![]() | ![]() | ||||||
![]() ![]() |
| |||||||
| Dil Sınavları İle İlgili Paylaşımlar Dil sınavları ile ilgili genel konular... |
![]()
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye'de sınavlarda rüşvet olayları oluyor mudur? | |||
| Evet oluyordur | | 111 | 69,81% |
| Hayır olmuyordur | | 48 | 30,19% |
| Oylayanlar: 159. Anket kapatılmıştır | |||
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| |||
| |||
sizce türkiye'de kpds üds yds sbs öss lys tus gibi sınavlarda rüşvet olayları dönüyor mudur? http://www.memurlar.net/haber/143607/
__________________ "Cehalet, gerçek bilginin aksine, bireyin kendine olan güvenini artırır." Konu SeyfiHoca tarafından (21-11-09 Saat 10:56 ) de değiştirilmiştir. |
| Aşağıdaki 9 kullanıcı bu güzel mesaj için SeyfiHoca isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| . Öncelikle rüşvet ve kopyaya teşebbüs konularını birbirinden ayrı görmek gerekir. Bireysel bazda kopyaya teşebbüs herzaman olacaktır. Kültürümüz bu tür ahlâk konularından yana ne yazık ki kötü karne alır. Kopya çeken öğrenciyi farkedememek bir acemi gözetmen zaafıdır. Gördüğü halde acıyarak veya tanıdığı olduğu için veya ideolojik nedenlerle göz yummak suça iştiraktir. Menfaat karşılığı göz yummak rüşvet suçuna girer. Sınavları düzenleyen kurum çalışanları arasında da bireysel düzlemde "acaba bir köşesinden bir menfaat sağlayabilir miyim?" şeklinde düşünenler çıkabilir. Fakat gerçekleşememesi için kurumsal bazda yeterli önlem alınmış olacağı kanaatindeyim. Anketi, "Hayır, yoktur" şeklinde işaretledim. .
__________________ Köklerden, dallara, yapraklara, çiçeklere... |
|
| |||
| |||
| Başkalarının yerine sınava girilmesinin yaygın olduğu düşüncesindeyim.Her yıl üniversite sınavından sonra birkaç kişi açıklanıyor ama ... sayı o kadarcık mı acaba ... bu sınavda denetim oldukça sıkı bildiğim kadarıyla ... diğer sınavları varın siz düşünün ! |
|
| |||
| |||
| uzun zamandır sınavlara hazırlananlar arasında şu tür söylentiler dolaşıyor; 1- ayarlanabilirse kendi yerinize bir başkasını sokabiliyormuşsunuz 2- ayarlanabilirse birileri size sına anında cep telefonu ile cevapları iletebiliyormuş 3- ayarlanabilirse sınav sonrasında değerlendirme yapılırken istediğiniz puan size verilebiliyormuş. bunlar gerçekten oluyor mudur? ![]()
__________________ "Cehalet, gerçek bilginin aksine, bireyin kendine olan güvenini artırır." Konu SeyfiHoca tarafından (21-11-09 Saat 16:12 ) de değiştirilmiştir. |
|
| ||||
| ||||
| Anketi ''Hayır,yoktur'' şeklinde işaretledim.Biraz düşününce,bana çok uç bir olay gibi geliyor.Ama sonuç olarak emin olamıyorum,çünkü burası Türkiye ve dünyada rüşvetin döndüğü sayılı ülkelerden biri olduğunu düşünüyorum... |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için slaphappy isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| burası TÜRKİYE , herşeyde torpil , rüşvet dönüyor ![]() |
| Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için lecielbleu25 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| KPSS Sınavı'nda kopya çektiğini ve çektirdiğini söyleyen arkadaşlarım olmuştu. Bu nedenle neden olmasın diyorum. |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Yerine adam sokarak veya cep tel mesajı ile bu işi yapan çok var bildiğim bir kaç kişi var bunu yapan kendileri de itiraf eden doğuda sınava girme de çok yaygın şebekeler var bi arkadasıma 2000 tl karşılıgında istedğin puanı alırız demişler üds kpds ales gibi sınavlarda aramalar falan üstün körü ben beden eğtciyim eskiden beden eğtminde 55 alan rahatca doktoasını yapardı çünkü alan basvurusu sayısı kadar çıkmazdı şimdi 5 kontenjana 30-40 basvuru oluyo ve çoğu 80-90 puan ve bazıları da tanıdığım adamlar 100 kere üds-kpds ye girseler alamazlar basvuru puanlarının çoğu sahte maalesef |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için haliltanır isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Ben ÖSYM'nin bu konuda çok hashas olduğu kanaatindeyim. ÖSYM soruları hazırlanma ve sınav merkezlerine sevk etme esnasında fazlasıyla ketumdur Fakat ÖSYM dışındaki etkenler için bu hassasiyeti söylemek Türkiye şartlarında oldukça güçtür. Ekmek parasını çıkarma konusunda günümüz Türkiye'sinde zorlu bir yarış olduğu sürece bu konunun önüne gemek imkansızdır. Ben evet olarak işaretledim ama evet dememdeki kasıt ÖSYM dışındaki etkenler içindir. |
![]() |
| Tags |
| dönüyor, müdür, rÜŞvet, sınavlarda |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | cevap | Son Mesaj |
| SBS'ye son, OKS dönüyor | SeyfiHoca | SBS Forumu | 9 | 15-04-10 17:58 |
| MEB İngilizce eğitiminde yanlıştan dönüyor | Yahya Hoca | Yönetimden Yapılan Duyurular | 0 | 15-05-07 23:34 |