Geri Dön   dilFORUM > İNGİLİZCE SINAVLARI FORUMU (ESP) > Dil Sınavları İle İlgili Paylaşımlar
Dil Sınavları İle İlgili Paylaşımlar Dil sınavları ile ilgili genel konular...

Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye'de sınavlarda rüşvet olayları oluyor mudur?
Evet oluyordur 111 69,81%
Hayır olmuyordur 48 30,19%
Oylayanlar: 159. Anket kapatılmıştır

Kapalı konu
Bu başlığı Paylaşın!>  Submit to AddThisTo Submit to Digg Submit to Reddit Submit to Furl Submit to Del.icio.us Submit to Google Submit to Yahoo! This Submit to Technorati Submit to StumbleUpon Submit to Spurl  < Bu başlığı Paylaşın!

LinkBack Konu Seçenekleri Konuyu Değerlendir Modları Göster
Eski 21-11-09, 10:49
dilFORUM Kurucusu

Yaşadığım şehir: Eskişehir
Puan Verme Gücü: 100
SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca
Sınavlarda RÜŞVET dönüyor mudur?

sizce türkiye'de kpds üds yds sbs öss lys tus gibi sınavlarda rüşvet olayları dönüyor mudur?

http://www.memurlar.net/haber/143607/

Konu SeyfiHoca tarafından (21-11-09 Saat 10:56 ) de değiştirilmiştir.
Aşağıdaki 9 kullanıcı bu güzel mesaj için SeyfiHoca isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:

Forum Sponsoru
Eski 21-11-09, 11:25
Yalçın İzbul - ait Avatar
assc.prof.anthrp/lnguiscs

Yaşadığım şehir: İzmir
Puan Verme Gücü: 56
Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul Yalçın İzbul

.
Öncelikle rüşvet ve kopyaya teşebbüs konularını birbirinden ayrı görmek gerekir.

Bireysel bazda kopyaya teşebbüs herzaman olacaktır. Kültürümüz bu tür ahlâk konularından yana ne yazık ki kötü karne alır.

Kopya çeken öğrenciyi farkedememek bir acemi gözetmen zaafıdır.

Gördüğü halde acıyarak veya tanıdığı olduğu için veya ideolojik nedenlerle göz yummak suça iştiraktir.

Menfaat karşılığı göz yummak rüşvet suçuna girer.

Sınavları düzenleyen kurum çalışanları arasında da bireysel düzlemde "acaba bir köşesinden bir menfaat sağlayabilir miyim?" şeklinde düşünenler çıkabilir. Fakat gerçekleşememesi için kurumsal bazda yeterli önlem alınmış olacağı kanaatindeyim. Anketi, "Hayır, yoktur" şeklinde işaretledim.

.
Eski 21-11-09, 12:07
dilFORUM Yöneticisi

Yaşadığım şehir: google earth
Puan Verme Gücü: 106
anatolia isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

Başkalarının yerine sınava girilmesinin yaygın olduğu düşüncesindeyim.Her yıl üniversite sınavından sonra birkaç kişi açıklanıyor ama ... sayı o kadarcık mı acaba ... bu sınavda denetim oldukça sıkı bildiğim kadarıyla ... diğer sınavları varın siz düşünün !
Aşağıdaki 5 kullanıcı bu güzel mesaj için anatolia isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-11-09, 12:33
dilFORUM Kurucusu

Yaşadığım şehir: Eskişehir
Puan Verme Gücü: 100
SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca SeyfiHoca

uzun zamandır sınavlara hazırlananlar arasında şu tür söylentiler dolaşıyor;

1- ayarlanabilirse kendi yerinize bir başkasını sokabiliyormuşsunuz
2- ayarlanabilirse birileri size sına anında cep telefonu ile cevapları iletebiliyormuş
3- ayarlanabilirse sınav sonrasında değerlendirme yapılırken istediğiniz puan size verilebiliyormuş.

bunlar gerçekten oluyor mudur?

Konu SeyfiHoca tarafından (21-11-09 Saat 16:12 ) de değiştirilmiştir.
Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için SeyfiHoca isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-11-09, 13:01
slaphappy - ait Avatar
Kıdemli Üye

Yaşadığım şehir: Bursa
Puan Verme Gücü: 11
slaphappy slaphappy slaphappy slaphappy slaphappy slaphappy slaphappy slaphappy slaphappy slaphappy

Anketi ''Hayır,yoktur'' şeklinde işaretledim.Biraz düşününce,bana çok uç bir olay gibi geliyor.Ama sonuç olarak emin olamıyorum,çünkü burası Türkiye ve dünyada rüşvetin döndüğü sayılı ülkelerden biri olduğunu düşünüyorum...
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için slaphappy isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-11-09, 13:08
Aytekk - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Bursa-İzmir-Çanakkale
Puan Verme Gücü: 7
Aytekk Aytekk Aytekk

Yoktur diye umut ediyorum
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için Aytekk isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-11-09, 13:17
dilFORUM Üyesi

Yaşadığım şehir: Deutschland - Hannover
Puan Verme Gücü: 3
lecielbleu25 isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.

burası TÜRKİYE , herşeyde torpil , rüşvet dönüyor
Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için lecielbleu25 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-11-09, 14:22
Impatient112
Misafir

KPSS Sınavı'nda kopya çektiğini ve çektirdiğini söyleyen arkadaşlarım olmuştu. Bu nedenle neden olmasın diyorum.
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-11-09, 14:26
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 7
haliltanır

Yerine adam sokarak veya cep tel mesajı ile bu işi yapan çok var bildiğim bir kaç kişi var bunu yapan kendileri de itiraf eden doğuda sınava girme de çok yaygın şebekeler var bi arkadasıma 2000 tl karşılıgında istedğin puanı alırız demişler üds kpds ales gibi sınavlarda aramalar falan üstün körü ben beden eğtciyim eskiden beden eğtminde 55 alan rahatca doktoasını yapardı çünkü alan basvurusu sayısı kadar çıkmazdı şimdi 5 kontenjana 30-40 basvuru oluyo ve çoğu 80-90 puan ve bazıları da tanıdığım adamlar 100 kere üds-kpds ye girseler alamazlar basvuru puanlarının çoğu sahte maalesef
Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için haliltanır isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Eski 21-11-09, 14:45
wodoo - ait Avatar
dilFORUM Üyesi

Puan Verme Gücü: 0
wodoo wodoo

Ben ÖSYM'nin bu konuda çok hashas olduğu kanaatindeyim. ÖSYM soruları hazırlanma ve sınav merkezlerine sevk etme esnasında fazlasıyla ketumdur Fakat ÖSYM dışındaki etkenler için bu hassasiyeti söylemek Türkiye şartlarında oldukça güçtür. Ekmek parasını çıkarma konusunda günümüz Türkiye'sinde zorlu bir yarış olduğu sürece bu konunun önüne gemek imkansızdır. Ben evet olarak işaretledim ama evet dememdeki kasıt ÖSYM dışındaki etkenler içindir.
Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için wodoo isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor:
Kapalı konu

Tags
dönüyor, müdür, rÜŞvet, sınavlarda

Konu Seçenekleri
Modları Göster Bu Konuyu Değerlendir
Bu Konuyu Değerlendir: