![]() | ![]() | ||||||
![]() |
| |||||||
| Dil Sınavları İle İlgili Paylaşımlar Dil sınavları ile ilgili genel konular... |
![]()
![]() |
| |
![]()
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye'de sınavlarda rüşvet olayları oluyor mudur? | |||
| Evet oluyordur | | 111 | 69,81% |
| Hayır olmuyordur | | 48 | 30,19% |
| Oylayanlar: 159. Anket kapatılmıştır | |||
![]() |
< Bu başlığı Paylaşın!
|
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Konuyu Değerlendir | Modları Göster |
|
| ||||
| ||||
sizce türkiye'de kpds üds yds sbs öss lys tus gibi sınavlarda rüşvet olayları dönüyor mudur? [Sadece dilFORUM üyeleri linkleri görebilir. ]
__________________ "Sular yükselince, balıklar karıncaları, sular çekilince de karıncalar balıkları yer. Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir, çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir..." Konu SeyfiHoca tarafından (21-11-09 Saat 11:56 ) de değiştirilmiştir. |
| Aşağıdaki 9 kullanıcı bu güzel mesaj için SeyfiHoca isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| . Öncelikle rüşvet ve kopyaya teşebbüs konularını birbirinden ayrı görmek gerekir. Bireysel bazda kopyaya teşebbüs herzaman olacaktır. Kültürümüz bu tür ahlâk konularından yana ne yazık ki kötü karne alır. Kopya çeken öğrenciyi farkedememek bir acemi gözetmen zaafıdır. Gördüğü halde acıyarak veya tanıdığı olduğu için veya ideolojik nedenlerle göz yummak suça iştiraktir. Menfaat karşılığı göz yummak rüşvet suçuna girer. Sınavları düzenleyen kurum çalışanları arasında da bireysel düzlemde "acaba bir köşesinden bir menfaat sağlayabilir miyim?" şeklinde düşünenler çıkabilir. Fakat gerçekleşememesi için kurumsal bazda yeterli önlem alınmış olacağı kanaatindeyim. Anketi, "Hayır, yoktur" şeklinde işaretledim. .
__________________ Köklerden, dallara, yapraklara, çiçeklere... |
|
| |||
| |||
| Başkalarının yerine sınava girilmesinin yaygın olduğu düşüncesindeyim.Her yıl üniversite sınavından sonra birkaç kişi açıklanıyor ama ... sayı o kadarcık mı acaba ... bu sınavda denetim oldukça sıkı bildiğim kadarıyla ... diğer sınavları varın siz düşünün ! |
|
| ||||
| ||||
| uzun zamandır sınavlara hazırlananlar arasında şu tür söylentiler dolaşıyor; 1- ayarlanabilirse kendi yerinize bir başkasını sokabiliyormuşsunuz 2- ayarlanabilirse birileri size sına anında cep telefonu ile cevapları iletebiliyormuş 3- ayarlanabilirse sınav sonrasında değerlendirme yapılırken istediğiniz puan size verilebiliyormuş. bunlar gerçekten oluyor mudur? Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
__________________ "Sular yükselince, balıklar karıncaları, sular çekilince de karıncalar balıkları yer. Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir, çünkü kimin kimi yiyeceğine "suyun akışı" karar verir..." Konu SeyfiHoca tarafından (21-11-09 Saat 17:12 ) de değiştirilmiştir. |
|
| ||||
| ||||
| Anketi ''Hayır,yoktur'' şeklinde işaretledim.Biraz düşününce,bana çok uç bir olay gibi geliyor.Ama sonuç olarak emin olamıyorum,çünkü burası Türkiye ve dünyada rüşvetin döndüğü sayılı ülkelerden biri olduğunu düşünüyorum... |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için neglector isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| burası TÜRKİYE , herşeyde torpil , rüşvet dönüyor Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
| Aşağıdaki 4 kullanıcı bu güzel mesaj için lecielbleu25 isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| KPSS Sınavı'nda kopya çektiğini ve çektirdiğini söyleyen arkadaşlarım olmuştu. Bu nedenle neden olmasın diyorum. |
| Aşağıdaki 2 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Yerine adam sokarak veya cep tel mesajı ile bu işi yapan çok var bildiğim bir kaç kişi var bunu yapan kendileri de itiraf eden doğuda sınava girme de çok yaygın şebekeler var bi arkadasıma 2000 tl karşılıgında istedğin puanı alırız demişler üds kpds ales gibi sınavlarda aramalar falan üstün körü ben beden eğtciyim eskiden beden eğtminde 55 alan rahatca doktoasını yapardı çünkü alan basvurusu sayısı kadar çıkmazdı şimdi 5 kontenjana 30-40 basvuru oluyo ve çoğu 80-90 puan ve bazıları da tanıdığım adamlar 100 kere üds-kpds ye girseler alamazlar basvuru puanlarının çoğu sahte maalesef |
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için haliltanır isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Ben ÖSYM'nin bu konuda çok hashas olduğu kanaatindeyim. ÖSYM soruları hazırlanma ve sınav merkezlerine sevk etme esnasında fazlasıyla ketumdur Fakat ÖSYM dışındaki etkenler için bu hassasiyeti söylemek Türkiye şartlarında oldukça güçtür. Ekmek parasını çıkarma konusunda günümüz Türkiye'sinde zorlu bir yarış olduğu sürece bu konunun önüne gemek imkansızdır. Ben evet olarak işaretledim ama evet dememdeki kasıt ÖSYM dışındaki etkenler içindir. |
|
| ||||
| ||||
| Duygularına yenik düşen insanoğlunun her zaman hayır diyemeyeceği birileri olduğu için EVET diyorum. Klasik bir lafım var "insanlar hep birbirlerine doğruyu anlatır ama yanlış yaparlar" hepimizin yaratılış temeli aynı bana göre |
|
| |||
| |||
| Evet.Türkiye'de her alanda rüşvet var.Zamanında ÖSS soruları da çalınmıştı.Saflar etrafına yaydıkları için farkedilmişti.Televizyonda öyle söyledi.Ayrıca bundan başka çeşitli sınavlarda da şaibeler dönmüştür.En son polis sınavı mıydı neydi,soruların çok çok benzeri sınav öncesi bir dershanenin deneme sınavında çıkmıştı. ÖSYM sınavı değil;ama şunu da söyleyebilirim üniversitelerde de üçkağıt dönüyor. |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Toefl sınavı için belli paralar karşılığı bazı kursların yeterli puanı aldırabildiğini duydum.
__________________ Fedakarlık şiar iken anılmaz başka meşrepler |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Veys isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Ösym hassas olmasına hassas da. sınav anında benim tanıdığım bir kişiye soruların cevapları verildi. bizzat yaşayan birisi anlattı bunu kızın babası aynı binada gözetmenlik yapıyor ve arkadaşı o sınıfta össye girmiş. Sınavuın sonralrına doğru küçük bir kagıta babasının ve arkadaşının çözdüğü cevaplar verilmiş. kız da bunu işaretledi ve çok da iyi bir puan alıp yerleşti. bir başka örnek ise bir arkadaş yine öyle sınava girmiş ve sınav anında en arkadaki sırada oturan kıza bu sefer bir başka hoca gelip elindei küçük kağıttan soruların ceevaplarını okumuş Ales'ten. oluyor aslında bu tarz şeyler...Ösym elinden geleni yapıyor ama insanlar yine de bir yolunu buluyor. Ne yapılırsa sınıfta yapılıyor ama sonrasında yapılan birşey olduğunu sanmıyorum. |
| Aşağıdaki 5 kullanıcı bu güzel mesaj için salel isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| Bir zamanlar meşhur bir söz vardı: Rüşvet verdiysem belgele deyince. Rüşvetin belgesi mi olur kardeşim demişti birileri. Rüşvetin belgesi mi olur? Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için Barakuda isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| kpss de kesin oluyor. son girdiğimde kimliklere bakmayı bırakın cep telefonları havada uçuşuyodu. kimi kime şikayet ediceemi bi düşündüm. bozulan sinirimi de. zamanımı kötüye kullanmak istemedim. şimdi bol bol zamanım var. :S |
|
| ||||
| ||||
| Bence tüm sınavlarda her şey gözetmenlere bağlı. Bir kaç kez yaptım gözetmenlik, sınıfta iki kişisiniz ve aslında isterseniz size verilen optikle çok rahat oynayabilirsiniz. Yani ortam kesinlikle müsait sadece vicdan, sorumluluk anlayışı ve meslek ahlakı meselesi.
__________________ Once the game is over, the King and the Pawn go back in the same box. |
|
| ||||
| ||||
| bir keresinde sınıfta kalmak üzereydim , gdip hocamla görüşmüştüm.. üstü kapalı olarak para teklif etti..5000 dolar kadar.. neyse bir şekil bulup verdim..ama sınavdan kalmıştım..hocanın odasına bir hışımla daldığımda, -Dünya kadar para istedin verdim, beni niye sınıfta bıraktın dedim..hocam, üzerime yürüdü.. o an uykudan uyandım yaşadığım rüşvet olayı bundan ibaret... Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız ama şaka bir yana, çevremde çok ciddi 2 rüşvet olayını bir üniversitede duydum.para ile geçen 2 arkadaşım var..elimde kesin delil olmadığı için kurumun adı kötüye çıkmasın diye isim vermeyeyim
__________________ Venge Yeno Daye daye daye daye/Feleq do maro nezon caye Harde dersim harde mao/Dismenamo nezon caye |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için izmirden isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Yalçın Hocamız konu hakkında gayet güzel açıklama yapmış. Fakat benim kanaatim; ÖSS, YDS, ÜDS vb. sınavlarda kopya ve iştirakının başarılı sonuç vermeyeceği yönünde. Yetkili kişileri potansiyel rüşvetçi ilan etmek için kötü bir sınav geçirmek, uzun süre kuyrukta beklemek, alkollü araç kullanmaktan ehliyeti kaptırmak vs. yeterli. Bu kafayla nereye gidiyoruz, gideriz bilmem ama; ÖSS, ÜDS, KPSS vb. sınavlarda puanımda kasıtlı oynama yapıldı, organize kopya çektik ve başarılı olduk diyen birisi varsa zerre kadar inanmam mümkün değil. 'Nothing is impossible' diyorlar ya, fakat bu iş bayağı bayağı 'impossible'...
__________________ TÜRKÇE : " Özenthi olma, özenli ol! " Yüksek TÜRK, Daha da Yüksel TÜRK! |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
|
| Aşağıdaki kullanıcı bu güzel mesaj için nokiacasper isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| |||
| |||
| bireysel bazda kopya çekildiğini-çekilebileceğini düşünebiliriz. kursta bir arkadaş anlattı.. üds sınavında hem yanında sınava giren kişi hemde gözetmenlerden biri aynı zamanda hocasıymış.. yanındaki ben cevapları işaretlerken soru kitapçığını senin görebileceğin yere koyarım demiş.. arkadaş buna rağmen kitapçığa bakmadığını söyledi.. anlattığı doğruydu çünkü sonuçlar açıklanınca puanı düşük geldi.. ama düşük aldığını öğrenince keşke baksaydım demişti bize..: Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız ) bu olay bir anadolu şehrinde yaşandı.. |
|
| ||||
| ||||
| bu ülkede odtü, boğaziçi mezunlarından bazıları para karşılığı başkalarının yerine sınava girdi..bu da bir çeşit rüşvettir Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız yakalananlar oldu, ya yakalanamayanlar? Üye olmayanlar resimleri göremezler. Üye olmak için lütfen buraya tıklayınız
__________________ Venge Yeno Daye daye daye daye/Feleq do maro nezon caye Harde dersim harde mao/Dismenamo nezon caye |
| Aşağıdaki 3 kullanıcı bu güzel mesaj için izmirden isimli üyemize TEŞEKKÜR ediyor: | ||
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Bir insan başkalarını kandırabilir ama kendini asla.Bu yollardan herhangi biri ile sınav geçenler dünyalık bir fayda için -eğer iman sahibi ise- sonsuz bir alemi tehlikeye atmış olurlar.Böylesi ilkel kabile olgularını-rüşvet,torpil vs.- hala konuşuyor olmamız vahim.
__________________ Hakuna matata(Kenya) To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts. |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | Bu Konuyu Değerlendir |
![]()
| |