Geri Dön   dilFORUM > İNGİLİZCE SINAVLARI FORUMU (ESP) > Diğer Sınavlar > GRE Forumu
GRE Forumu The Graduate Record Examinations® (GRE®) General Test measures verbal reasoning, quantitative reasoning, and critical thinking and analytical writing skills. The GRE® Subject Tests gauge undergraduate achievement in 8 specific fields of study.

Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 01-12-09, 20:04
yolcu

Puan Verme Gücü: 16
Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear
Question GRE adayları

Arkadaşlar GRE sınavı yalnızca İstanbul Ankara ve İzmir olmak üzere 3 ilde yapılıyor. Bu sınava başka şehirlerden giren arkadaşlar nasıl bir süreç izlenilmesi gerektiğini paylaşabilir mi?
Kayıt, ücretin yatırılması, vs. hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bu başlığa yazarsa çok mutlu olurum...

Konu Nuclear tarafından (16-04-10 Saat 20:48 ) de değiştirilmiştir.
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Nuclear isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:

Forum Sponsoru
Eski 06-01-10, 11:29
yolcu

Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear Nuclear

hiç mi GRE girecek yok?
Eski 06-01-10, 13:38
Nebukadnezar - ait Avatar
dilFORUM Yöneticisi

Yaşadığım şehir: Ankara
Puan Verme Gücü: 83
Nebukadnezar isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

Mesajı arada sırada güncel tutun muhakkak bir gören olacaktır...
Eski 07-01-10, 09:55
yolcu

teşekkürler
"güncel" o zaman
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Nuclear isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 18-03-10, 20:26
yolcu

Question

güncel (yok mu paylaşımı olan?)
Eski 18-03-10, 20:27
yolcu

güncelll....

Konu Nuclear tarafından (16-04-10 Saat 20:49 ) de değiştirilmiştir.
Eski 06-05-10, 13:32
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 2
abs_00

ben de girmeyi düşünüyorum ama nasıl olduğu konusunda bi fikrim yok
Eski 07-05-10, 22:15
yolcu

Cool

Alıntı:
abs_00´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben de girmeyi düşünüyorum ama nasıl olduğu konusunda bi fikrim yok
başlığı açtığım zamandan bu yana oldukça bilgi topladım gre için (hem general hem subject-physics) şayet sorunuz varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

şimdilik aklıma gelen kısmı yazayım gre general için; her soru için belli süre veriliyor. sizin bu süreyi ne kadar kısa kullanıp çabucak cevaplamanız bile puanınızı etkiliyor. kısa sürede doğru cevap veriyorsanız bilgisayar bu sonucunuzu daha yüksek bir katsayı ile çarpıyor. soru atlama şansınız yok. cevap vermeden diğer soruya geçemiyorsunuz, geri de dönemiyorsunuz, o yüzden her soru için olabildiğince kısa sürede doğru cevap vermeniz puanınızın artması konusunda yardımcı olacaktır. verbal kısmındaki kelimeler için de internetten fazlasıyla kelime bulabilirsiniz. bende kaplan'ın gre hazırlık kitabı var, orda 52 tane kelime vermiş ama ne kadar işe yarar bilmiyorum, bir kaç tanesi hariç hepsini ezberledim. zaten gre kelimelerinin neredeyse hepsi günlük ingilizcede kullanılmayan, ana dili ingilizce olanların bile oturup ezberlediği kelimeler.. bu noktada önemli olan kelimelerin kökü ile suffix ve prefixlerine hakim olup bilinmeyen kelimenin anlamını tahmin yoluyla bulmaya dayanıyor..
Eski 24-07-10, 21:12
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 2
suleymancc

GRE'nin verbalı var problemli ve zor olan. "Erişti nevbahar eyyamı açıldı gül-i gülşen, çerağan vakti geldi lalezarın didesi ruşen" in İngilizcesini anlayacak bir kelime bilgisi gerekli. Tabi burada anadili İnglizce olan insanlar esas alınarak sınav hazırlanıyor ve sonuçlar değerlendirilirken de ana diliniz yine önemli. ABD de bir üniversitenin sitesinde GRE ile ilgili şu notu görmütüm, "GRE'de anadili İng. olanlar en az 1000, yabancı öğrenciler en az 400 almalı" diye. Tabi Harvard, MIT, Stanford vs. gibi sokaktaki adamın bile adını bildiği bir üniversiteye başvuracaksanız GRE'nizin çok sağlam olması şart. Ama orta kalite bir üniversiteye başvuruyorsanız ciddiye alıp çalışmak yeterli.

Tags
adayları, gre

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: