Geri Dön   dilFORUM > GENEL İNGİLİZCE FORUMLARI (ELT) > I.D.E CluB (Language & Literature)
I.D.E CluB (Language & Literature) İngiliz Dili ve Edebiyatı ile ilgili paylaşımlar.

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 10-09-09, 13:36
LEE 20 - ait Avatar
İngiliz Dili & Edb.

Yaşadığım şehir: İZMİR
Puan Verme Gücü: 35
LEE 20 LEE 20 LEE 20 LEE 20 LEE 20 LEE 20 LEE 20 LEE 20 LEE 20 LEE 20 LEE 20
Thumbs up TiYATRO hakkındaki düşüncelerimiz..

TİYATRO

Tiyatroyu seviyor musunuz ?

* Tiyatro hakkındaki düşünceleriniz neler ?
* En sevdiğiniz oyun türü ?
* Şu ana kadar izlemiş olduğunuz oyunlar arasında sizi en çok etkileyenler ve sebepleri...
* Günümüz tiyatrosundaki eksiklikler sizce neler ?
* Tiyatro deyince aklınıza ilk gelen isim?
* Bir oyunda rol alacak olsanız hangi oyun ve hangi karakter olmak isterdiniz ?

Forum Sponsoru
Eski 10-09-09, 13:48
daredevil7845 - ait Avatar
Sözleşmeli doğumgünü

Yaşadığım şehir: combofix
Puan Verme Gücü: 18
daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845 daredevil7845

sinemada hataları düzeltme sansı vardır, ama tiyatroda boyle bir sans olmadıgından cok daha büyük bir basarı gerektirir bence. ülkemizde harika tiyatro oyuncuları var, ben olsam o sahneye cıksam gülmekten koparım, cok severim tiyatroyu, hele de mimikler girince işin işine harika oluyor, bütün tiyatrocuları tebrik ediyoru, helal olsun hepsine...
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için daredevil7845 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 10-09-09, 13:55
Ehveniser - ait Avatar
Emektar Üye

Puan Verme Gücü: 65
Ehveniser isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

Tiyatroyu seviyor musunuz ?

sanat biraz da toplum içindir diyenler için mükemmel bir yaygın eğitim aracı

Absürd tiyatro

* Şu ana kadar izlemiş olduğunuz oyunlar arasında sizi en çok etkileyenler ve sebepleri...
Tek kişilik şehir
günümüzde insanın kalabalıklar içindeki yalnızlığını çok güzel resmettiği için.
iki yılın ardından gittiğim ilk oyun olmasının da etkisi var tabii

maddi imkansızlıklar, bunun bir sonucu olarak tiyatrocuların çoğunun para için dizi oyunculuğu yapması ve tiyatroyu arka plana itmesi, metin yazarlarının bilimsel konular ve yabancı dildeki eksiklikleri

son husus yazılanlarda yanlışlıklar olmasına sebep veriyor. mesela Tek Kişilik Şehir'de diyor ki:
"İster zayıf ol ister şişman farketmez yere aynı hızla düşersin ivme sabit g=9.8" ve bu ufade oyun içinde defalarca kez tekrarlanıyor.

hız=ivme*ağırlık

dolayısıyla, hayır efendim, zayıf ve şişman aynı hızla düşmez yere.

Yabancı dili olmayan bir metin yazarı ya da tiyatrocunun Dario Fo'yu ya da Samuel Beckett'ı orijinalinden okuyamayacak olması bence büyük bir kayıp.

Shakespeare

Tehlikeli Oyunlar-Albay Hüsamettin

Konu Ehveniser tarafından (10-09-09 Saat 14:04 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için Ehveniser isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 10-09-09, 14:09
dertli:( - ait Avatar
lost....

Puan Verme Gücü: 15
dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:(

Tİyatroyu çok seviyorum ilkögretimin 4.sınıfında baslamıstı tiyatro aşkım...Ama lisede sona ermek zorunda kaldı!ünivde ise arastırıyorum gidebilcegim kendimi geliştirebilcegim yerler..En sevdigim tür drama...Aklıma gelen ilk kişi Nejat Uygur pek komedi sevemsem de tiyatro da,aklıma ilk gelen okomediyi tiyartoda pek sevmiyorum nedense ciddiyetsiz geliyor ama izlemeyi seviyorumbi bayanım ama romeo yu oynamak isterdim.)...ülkemiz tiyatro eksiklerini baskası yazsın ben yazmak istemıyorum bu arada tesekkurler lee böyle bir konu icin ...

Konu dertli:( tarafından (10-09-09 Saat 14:29 ) de değiştirilmiştir.
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için dertli:( isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 10-09-09, 14:11
dertli:( - ait Avatar
lost....

Puan Verme Gücü: 15
dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:( dertli:(

Birde ben Türk tiyatroculardan örnek vermiştim hocamında deigi gibi benimde ilk aklıma gelen Shakespeare...
Eski 10-09-09, 14:19
LEE 20 - ait Avatar
İngiliz Dili & Edb.

dertli: ( , Katılımınız için ben teşekkür ederim.
Eski 11-09-09, 11:36
Ehveniser - ait Avatar
Emektar Üye

Puan Verme Gücü: 65
Ehveniser isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

up up up
Eski 11-09-09, 11:52
Escalade
Misafir

* Tiyatro hakkındaki düşünceleriniz neler ?Atmosferi daha sicak olmasindan ve oyuncularla oyun sonrasi tanisilabilmdiginden ben tiyatroyu cok seviyorum.

* En sevdiğiniz oyun türü ?Farketmez. Dramadan, muzikale farkli oyunlari begenmisimdir. Yeterli kaliteli bir konu olsun ve oyuncular iyi olsun.

The Phantom of the Opera: Konusu her zaman etkilmistir beni.
Mamma Mia: Butun sarkilari ezbere biliyorum
Billy Eliot: Tiyatrodan ciktiginzda mutlulukla cikiyorsunuz. Zorluklari asip, istedigine ulasmanin oykusu
Fosforlu Cevriye: Nedenini soylemeye gerek mi var

Haldun Dormen

Phantom of the Opera- Christine
Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 11-09-09, 12:35
dilFORUM Kurucusu

Puan Verme Gücü: 133
Barakuda Barakuda Barakuda Barakuda Barakuda Barakuda Barakuda Barakuda Barakuda Barakuda Barakuda

Tiyatro artık misyonunu tamamlamıştır. Sinema sayesinde görsellik hat safhaya ulaşmış, efektler ,dekor, kostüm seslendirme zenginliği bakımından hayattaki ensatantaneleri daha gerçekçi bir biçim de izleyiciye sunmuş, böylece daha doyurucu hale getirmiştir.

Tiyatroda bir savaş sahnesini canlandıramazsınız, ama sinemada bu mümkün. Atları tepiştiremezsiniz, sinemada yapabilirsiniz. Tiyatro da yapılamayıp sinemada yapılan çok şey var. Peki sinemada yapılamayıp tiyatro da yapılan dişe dokunur kaç şey var? Plastik kılıçlarla, arkaya konulan sıkıcı fon ve bir kaç donuk manzara resmiyle kimi kandırdıklaını zannediyorlar.Tiyatro artık sahneden çekilmeli yerini sinemaya bırakmalıdır. İşte bundan dolayı tiyatroya gitmem film izlerim.

Kötü polis Mr Niceguy,

Konu Barakuda tarafından (11-09-09 Saat 12:40 ) de değiştirilmiştir.
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için Barakuda isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 11-09-09, 13:20
LEE 20 - ait Avatar
İngiliz Dili & Edb.

Tiyatro, geçmişten günümüze varlığını sürdüren, en kapsamlı sanat türlerinden biridir. Tiyatroyla kaynaşmam biraz geç oldu, bunun sebebi ise yaşadığım yerde tiyatro imkanı olmamasıydı, kimi zaman şehir merkezlerinden gezici tiyatrolar gelir, onlar sayesinde bu keyfi doya doya yaşardık. Tabiki üniversite hayatımda tiyatro seyretme imkanım oldu, ve tiyatroya verdiğim değer kat kat artış gösterdi. Artık daha çok oyun izlemek, daha çok bilgi edinmek istiyorum. Sinemanın temelinde bile tiyatro var.Avrupa'da insanlar ilk zamanlar dönemlerinin sosyal olaylarını hep tiyatro yoluyla anlatmışlar. Başlangıçta kutsal kitapta yer alan ayetler kilise içerisinde bu yöntemle aktarılmış insanlara.. Daha söylenecek çok şey var belki ama izledikçe öğreneceğiz..

Komedi oyunlarını çok seviyorum.Gülmek, gülerek bir şeyler öğrenmek çok güzel.. Tabiki dramayı da seviyorum.

Kafkas Tebeşir Dairesi, Erzurum devlet tiyatrosunda seyretmiştim. Bu oyunda hem ağlıyorsunuz, hem gülüyorsunuz. Müzikleri, kurgusu, oyuncu kadrosu ve duygusallığıyla beni çok etkilemişti.

Türkiye'de tiyatroya verilen önem bence her geçen gün artış gösteriyor. Üniversitelerde tiyatro eğitimine verilen önem daha da artmalı, halkımız tiyatroya daha çok teşvik edilmelidir.Ayrıca her ilde tiyatro olması gerekir. Oyunculuğa yatkın insanlarda tiyatro eğitimi çok genç yaşlarda başlamalıdır. Bunun dışında tiyatroda büyük eksiklikler olduğunu düşünmüyorum.

Her zaman saygı gösterdiğim, küçüklüğümden beri filmlerini beğenerek izlediğim ve 1995 yılında eşi tarafından onun anısına bir tiyatro merkezi kurulan üstad SADRİ ALIŞIK.

Yabancı olarak ise tabiki tiyatronun gelişmesinde en çok payı olan W.Shakespeare

* Bir oyunda rol alacak olsanız hangi oyunda rol almak ve hangi karakter olmak isterdiniz ?

Buna kesin olarak verebileceğim bir cevap yok ama tarihsel bir oyunda önemli bir kişiyi canlandırmak isterdim.

Tags
düşüncelerimiz, hakkındaki, tiyatro

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: