![]() | ![]() | ||||||
![]() ![]() |
| |||||||
| Genel EĞİTİM-ÖĞRETİM Konuları Eğitim-öğretim ile ilgili haberler, konular, sorunlar... |
![]()
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
| Ahmet Hocam, Milli Eğitimde görev yapmadığım için çalışma şartları konusunda bilgi veremeyeceğim; ancak okutmanlıkla ilgili yardımcı olmaya çalışayım. Sanırım sizi en çok tereddütte bırakan nokta iş garantisi. Çalıştığım üniversitede bugüne kadar görevine son verilen bir okutman olmamış. Özel sektördeki gibi ufak tefek şeylerle göreve son verme gibi bir durum söz konusu değil. Oldukça büyük bir suç işlemek lazım görevden atılmak için. Yükselme şansınızın daha fazla olduğuna dair mesajlar yazılmış üstte. Bu durum her üniversite için geçerli değil. Çoğu üniversite okutmanlarını bu imkandan mahrum bırakabiliyor. O yüzden başvurmadan evvel üniversitenin bu konudaki tavrıyla ilgili bilgi edinmekte fayda var. Çalışma koşullarına gelecek olursak, milli eğitimdeki gibi yarıyıl tatili ya da yaz tatili gibi bir uygulama yok. Diğer memurlar gibi 20 günlük yıllık izin var. Ancak resmiyette durum böyle olsa da uygulamada yarıyıl içerisinde veya yaz tatilinde birçok okutman mazeret izni alıp tatile çıkabiliyor. Bu dönemlerde izin pek sıkıntı olmuyor yani. Bunun dışında, bilirsiniz, vize, final ve büt haftalarında ders olmaz. Bir nevi tatil yani.. Ancak şunu belirtmek isterim ki, üniversitede kıdem farkı kimi zaman sıkıntı yaratabiliyor. Kıdemi en düşük olan kimi zaman en az önemsenen konumunda olabiliyor. Saygılar. |
| Aşağıdaki 13 kullanıcı bu güzel mesaj için D'Elormie isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Bunda incenecek birşey olmamalı. Öğretmenler içinde rahata alışmış, işini elinin tersiyle yapan, dönemin üçte birini raporlarla kapatan çok öğretmen var, bunların bir kısmı tamamen kış uykusuna da yatmıştır. Evet çok zor geçinen, çalışan büyük bir kitle var ama maalesef böyle -afaedersiniz dana gibi yatanlarda az değil. |
| Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için Kerimhan isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Uzatmak istemeden hemen kısa bir cevap veriyorum her ne olursa olsun diğerini karalamamalıyız detayları bende biliyorum gerek yok teşekkür ederim |
|
| ||||
| ||||
| branş ve çalıştıgınız üniversite bu tercihte birinci planda her ikisinde avantajlar var mesela,ouktman oldugunuzda başka il veya üniverstie geçişi zor mebde bu durum aşılmış durumda.maaşı dert etmeyin aşagı yukarı aynı...ben bir okutman olarak herşeyi değerlendirmek derim.ama su var mebden çıkış var ğniden iniş yok gibi bişey...başarılar... |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
son cümlenizi tam olarak anlayamadım hocam ![]() |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
|
|
| |||
| |||
| Genelleme yapmak yerine daha aydınlatıcı bilgiler verseniz sanırım arkadaşa daha yardımcı olursunuz. Ayrıca her meslekte danalar mevcut eğitimin amacı danaların bostanlar yerine üniversitelere, okullara vs. dalmasına engel olmak. Ve nerde nasıl konuşmak gerektiğini öğretmek. Her mesleği kendi şartları içinde değerlendirmek gerekir evet mebdeki öğretmen kendini sürekli tekrar eder bilgi olarak kendini yenilemez ama başkalrını aydınlatır. Öğrencsi üzerinden prim/makale yapmaz. Akademisyenlerden de meslek ve bilim etiği konusunda yardım alması gereken danalar mevcut her meslekte olduğu gibi. Çünkü her insan karakterini yansıtır hayatının her alanına..Eşeklik ne yazık ki doktora SSCİ'de yayınlanmış makale vs dinlemiyo baki kalıyor. Meb mi okutmanlık mı sorusu da açıkçası çok nesnel değerlendirilebilecek birşey değil çünkü herkesin karakteri birbirinden farklı brinin kaldıramadığını birisi normal karşılayabilir. Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz. |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için burcuogrt isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Aslında kişinin amacı önemli bu tercihte.Amaç 'İngilizce öğretmek' yani mesleğini icra etmekse her ikisi de makbuldür.Zaten artık günümüzde gerek üniversitelerde gerekse meb'de çalışan 'dilciler' Türkiye şartlarına göre iyi para kazanabilmekteler. Not:Mesleğini icra etmekten büyük bir haz ve mutluluk duyan Atatürkçü emektar çalışkan TÜrk öğretmeni için iki kurumda rahattır.Mesleğinin gereklerini unutmuş,hayatın ve mesleğinin amaçından sapmış tek derdi az iş çok aş diyenler için de iki kurum rahattır |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için no mercy1907 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| başka bir şeyi merak ettim. okutmanlık için yüksek lisans şartı aranıyor mu? forumda okudum bunla ilgili yazılanları ama tam emin olamadım.bazı üniversiteler mi istiyor acaba y.lisansı okutmanlık için? |
|
| ||||
| ||||
| 1) Üniversitelerde ha deyince yol göstermiyorlar hocam. Size çok büyük bir çamur atılmalı ki ilişiğiniz kesilsin. O da yüz kızartıcı suç anlamına geliyor. 2) Herşeyin ayrı bir güzelliği var. Arkadaşlar zaten bir hayli detaya değinmişler. Maaş durumunu açıkçası ikinci öğretim gibi faktörler ayakta tutuyor desem yeridir. Ama izin süresi falan işin içine girdiğinde... Bence nerede mesleki haz duyacaksanız ve ihtiyaçlarınız nerede daha iyi karşılanacaksa (sadece maddi ihtiyaçlar değil tabiki) orası en güzeli. 3) Mesleğinin hakkını vermeyen her yerde var. Ben üniversitede de kılını kıpırdatmayan bir sürü meslektaşımı görüyorum hemen her gün. Ya da şöyle diyelim, hangi kurumda yok ki? Ama birileri böyle diye biz de öyle olmamalıyız. Milli Eğitim'de imrendiğim o kadar meslektaşım var ki. Not: Okutmanlık için artık yüksek lisans şartı yok. Ancak bazı üniversiteler kendilerine kriter olarak koyabiliyorlar.
__________________ Terkedip gittiğin yere geri döneceksen, dönüşündeki sen gidişindeki senden farklı olsun. Olsun ki, gittiğinin bir anlamı olsun. Konu MehmetDEU tarafından (06-02-10 Saat 00:10 ) de değiştirilmiştir. |
| Aşağıdaki 7 kullanıcı bu güzel mesaj için MehmetDEU isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
![]() |
| Tags |
| eğitim, milli, okutmanlık |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| Tarladan Milli Eğitim Müdürlüğüne | T.D | Genel EĞİTİM-ÖĞRETİM Konuları | 1 | 18-01-10 20:50 |
| T.C Milli Eğitim Bakanlığı "Milli" midir? | Barakuda | Yabancı Dil İçerikli Tartışmalar | 22 | 22-11-09 23:48 |
| Milli Eğitim Akademisi Kuruluyor | SeyfiHoca | Yönetimden Yapılan Duyurular | 0 | 15-01-07 16:39 |