Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için.![]()
Arkadaşlar baktığım kadarıyla çomü ön kayıt istiyor.Bunu internetten yapmam gerektiği yazıyor.Fakat öğrenci nom çıkmıyor işte.Bana bir posta yollanacağı falan yazıyor.Ne yapmalıyım?Panik içinde hemen öğrenci işlerini mi arayayım?Yoksa kayıt olmaya gittiğimde orada halledebileceğim birşey mi?Ayrıca başka üniversiteler de ön kayıt istiyor mu?
Beni bilgilendirebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
![]()
Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için.![]()
Panik yok,işler yetişirİstersen öğrenci işlerini ara bakalım numaralar belirlenmiş mi? Hiç sanmıyorum çünkü daha çok erken
![]()
Posta yollayacaklarından bahsediyolar.Bi de ön kayıtta doldurduğun bi belge lazım kayıt olurken.Oradayken problem çıkar mı diye korktum.Bir günlüğüne gidicez ve problem çıkması iyi olmaz.
çömü ön kayıt mı istiyor?Ben internet sayfasında göremedim.
ben internetten arattım da sayfasına girebildim.Normalde site 404 hatası veriyor.Google'dan arattım.Bi sayfa çıktı.Ona da tehlikeli uyarısı çıkıyor.Ben de yine de girdim baktım işte.
İçeriği de buraya yazabilirim.
KAYITTA İSTENEN BELGELER
1- Lise Diplomasının aslı veya yeni tarihli Mezuniyet Belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz)
2- Noter tasdikli nüfus cüzdanı örneği
3- İkametgah belgesi (yeni tarihli)
4- Askerlik belgesi (1987 ve daha önceki yıllarda doğan erkek öğrenciler için)
5- 12 Adet 4,5x6,0 ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, başı ve boynu açık adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır)
6- Öğrenci Katkı Payı banka dekontu (bulunduğunuz yere en yakın Ziraat Bankası şubesi ile kayıt gününde yerleşkelerimizde kurulacak banka şubelerinden de yatırılabilir).
7- Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracak öğrencilerle, Özel Yetenek Sınavı sonucu Müzik Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği ile Antrenörlük Eğitimi Bölümlerine kayıt yaptıracak öğrencilerin, bu bölümlerdeki derslere devam etmesine engel olacak bir durumu olmadığına dair Sağlık Raporu (tam teşekküllü devlet hastanesi veya tıp fakültesi hastanelerinden alınması).
8- Aday 0,8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
9- Öğrenci Bilgi Formu çıktısı (ön kayıtta doldurduğunuz form)
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
(ÖSS Kılavuzundan alınmıştır.)
· Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
· Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
· Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
· Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
· Yükseköğretim Kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
· Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.
Kayıt için yukarıda belirtilen belgeleri hazırlayarak kazandığınız Fakültenin/Yüksekokulun Öğrenci İşleri Birimine kesin kayıt için ayrılan günler arasında eksiksiz olarak teslim ediniz. Belgeleriniz ilgili birime eksiksiz olarak teslim edildiği zaman birim yetkililerince kontrol edilip onaylanarak işlem tamamlanır. Onay verilmeyen kayıtlar geçersizdir. Belirtilen tarihler arasında kayıt için gerekli belgeleri ilgili birime ulaştırmayan öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanmamış olduğundan geçersiz sayılacaktır.
- Kayıtlar için gerekli bilgileri 2180018 (santral) den 1180-1185-1186 nolu telefonlardan öğrenebilirsiniz.
SAĞLIK KARNESİ DÜZENLENEBİLMESİ İÇİN GEREKEN İŞLEMLER
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Mediko Sosyal Sağlık Merkezlerinden (Terzioğlu, Anafartalar ve Biga Prof.Dr. Ramazan Aydın yerleşkeleri) öğrencilere sağlık karnesi düzenlenebilmesi için gereken işlemler bu bölümde açıklanmaktadır. Buna göre üniversitemize kayıt yaptıracak öğrencilerden anne ve babasının sosyal güvenlik kurumlarından yararlanamayıp üniversitemiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için;
1. Öğrencinin; herhangi bir sosyal güvenliği olmadığına dair Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) belge alması,
2. Belgelerin birer fotokopilerini alarak 2 adet fotoğraf eklemesi,
3. 25 yaşını doldurmuş öğrencilerin ise 2 adet fotoğraf ile kayıt gününde veya sonrasında Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı yukarıda ismi geçen yerleşkelerde hizmet veren Mediko-Sosyal Sağlık Merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.
2009 YILI ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS VE ÖNLİSANS PROGRAMLARINA
YERLEŞTİRİLEN ADAYLARIN KAYIT TAKVİMİ
FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL
KAYIT TARİHLERİ
KAYITLARIN YAPILACAĞI ADRES
ADRES İLİ
Eğitim Fakültesi
31 Ağustos - 04 Eylül 2009
Eğitim Fakültesi
Anafartalar Kampüsü
Çanakkale
Fen Edebiyat Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Prof. Dr. Ramazan AYDIN Yerleşkesi
Biga/Çanakkale
Tıp Faküktesi
Tıp Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
İlahiyat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Güzel Sanatlar Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Su Ürünleri Fakültesi
Su Ürünleri Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Ziraat Fakültesi
Ziraat Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Çanakkale Sağlık Yüksekokulu
Çanakkale
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Çanakkale Meslek Yüksekokulu
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Çanakkale
Ayvacık Meslek Yüksekokulu
Ayvacık/Çanakkale
Bayramiç Meslek Yüksekokulu
Bayramiç/Çanakkale
Biga Meslek Yüksekokulu
Biga Meslek Yüksekokulu
Biga/Çanakkale
Çan Meslek Yüksekokulu
Çan Meslek Yüksekokulu
Çan/Çanakkale
Ezine Meslek Yüksekokulu
Ezine Meslek Yüksekokulu
Ezine/Çanakkale
Gelibolu Piri Reis Meslek Y.O.
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu
Gelibolu/Çanakkale
Gökçeada Meslek Yüksekokulu
Gökçeada/Çanakkale
Lapseki Meslek Yüksekokulu
Lapseki/Çanakkale
Yenice Meslek Yüksekokulu
Yenice/Çanakkale
NOT : - Herhangi bir mazereti sebebiyle Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının karşılarında belirtilen tarihlerde kayıt yaptıramayan öğrenciler 07 Eylül 2009 tarihinde yukarıda belirtilen adreslerde kayıt yaptırabilirler.
- Kayıtla ilgili her türlü soru ve sorunlarınız için (0286) 2180018 Dahili 1180/1181/1186 numaralı telefonlarımıza başvurabilirsiniz. Tüm sorularınız ilgililerce yanıtlanacaktır.
- Öğrenci İşleri Mail : ogris@comu.edu.tr
teşekkür ederimm
2009 YILI ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS VE ÖNLİSANS PROGRAMLARINA
YERLEŞTİRİLEN ADAYLARIN KAYIT TAKVİMİ
FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL
KAYIT TARİHLERİ
KAYITLARIN YAPILACAĞI ADRES
ADRES İLİ
Eğitim Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Anafartalar Kampüsü
Çanakkale
Fen Edebiyat Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Prof. Dr. Ramazan AYDIN Yerleşkesi
Biga/Çanakkale
Tıp Faküktesi
Tıp Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
İlahiyat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Güzel Sanatlar Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Su Ürünleri Fakültesi
Su Ürünleri Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Ziraat Fakültesi
Ziraat Fakültesi
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Çanakkale
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Terzioğlu Kampüsü
Çanakkale
Çanakkale
Ayvacık/Çanakkale
Bayramiç/Çanakkale
Biga Meslek Yüksekokulu
Biga Meslek Yüksekokulu
Biga/Çanakkale
Çan Meslek Yüksekokulu
Çan Meslek Yüksekokulu
Çan/Çanakkale
Ezine Meslek Yüksekokulu
Ezine Meslek Yüksekokulu
Ezine/Çanakkale
Gelibolu Piri Reis Meslek Y.O.
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu
Gelibolu/Çanakkale
Gökçeada/Çanakkale
Lapseki/Çanakkale
Yenice/Çanakkale
NOT : - Herhangi bir mazereti sebebiyle Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının karşılarında belirtilen tarihlerde kayıt yaptıramayan öğrenciler 07 Eylül 2009 tarihinde yukarıda belirtilen adreslerde kayıt yaptırabilirler.
- Kayıtla ilgili her türlü soru ve sorunlarınız için (0286) 2180018 Dahili 1180/1181/1186 numaralı telefonlarımıza başvurabilirsiniz. Tüm sorularınız ilgililerce yanıtlanacaktır.
- Öğrenci İşleri Mail : ogris@comu.edu.tr
Ders Kayıt ve Sınavlar
1. Derslere yazılma, yeni ders kaydı nasıl yapılıyor?
Üniversitemiz Senato'su tarafından kabul edilen akademik takvimde belirtilen ders kayıt tarihleri arasında, her öğrenci kayıtlı olduğu bölüm/ programın derslerini internet ortamında öncelikle alttan başarısız olduğu dersleri almak suretiyle ders kaydını yaptırabileceği gibi ders alma formu ile de danışman öğretim elemanıyla görüşerek ders alma işlemini yaptırabilir.
2. Ben hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Birinci sınıfa geçtim internetten ders kayıt işlemi yapacak mıyım?
Hayır yapmayacaksınız.1. sınıf ders kayıt işlemleri otomasyon çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. Ders kayıtlarını bir sonraki yıl akademik takvimde belirtilen tarihlerde danışmanları gözetiminde internetten kendileri yapacaklardır.
3. Bir yarıyılda yer alan derslerin kredi saatleri toplamının bir üst sınırı var mıdır?
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince ilgili Bir öğrencinin başarılı olamadığı ve öncelikle almak zorunda olduğu derslerle, bulunduğu yarıyıldan alacağı teorik ve uygulamalı derslerin toplamı her yarıyıl için haftada (YÖK�ün zorunlu kredisiz dersleri hariç) 36 ders saatini, lisans öğretiminde 7 ve 8 inci, önlisans öğretiminde 3 ve 4 üncü yarıyılda, mezuniyet aşamasında ise haftada 40 ders saati geçemez. Ancak uygulama saati 8 ve yukarısı olan dersler için danışman ve Bölüm Başkanının önerisi üzerine öğrencinin haftada alacağı ders saati ilgili Yönetim Kurullarınca belirlenir
4. Öğrenci yarıyıl içinde bir dersin ne kadarına devam etmek zorundadır?
Senato tarafından belirlenen uzaktan eğitim sistemi ile okutulacak dersler hariç, derslere devam zorunludur. Devam durumları ilgili öğretim elemanı tarafından izlenir. Öğrencilerin teorik derslere % 70, uygulamalara % 80'den az olmamak koşulu ile devamları zorunludur. Bir derse kaydolup sınava girme şartlarını yerine getiren, ancak başarılı olamayan öğrenciler, teorik ve uygulamalı dersleri tekrar ederken o dersin uygulaması hariç devam şartı aranmaz. Ülkemizi veya üniversitemizi temsil amacıyla bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile yarışmalara katılan öğrenciler ilgili birim yönetim kurulunca o süre içindeki derslerden ve sınavlardan izinli sayılabilir, derslere katılamadığı süreler devamsızlık olarak değerlendirilmez.
5. Kayıt yenileme sırasında alttan başarısız olunan ders öncelikle mi alınmalıdır?
Kayıt yenileme sırasında öncelikle alttan başarısız derslerin alınması gerekmektedir. Aksi halde bilgisayar otomasyon programı bunu otomatik olarak yapmaktadır.
6. Yarıyıl sonu sınavına hangi öğrenciler giremez?
Bir dersin yarıyıl veya staj sonu sınavlarına girebilmek için, öğrencinin teorik derslerin %70 uygulamaların %80'den az olmamak üzere devam etmiş olmaları ve uygulamalardan da başarılı olmaları gerekmektedir.
7. Öğrencinin genel anlamda akademik başarısı nasıl belirleniyor?
Öğrencinin genel olarak akademik başarısı, o yarıyıla kadar almış olduğu bütün derslerin notlarının kredileri ile çarpılarak bunun toplamının, derslerin kredi toplamlarına bölünmesiyle genel not ortalaması (GNO) bulunur.
8. Notların ilanından sonra kaç gün içinde maddi hata dilekçesi verilebilir?
Sınav sonuçlarının ilan tarihini izleyen beş iş günü içinde yazılı olarak, ilgili birime maddi hata itiraz dilekçesi verilebilir.
9. Mazeret sınavı için alınan raporlar kaç gün içinde verilmelidir?
Alınan raporlar sınav tarihinden sonraki hafta içerisinde bir dilekçe ile birlikte ilgili birime verilmesi gerekmektedir.
10. Hastalanan bir öğrenci nereye başvurabilir?
Hastalanan bir öğrenci elindeki sağlık karnesine göre ya Mediko Sosyal Merkezine ya da velisinin bağlı bulunduğu kurumun sağlık birimine başvurabilir.
11. Sağlık raporunu ne zaman ve nereden almak gerekir?
Öğrenciler sağlık raporunu yataklı bir sağlık kurumundan ya da resmi hasta kabul yetkisi olan yataklı özel sağlık kurumu ve kuruluşlarından alması gerekir. Mazeret sınavına esas olmak üzere, sınava katılamayan öğrenci sınavından sonraki hafta içerisinde durumunu belgelemesi gerekmektedir.Öğretim süresi içerisinde (hafta sonu, dini resmi bayram tatilleri hariç) öğrenim gördüğü il ve ilçe dışındaki resmi sağlık kurumlarından rapor alan öğrencilerin bu rapor ve reçetelerin işleme konulabilmesi için, daha önceden Mediko Sosyal Merkezi veya öğrenim gördüğü il veya ilçedeki resmi sağlık kurumu tarafından sevk edilmiş olmaları gerekir.
12. Üç ders sınavlarından kimler yararlanır? Ve ne zaman yapılır?
Mezun olmak üzere en çok üç dersi kalan ve bu derslerden devam koşulunu yerine getirmiş öğrencilere, başarısız olduğu dersler için Güz ve Bahar yarıyılları sonunda o yarıyıl için sadece bir defaya mahsus olmak üzere bir sınav hakkı verilir. Bu sınav Güz, Bahar yarıyılları mazeret sınavlarını takip eden hafta içerisinde yapılır. Bu sınavda alınan not dersin ortalama başarı notu olarak tespit edilir; bu not ile GNO hesaplanır.
13. Tek ders sınavları ne zaman yapılır?
Her ne neden ile olursa olsun mezun olabilmek için yalnız bir dersi kalan öğrencilere ileri sınav dönemlerinde yeni bir hak getirmemek, bir yarıyılda sadece bir hak olmak üzere, başarısız olduğu ders için kayıt yeniledikten sonra Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı ile daha önce (Dönem başında) kullanabilecekleri bir sınav hakkı verilebilir.
14. Tek ders sınavlarından kimler yararlanır?
Tek ders sınavından, mezuniyeti için gerekli olan derslerini başarmış sadece devamını yerine getirdiği bir dersten başarısız olan öğrenciler yararlanır.
15. Tek dersten başarısız olanlar tekrar tek ders sınavına girebilir mi?
Tek ders sınavında başarısız olanlar takip eden yarıyıllarda tekrar tek ders sınavına giremezler. Bu sınava bir öğrencinin bir defa girme hakkı vardır.
bu arada öğrenci numaranı kayıt sırasında verecekler diye biliyorum.
4. İlk kayıt işlemlerini herkes kendisi mi yaptırmak zorunda?
İlk kayıt İşlemlerini öğrenci kendisi veya noterden vekalet verebileceği birisi tarafında yaptırılabilir.
5. İlk kayıtta, ÖSYS Kılavuzunda istenen belgelerden başka belge isteniyor mu?
Üniversitemizce, ÖSYS tarafından bildirilen kayıt belgelerinden başkaca belge istenmemektedir.
6. Üniversiteye ilk defa kayıt yaptırdıktan sonra başka kayıt işlemleri de var mı?
İlk defa kayıt yaptıran öğrencilerin 1. sınıf ders kayıt işlemleri otomasyon çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. Ders kayıtlarını bir sonraki yıl akademik takvimde belirtilen tarihlerde danışmanları gözetiminde internetten kendileri yapacaklardır.
7. Akademik takvimde belirtilen süreler içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur?
Öğrenciler, her yarıyıl başında ilgili öğretim birimi yönetim kurulunun belirleyeceği esaslar ve Senato'nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ödemeyen öğrencinin kaydı yapılmaz veya yenilenmez. Ayrıca, yalnızca katkı payını yatıran öğrenci kaydını yenilemiş sayılmaz.
8. Kayıt yenileme sırasında yanlışlık yapılırsa ne yapılmalıdır?
Kayıt yenileme işlemleri sırasında yapılacak yanlışlıklar üniversitemiz akademik takvimde belirtilen ders ekleme, bırakma, ve danışman onayı tarihlerinde danışman öğretim elemanı yardımı ile düzeltilebilir.
9. Kaydını yeniletmeyen öğrencinin kaydı ne zaman silinir?
Normal öğretim öğrencilerinin iki yarıyıl üst üste kayıt yeniletmemesi halinde,ikinci öğretimin öğrencilerinde ise ikinci öğretim katkı payını bir aylık sürede yasal gecikme faiziyle birlikte süresinde yatırılmaması halinde kaydı silinir.
10. Ek kontenjandan kayıt olan öğrencilere telafi eğitimi yapılıyor mu? Ara sınavları ne zaman yapılıyor?
ÖSYM tarafından yerleştirilip Üniversitemize Ek yerleştirmeyle kayıt olan öğrencilerimize telafi dersleri yapılmaktadır. Ara sınavları ise ilgili fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokul tarafından mazeret sınavları ile birlikte yapılmaktadır.
Katkı Payı - Kredi
1. Katkı payı ücretlerini (öğrenci harçlarını) kim belirliyor?
Katkı payı her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmektedir. İlgili Üniversite Yönetim Kurulu bunun sadece normal öğretim katkı paylarını en fazla % 20 artırmaya yetkilidir. Katkı kredisinden yararlanan öğrenciler sadece %20 artırılan harcı öderler.
2. Katkı payında farklılıklar var mı?
Fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokul ve bölüm/programlarına göre ayrı ayrı katkı payı Bakanlar Kurulunca belirlenmektedir.
3. Katkı payı zamanında ödenmezse ne olur?
Katkı payı zamanında ödenmezse öğrenci kayıt yaptıramaz ve o yarıyıl öğrenim hakkını kaybeder. İkinci öğretim harcının ikinci taksitini bir aylık gecikme süresinde faiziyle birlikte ödemeyen öğrencinin kaydı silinir.
4. Herhangi bir nedenle öğrencilerin kaydının silindiği durumlarda, katkı payı geri ödenir mi?
Bakanlar Kurulu katkı payları uygulama esasının 27. maddesi gereğince Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavını kazanarak kayıt yaptırıp kendi isteği ile kaydını sildiren veya okul değiştiren öğrencilerin katkı payı ücretleri geri ödenmez.
5. Kaydını donduran öğrenciler katkı payı yatırır mı?
Bakanlar Kurulu katkı payları uygulama esasının 19. maddesinin üçüncü paragrafı gereğince kayıt dondurulan süre ile ilgili olarak daha önce ödenmiş olan öğrenim ücretleri varsa bu miktar iade edilmez. Ödememişse ödemesi gerekmez. Öğrenci yıllık kayıt dondurma yapmış ise takip eden yarıyılda ikinci taksit katkı payını ödemez.
6. Katkı kredisi çıkan öğrenciler katkı payı yatırır mı?
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafında verilmekte olan katkı kredisini almaya hak kazanan öğrencilerin alması kesinleştiği takdirde katkı payını ödemezler. (Üniversite tarafından arttırılan oranı öderler)
7. İkinci öğretim programlarında başarı sıralamasında ilk %10'a girenler öğrenciler hangi haklardan yararlanır
İkinci öğretim bölüm/programlarında öğrenim gören öğrenciler her yıl sonunda başarı sıralamasında ilk %10'a girerlerse üst sınıfta o yıl için, normal örgün öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenci katkı payı kadar miktarı öğrenim ücreti olarak öderler.
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)