![]() | ![]() | ||||||
![]() ![]() |
| |||||||
| Güncel Türkçe Meseleleri Güncel Türkçe Meselelerinin tartışıldığı bölüm... |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
| kalemaçacağı idi o. açkı anahtarın karşılığı idi. açacak da, şişe kapağının açacağına denirdi, tirbüşon niyetine. kalemtraş, kalemaçacağı... farketmez. önemli olan anlaşmak. dil yaşar ve evrilir. yarın belki de başka bir şey deriz. |
| Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için mugalata isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
![]()
__________________ Karşı karşıya kaldığınız aşılması güç problemleri, mevcut düşünce yapınızla çözemezsiniz; çünkü bu problemler, mevcut düşünce yapınızın ürünüdürler. Einstein |
|
| |||
| |||
| sanirim bir zamanlar oleydi demek istiyor ![]() |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için hgumuser isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Açacak açacak ![]() |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Universal isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Bizim buralarda düzgeç,kalem berberi falan (ikincisi sallama ) |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Beowulf isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| hepsini duydum ama kalemtraşı kullanıyorum hep ![]() |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için escandesc isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| merhabalar , açkı kelimesini kullanmak isterdim ama bizim burada kimse anlamadığı içinde hiç kullanmamışımdır . Söylediğimde kimsenin anlamayacağını bildiğim için bizim burada mecburi kullanamadım . bazı esnafların yanında eski dili çok kullanırım anlaşabildiğim için ; bazı esnaflarda da normal türkçe ile konuşuyorum . bu durum arap ülkelerinde de benim başıma geldi. bir yere emtia taşıtmak için araç tuttum . şoför biraz yaşlıydı , ona arapça yazılı kartvizit verdim . bu istikamete yönlendirmek istediğimde epey bir zorluk çekti . sanırım okuması yoktu . arapça konuşarak zor anlatabildik . dediğim gibi bazen zorlukların çekilmesi mühtemel ... eski bir esnafın yanına gititğinizde açkı derseniz , sanırsam ki bileceğinden eminim . saygılar selman |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için selmangulec isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| "Açacak" kelimesini her zaman şişe açacağı için kullanırım. "Açkı"yı ilk defa duydum. "Kalemtıraş" derim hep, ama pek çok kere yadırganmıştır kullandığımda, "kalem açacağı" diye düzeltildiğim çok olmuştur. |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için fatmaugurlar isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
![]() bu arada kalem açacağı diye ayrı bir madde koymadım oylar bölünmesin diye. kalem açacağı diyenler açacağı seçsinler. ![]()
__________________ Karşı karşıya kaldığınız aşılması güç problemleri, mevcut düşünce yapınızla çözemezsiniz; çünkü bu problemler, mevcut düşünce yapınızın ürünüdürler. Einstein Konu Silgi Tozu tarafından (09-02-10 Saat 00:48 ) de değiştirilmiştir. |
![]() |
| Tags |
| kalemtıraş |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |