![]() | ![]() | ||||||
![]() |
| |||||||
| IELTS Forumu IELTS ile ilgilenenlerin takip edebileceği bölüm... |
![]()
![]() |
| |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| |||
| |||
13 Haziran'da Ielts'e (Academic) giriyorum. Yakın geçmişde Ielts'e girmiş olanlar Sınavda sorulan "Speaking" ve "Writting" konularını paylaşırsa çok sevinirim arkadaşlar... Bu arada ilgili sınav hakkında sorusu olanlar buradan bana sorabilirler zira son 6-7 aydır Ielts le uğrşıyorum yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince... |
|
| ||||
| ||||
| Ben geçen yıl girdim Londra'da. Speaking konuları için kitaplarda belirtilenlerden çıkıyor genelde. Bir liste oluyor Examiner oradan çekiyor ve soruyor. Eğer iyi gidiyorsanız sorular zorlaşıyor bana en son "bir insanı tanımak için ne kadar zaman gerekir?" diye sorduğunda kalakalmıştım. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Zaten normalde de sorular somuttan soyuta doğru gidiyor. Benim en kötü bölümüm speakingti ama istediğim bölüme girecek puanı aldım şükür. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Rahat olun yaparsınız. Başarılar! |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Pallas isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Arkadaşlar ben de girmeyi planlıyorum ielts, toefl'dan vazgeçtim... Benim için iki modülde olur, acaba hangisini tercih etsem... Duyduğuma göre genel modülün puanlaması biraz daha düşük oluyormuş, bi de academicte writinglerden biri grafik yorumlama gibi , bence grafik yorumlamak kolaydır, belli kalıpları vardır en azından... kararsız kaldım... Bilgisi olan varsa iki modülün farkları hakkında paylaşırsa sevinirim... Herkese iyi çalışmalar. |
|
| |||
| |||
| Dediğin gibi grafik yorumlamada belli kalıplar var onları kullanmakda yarar var. (dramatic increase, reach a plateau gibi ) Aslına bakarsan tam anlamıyla bi "yorumlama" da değil. sadece grafikde ne görüyosan yazıya döküyosun. en az 150 kelime olmalı. 2. kısmında ise verilen konu ile ilgili en az 250 kelimelik academik bir essay yazıyosun. daha academic bi dil kullanman gerekiyo. (try yerine endeavour kullanmak gibi) tabii bu kadar basit değil aslında. Yapılması ya da yapılmaması gereken daha bi yığın şey var... |
|
| |||
| |||
| ben de 25 haziranda speaking e 27 de yazılı sınava giriorm ist da... Buarada writing de kesinlikle klavye kullanılmıyor değil mi? ve writing de kullanabileceğimiz kalıplar veya sözcükler daha geniş anlamda nelerdir? ayrıca Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız reading veya listening de özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır?tips please Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız teşekkürler... |
|
| ||||
| ||||
| Writing için ihtiyacın olan şey kalem olacaktır. Computer based IELTS henüz yok bildiğim kadarıyla. Bu bölümde yapman gereken ilk dakikalarda hemen planını yapman ve yazmaya başlamandır çünkü vakit yetmeyebilir. Bu arada ilk olarak ikinci bölümü yaparsan daha yararlı olur zira ikinci bölümün önemi daha fazla ve daha çok vakit harcatıyor. İlk bölümde kalıpları yerleştiriyorsun yazılmış oluyor bir bakıma. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Fluency önemli bir konu writing bölümünde, ikincisi de cümlelerinin birbiri ile bağlantılı olması. Bu da nasıl olur this, those gibi refer edici kelimeler kullanırsın. Eğer bir öneri ortaya atıyorsan ardından hemen örnek göster. Bu çok önemli. Conditional, wish, modals doğru kullanıldığında artı puan getirir. Mutlaka bir sonuç yaz. İlk bölüm için de mutlaka grafiği ya da verilen şekli özetleyecek cümlen olsun. Bunu girişte ya da sonuçta kullanabilirsin ama kullanmazsan 0,5 oynar garanti. Yani 6 alacakken 5,5 alabilirsin gibi.. Readingte ise soruları önce okumayı deneyebilirsin. Cevabı bulduğunda bulduğun yeri çiz ve hangi sorunun cevabı olduğunu yaz. Örneğin 1. soru diye yanına 1 rakamı koy. Sonrasında kontrol ederken yardımcı olacaktır. Eğer destekleyici bir cümle bulamazsan muhtemelen yanlıştır. Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız Listeningte de duraklamalarda mutlaka sorulara bak. Çünkü ikinciye dinleyemeyeceksin eğer sorulara bakmazsan geçip gider.. Ben bunları uyguladım istediğim sonuca ulaştım. Başarılar!! |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Pallas isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
|
|
| |||
| |||
| 27 haziran 2009 cumartesi günü Gireceğim Sınava. Reading ve Writing 'ten umutluyum ama Listening ve Speaking gözümde büyüyor. Bu Sınava Önce Tecrübe edinmek icin giriyorum. O acıdan Rahatım biraz. IStediğimi alırsam ne ala. Alamassam Zaten birdaha girmeyi göze alarak gireceğimden sorun yok. examenglish.com sitesinde online writing listening ve reading sınavları mevcut. |
|
| |||
| |||
| Ben londrada yasiyorum subat ayinda 1 ayligina ielts kursuna gittim ozaman surecinde net ortalamam gayet iyiydi. fakat kurs bittikten sonra bir daha ielts calismadim taki 3hafta oncesine kadar. ve calismaya tekrardan basladim.cunku kasima kadar 6.5 veya 7 almam lazim. fakat simdi net ortalamam hic bekledigim gibi degil ozellikle reading. sizler neler yapiyorsunuz ielts e calisirken? gunde kac saat calisiyorsunuz? |
|
| |||
| |||
| ielts e girdim 6.5 aldım walla cok da zor diilmiş eger writingim daha ii olsaydı 7 alıcaktm herkese kolay gelsin, eğer ielts sınavı specimen metariala ihtiyacı olan varsa (official 2009) aldığım fiyattan ucuza verebilirim,yazmadım çizmedim ,hiç dokunmadım Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız bu hazırlık kitabını bir kere okuyup testleri çözerseniz rahat edersiniz... herkese başarılar... |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için aanilgoz isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Alıntı:
|
|
| |||
| |||
| Arkadaşlar merhaba, ben de sınava gireceğim ama 7 ay kadar sonra. Zira bir kaç ay sonra Melbourne'a taşınıp akademik ingilizce kursuna başlayacağım. Gitmek istediğim üniversite için en az 7 puana ihtiyacım var. Baya stresliyim bu konuda. Hepimize bol şans diliyorum! Bir de ikinci el kitaplarla ilgilerniyorum. Temiz ve hesaplı kitaplarınız varsa lütfen bana msj atınız. Unutmadan bir de bol bol online deneme testi yapın. Ciddi anlamda pratik oluyor. Benim ilk testim 5.5 çıktı daha sonra 6.0 oldu Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
|
| |||
| |||
| arkadaşlar selam, bu ay 2.kez giricem ielts a ve ilkinde speaking:5 geldi ve 6 almam gerekiyordu.bana bazı key pointlerden bahsedebilicek arkadaş varmı speaking için vede writing içinde özellikle de'grafik yorumu' hakkında sağlam bi kaynak varmı acaba.LÜTFENNNN YARDIMM |
|
| |||
| |||
| bu sınav için süreli Online deneme nerden bulabiliriz? bi' de bu sınavın normali ile akademik versiyonları arasında ne gibi farklar var? üniversite başvurularında her ikisi de kabul ediliyor mu? |
|
| ||||
| ||||
| [Sadece dilFORUM üyeleri linkleri görebilir. ] Verdiğim sitede her alanda, özellikle grafik ve deneme üzerine yararlı olacak örnekler var. Ben de 23 Ocak'ta girmiştim, listening çok zorladı beni, writing ve speaking'ten çok umutluydum, özellikle writing'te formatlarına uygun akademik kelimeler kullanıp cümleyi uzun tutmaya çalıştım. Buna rağmen 5.5 verdiler writing'e, neyse ki ortalamada 6.5 aldım. Speaking'te rahat olmak, anında cevap verebilmek önemli, bana havayla ve gitmek istediğim yabancı ülke hakkında sorular sormuşlardı. Başarılar herkese |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için ambitious09 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
tebrikler sanırım academic den girdiniz, writing bölümünde ne sormuşlardı ? Alıntı:
|
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Ya çok sınırlı bi' konu seçmişlerdi. Şöyleydi yanlış hatırlamıyorsam; 'Unpaid community services should be obligatory in high schools (e.g. teaching how to swim younger students, work for charities etc.). Do you agree?' Ben mümkün olduğunca örneklendirmiştim konunun kısıtlı olmasına rağmen. Yine de aldığım sonuç belli. |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için ambitious09 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| lisans eğitimi içinmi aldınız ieltsı yoksa başka bi iş içinmi. |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için meraklıkisi isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Aslında mütercim tercümanlık öğrencisi olmama rağmen isteyerek okumayı seçtiğim hazırlık sınıfından muaf olmak öncelikli amacımdı. Tabiki yurtdışında eğitim almamda kolaylık sağlaması da en önemli nedenlerimden. Önümüzdeki sene erasmus programında sınavsız alınmamı sağlayacak. |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| Cümleye anlamca en yakın olan cümle? | beter800 | KPDS Eşanlamlı Cümle Soruları | 3 | 14-09-08 18:01 |
| Ielts'e gireb varmııııı | joseph105 | TOEFL Forumu | 0 | 02-05-08 17:21 |
| Kasım'da KPDS'ye girecek olan var mı? | sare_elt | KPDS Forumu | 40 | 18-09-07 00:06 |
| bu yıl yds ye girecek olan arkadaşlarımın dikkatine!!! | Sefcell | YDS Forumu (LYS-5 Forumu) | 3 | 29-08-06 02:58 |
| Anlamca en yakın olan | SFY | KPDS Eşanlamlı Cümle Soruları | 4 | 20-08-06 16:01 |