![]() | ![]() | ||||||
![]() ![]() |
| |||||||
| Güncel Türkçe Meseleleri Güncel Türkçe Meselelerinin tartışıldığı bölüm... |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
Hangisinde ikileme cümleye "yaklaşık olarak" anlamı katmıştır? A) Herkes görevini yapınca iş tıkır tıkır ilerliyor. B) Yol gide gide vadi içideki tatil köyüne çıktı. C) Siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalıştılar. D) Bazı kişiler nedense her işten az çok anlar. E) Biz bu işleri aşağı yukarı on yıl önce yapmıştık. ANALİTİK
__________________ "Try to make a difference in someone else's life today" Reborn |
|
| ||||
| ||||
| E) Biz bu işleri aşağı yukarı on yıl önce yapmıştık.
__________________ Asker, ben sana "Zıpla" dediğim zaman sen "Kaç metre?" diye soracaksın. Soldier, when I say "Jump", you say "How high?" |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
__________________ I want this more than life |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
En uygunu E şıkkı sanırım. Diğerlerini uygun bulamadım.( az çok, hemen hemen, neredeys, aşağı yukarı, yaklaşık olarak... diye düşündüm)
__________________ Kuvvete dayanamayan adalet aciz, Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.. |
|
| |||
| |||
| Ben baya baya yaşlandım, yavaşladım iyice ya Benden önce yazıyosunuz. önceden ben yazardım ilk ![]()
__________________ Kuvvete dayanamayan adalet aciz, Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.. |
|
| ||||
| ||||
| Cevabın bence de "E" olduğu aşikar ancak anahtar "D" diyor. ![]()
__________________ "Try to make a difference in someone else's life today" Reborn |
|
| ||||
| ||||
| Sanırım cevap anahtarında sorun var. Ama D'yi de tam eleyemedim ben nedense. |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Bazı kişiler nedense her işten yaklaşık olarak anlar.( bir işi, konuyu yaklaşık olarak bilmezsiniz ki ya tam bilirsiniz ya da az biraz bilirsiniz.) Bence E daha uygun.
|
| ||||
| ||||
| "Yaklaşık olarak" ifadesinden sonra fiil getirmek pek tutarlı olmadığından D'yi eleyebilirsiniz.
__________________ Terkedip gittiğin yere geri döneceksen, dönüşündeki sen gidişindeki senden farklı olsun. Olsun ki, gittiğinin bir anlamı olsun. |
![]() |
| Tags |
| olarak, yaklaşık |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| Yaklaşık 3000 Grammar Sorusu ve Cevapları !!! | Yurtik | LYS-5 Kaynak Paylaşım Bölümü | 27 | 14-05-10 22:57 |
| 1 hafta oldu yaklaşık | ayseeeee | dilFORUM'la Tanışma | 19 | 05-05-10 17:02 |
| yaklaşık | izmirden | Tercüme Destek Forumu | 11 | 01-12-09 20:59 |
| Yaklaşık 3000 grammar sorusu ve cevapları | DivingDeep | Ücretsiz Testler/Test Kitapları | 4 | 31-03-08 20:27 |
| Yaklaşık 2 Milyon Umutlu Yürek | SeyfiHoca | Yönetimden Yapılan Duyurular | 0 | 05-04-07 13:10 |