Daha önce konusu geçti mi bakamdım ama aklımda bi soru var!Duyduğuma göre öss tercihlerinde ilk 5 üniversiteden/bölümden birine yerleşen adaya burs veriliyormuş var mı böle bişey?Genç bakışda duymuştum başka ne gibi burs olanakları var?Burs derken vakıflardan bahsetmiyorum.Ayrıca bazı üniversitelerde vadettiği bursları vermiyormuş.:smiley11:
Evet tercih bursundan bahsediyor olmalısın, bu okuldan okula değişiyor, üniversitelerin kendi web sitelerini ziyaret etmeni tavsiye ederim...
Tabi burs için yeterli ve gerekli olan iki şartı unutmamak kayıdı ile, başarılı olmak ve bursa ihtiyaç duymak.:)
çağın delisi
16-02-10, 18:37
Daha önce konusu geçti mi bakamdım ama aklımda bi soru var!Duyduğuma göre öss tercihlerinde ilk 5 üniversiteden/bölümden birine yerleşen adaya burs veriliyormuş var mı böle bişey?Genç bakışda duymuştum başka ne gibi burs olanakları var?Burs derken vakıflardan bahsetmiyorum.Ayrıca bazı üniversitelerde vadettiği bursları vermiyormuş.:smiley11:
Daha önce de konusu geçti, ben linkini bulamadım ama ne olduğunu yazayım. Eğer öğretmen lisesi mezunuysan ve ilk 5 tercihinde yazdığın Eğitim Fakültelerinin öğretmenlik bölümlerinden birine girdiysen Meb bursu adı altında bir burs alabiliyorsun. Şuanda 200liradır kendisi ve not ortalaman 2.00'ın altına düşerse ya da 2den çok dersi veremezsen bu burs krediye döner.
Genelde öğretmenlik okuyanlara veriliyor bu burs.Eğer ilk 5 tercihinin içinde eğitim fakültesi varsa ve yerleşirsen o bölüme MEB'den belli bir miktar(200-250 TL) burs alabiliyorsun.Birçok üniversitede bu böyledir.Mesela Yıldız Teknik Üniversitesi-İngilizce Öğretmenliği.