Geri Dön   dilFORUM > Güzel Dilimiz: TÜRKÇE FORUMU > Güncel Türkçe Meseleleri
Güncel Türkçe Meseleleri Güncel Türkçe Meselelerinin tartışıldığı bölüm...

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 30-09-08, 01:00
Ortak - ait Avatar
Emektar Üye

Yaşadığım şehir: Kocaeli
Puan Verme Gücü: 39
Ortak Ortak Ortak Ortak Ortak Ortak Ortak Ortak Ortak Ortak Ortak
Bye Bye Türkçe - E-Kitap

Bye-Bye Türkçe'nin e-kitap'ını buldum ve sizinle de paylaşmak istedim. Önceden aşağıdaki linkten sadece özetini paylaşabilmiştim. Buyrun güle güle kullanın, ne deyim..Bayram hediyesi diyelim artık (Şeker yerine kitap )

http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=24651 (Bye Bye Türkçe'nin Özeti, Oktay Sinanoğlu)
Eklenmiş Dosya
Dosya Tipi : pdf Bye Bye Türkçe.pdf (1,77 MB, 53 kez indirilmiştir)

Konu Ortak tarafından (30-09-08 Saat 01:03 ) de değiştirilmiştir.

Forum Sponsoru
Eski 30-09-08, 02:03
fever..(H)..

Yaşadığım şehir: Her Heart..
Puan Verme Gücü: 21
September September September September September September September September September September September

Çok güzel bir paylaşım Ortak Kesinlikle tavsiye ediyorum herkesler okusun

Eski 30-09-08, 02:05
imt_gozde - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 8
imt_gozde imt_gozde imt_gozde imt_gozde imt_gozde imt_gozde imt_gozde imt_gozde

Alıntı:
blackinwhite´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Çok güzel bir paylaşım Ortak Kesinlikle tavsiye ediyorum herkesler okusun
bence de güzel bir kitap ama bir yerden sonra hep aynı şeyleri tekrar ediyor ve insan sıkılıyor.
Eski 30-09-08, 06:35
Yalçın İzbul - ait Avatar
assc.prof.anthrp/lnguiscs

Yaşadığım şehir: İzmir
Puan Verme Gücü: 56
Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul

Asıl görüşümü dile getirecek sözcükler kullanmamak için (Bayram sabahıdır, bilmeden hataya düşmüş olanları kırmamak gerek), en büyük hata yabancı dille eğitimdir.

Yoğun yabancı dil eğitimine, evet. Yabancı dille eğitime, hayır.

Yabancı dil bilmek, insanın ufkunu çağdaş dünyayı kapsayacak bir derinlik ve genişliğe taşır.

Yabancı dille eğitim ise, çağdaş dünya ile bütünleşmenin değil, sömürülen köle nüfuslara dönüşmenin yoludur.
Eski 30-09-08, 06:44
Yalçın İzbul - ait Avatar
assc.prof.anthrp/lnguiscs

Yaşadığım şehir: İzmir
Puan Verme Gücü: 56
Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul

Alıntı:
imt_gozde´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence de güzel bir kitap ama bir yerden sonra hep aynı şeyleri tekrar ediyor ve insan sıkılıyor.
Prof. Sinanoğlu ile her noktada aynı hatta benzer düşündüğümü söyleyemem; fakat değerlendirme yaparken -- eğer amacımız konuya esastan muhalefet değilse (çünkü yazılan her sözcüğün ve konulan her teşekkürün bir etykisi vardır) -- küçük ayrıntılarla dikkati dağıtmamak gerekir. Bu notu, görüşünüzü eleştirmek amacıyla değil, "usûl hakkında" kendi görüşümü dile getirmek için yazıyorum.
Eski 30-09-08, 06:46
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 10
sehab beyda isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

Kitap gerçekten okumaya değer , imkânlar dahilindeyse eğer satın alıp okumalı emeğe saygı için ...
Eski 30-09-08, 10:56
büsrakd - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Ankara-İZmir
Puan Verme Gücü: 7
büsrakd büsrakd büsrakd büsrakd büsrakd büsrakd büsrakd

Alıntı:
sehab beyda´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kitap gerçekten okumaya değer , imkânlar dahilindeyse eğer satın alıp okumalı emeğe saygı için ...
Katılıyorum..E-kitap güzel şey fakat eline alıp okumak gibisi de yoktur
Kitapların 2. eli de var ,kiralık olanı da..İmkanı olan satın alıp okumalı,içinde kontör olan küçücük dikdörtgen kağıda 15-20 lira veriliyorsa

Ama bu kitap gerçekten okumaya değer herkese tavsiye ediyorum
Eski 30-09-08, 11:56
ProblemSolver - ait Avatar
אยtยรยŦ๒ค

Puan Verme Gücü: 29
ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver ProblemSolver

Alıntı:
Yalçın İzbul´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Prof. Sinanoğlu ile her noktada aynı hatta benzer düşündüğümü söyleyemem; fakat değerlendirme yaparken -- eğer amacımız konuya esastan muhalefet değilse (çünkü yazılan her sözcüğün ve konulan her teşekkürün bir etykisi vardır) -- küçük ayrıntılarla dikkati dağıtmamak gerekir. Bu notu, görüşünüzü eleştirmek amacıyla değil, "usûl hakkında" kendi görüşümü dile getirmek için yazıyorum.
Hocam, kitapta, PROF. DR. Sinanoğlu'nun çeşitli yerlerde bu konu ile ilgili yaptığı konuşmalar, verdiği söyleşirler bir araya getirilmiş. Doğal olarak, bir yerde, bir konferansta söylediği şeyi başka bir yerde, konferansta söylediğinden kitabın içinde tekrarlar var. Arkadaşımız bundan bahsediyor sanırım. Ama bu kusur değil bence, kitabın formatının doğal sonucu. Kitaba çok fazla katılmasam da, bu konuda ufkumuzun açılması için okumaya değer. Bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Şahsen bana çok şey kattı.
Eski 30-09-08, 16:13
Yasaklanmış Üye

Puan Verme Gücü: 0
Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA Emrah HOCA

Böyle büyük bir eserin burada e-book olarak paylaşıma açılması bana pek doğru gelmedi. Zira Hocamız ne kaldırımaltı imalathaneleri hak ediyor ne de bu tarz bir "bedava"cı yaklaşımı.

Hassasiyet, en azından moderatör kardeşlerimizden..

Sevgiler...
Eski 30-09-08, 16:21
graceful_cEeyda - ait Avatar
emektarlğını kutlayan üye

Yaşadığım şehir: İzmi(t)-İzmi(r) :)
Puan Verme Gücü: 29
graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda graceful_cEeyda

Bu kitabı okumayı çok istiyodum Teşekkürler paylaşım için

Tags
bye, ekitap, türkçe

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: