| ||||
| en son Slumdog Millionare filmini ingilizce alt yazıyla izledim, gerçekten alt yazının faydalı olduğunu düşünüyorum özellikle konusma için ![]() |
![]() |
| Tags |
| altyazı, engeller, film izlemek, geliştirir, İngilizce |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| Türkçe Dil - İngilizce Altyazı | UGURKRK | Film ve Görüntülü Kaynaklar | 6 | 29-01-10 16:43 |
| Altyazı ve Karışıklık | Adrian MONK | Yabancı Dil İçerikli Tartışmalar | 1 | 17-09-09 12:11 |
| Sakız Çiğnemek Hafızayı Geliştirir mi? | Hubub | dilFORUM'la Tanışma | 0 | 04-04-08 20:43 |
| yükseliş yolundaki engeller.. | Mervek | Yabancı Dil İçerikli Tartışmalar | 1 | 30-03-08 12:26 |