Tam Sürüm Bilgini Göster : İngilizce Konuşmak

neoprostiv
10-12-09, 11:53
KPDS dün açıklandı biliyorsunuz. 81 aldım. okuduğum ve duyduğum çoğu şeyi rahatlıkla anlayabiliyorum, konuşabiliyorum da ama cok amatorce. Akıcı ve güzel konuşmak istiyorum, neler yapabilirim..?

Bu konu hep aktif olsun, hepimizin istediği ve hayal ettiği bişey güzel ve akıcı bir dille ingilizce konuşabilmek..

Yorumlarınızı bekliyorum.

Jan Valjan
10-12-09, 12:24
Genelde tüm yabancı dil öğrenenlerin sorunu ve sorusudur bu. Benim baştan beri dile getirdiğim öneri ve benim de ileride uygulamaya koyacağım şey yurtdışında yani öğrenemeye çalıştığım dilin topraklarında bu dili pratik yaparak öğrenmektir. Özellikle konuşma becerisini kazanmak için.

Hüzün Meleği
10-12-09, 12:27
Evet bende bazen çoğu şeyi anlayabiliyorum ama konuşamıyorum ..

neoprostiv
10-12-09, 15:08
arkadaşlar bazı eğitim cdleri var, easy to learn speaking eng falan filan, ne dersiniz..

fundagül
10-12-09, 16:21
tabiki de en etkili yol yurtdışı. en yakın arkadaşımın abisi amerikada yaşıyor. arkadaşım üç ay tatilde amerikaya gitti ve geldiğinde şakır şakır ingilizce konuşuyordu. abisinin yanında çalışan bütün garsonlar türkiyeden gelen work and travel öğrencileriymiş ve türkçe konuşmayı yasaklamış. o geldikten sonra bizde türkçe konuşmama kararı aldık. kuracağın bir cümlede bilmediğin bi kelime oluyo ve hemen sözlük açıp bakıyosun. etrafınızda bunu yapabileceğinz birileri varsa öneririm. herşeyin en iyisi uygulamalısıdır.

bilişelim
10-12-09, 16:32
Kahramanmaraşlı Musa gibi yapın. Bol bol ingilizce pratik yaparsınız. :D
Yurt dışına çıkmak en güzeli de, imkan meselesi, hem zaman hem de para meselesi.

ksfno1
10-12-09, 16:36
arkadaşlar bazı eğitim cdleri var, easy to learn speaking eng falan filan, ne dersiniz..

geç onları, hepsi para uzağı

Yurt dışına çıkmak en güzeli de, imkan meselesi, hem zaman hem de para meselesi.
kesinlikle katılıyorum. ben de isterim ama imkanım yok :(

Sawyer
15-12-09, 11:39

Arkadaşlar Effortless English sistemini tavsiye ediyorum. Bu sisteme göre hiç gramer çalışmadan, kelime listeleri ezberlemeden, çocukların öğrendiği gibi sadece dinleyerek konuşmayı öğreniyorsunuz.

Ayrıntılı bilgi için: İngilizce Öğrenmenin En Doğru Yolu (http://zahmetsizingilizce.wordpress.com)

Hüzün Meleği
15-12-09, 12:38
Arkadaşlar Effortless English sistemini tavsiye ediyorum. Bu sisteme göre hiç gramer çalışmadan, kelime listeleri ezberlemeden, çocukların öğrendiği gibi sadece dinleyerek konuşmayı öğreniyorsunuz.

Ayrıntılı bilgi için: İngilizce Öğrenmenin En Doğru Yolu (http://zahmetsizingilizce.wordpress.com)

Site çok güzelde biraz karışık gözüküyor .. :smiley6:

gurbuz
15-12-09, 14:19

Sawyer arkadaşım siz bu siteyi kullanıyormusunuz , bedava yazıyor ama sonradan bişey çıkarmı merak ettim de

Sawyer
15-12-09, 14:47
bedava olan 7 günlük mail kursudur. Effortless english setini satın almak için 97 usd ödemek gerekiyor. ama dersleri satın almasanız bile, size adresini gönderdiğim sitede ingilizce eğitimi için faydalı makaleler var. Effortless English sistemi hakkında ayrıntılı bilgileri de bu sitede bulabilirsiniz. incelemenizi tavsiye ederim. iyi çalışmalar....

|Sur|
15-12-09, 16:19
Sawyer arkadaşım siz bu siteyi kullanıyormusunuz , bedava yazıyor ama sonradan bişey çıkarmı merak ettim de

Acikcasi bunu ben de merak ettim.
Beyefendinin videosunu hergun dinlemek bile yeter,hepsini anlayabildim ilk defa :dazeda:Alkış

ksfno1
15-12-09, 18:10
Site çok güzelde biraz karışık gözüküyor ..

"Site çok güzel de biraz karışık gözüküyor" demek istedin sanırım. ayrı yazılan "de" hususunda dikkatli olalım. hal eki olan "-de" ile ayrı yazılan "de" arasında dağlar kadar fark var.

Hüzün Meleği
15-12-09, 21:42
"Site çok güzel de biraz karışık gözüküyor" demek istedin sanırım. ayrı yazılan "de" hususunda dikkatli olalım. hal eki olan "-de" ile ayrı yazılan "de" arasında dağlar kadar fark var.

Ne anlatmak istediğimi anlamışsan sorun yok.. Site de "de" bağlacı ayrı yazılacak diye bir kural göremedim ben.. Ayrıca bu site de bir tek yanlış yapan ben miydim acaba ? Bu kadar dikkatinizi çekti... Yine de uyarınız için teşekkürler..

ksfno1
15-12-09, 21:54
Ne anlatmak istediğimi anlamışsan sorun yok.. Sitede "de" bağlacı ayrı yazılacak diye bir kural göremedim ben.. Ayrıca bu sitede bir tek yanlış yapan ben miydim acaba ? ... Yine de uyarınız için teşekkürler..

sitede kural olması gerekmiyor bunun için ayrıca yazım yanlışını düzelttiğim tek kişi siz değilsiniz ;)
ben teşekkür ederim, bundan sonra düzgün yazmanız dileğiyle...

|Sur|
15-12-09, 22:46
Dilimizde baglac olan -de'nin ayri yazilmasi gerektigi kadar; cumlelerimiz de buyuk harfle baslar sanirim :smiley1:

Not:Amac laf uzatmak degil, duzeltme ihtiyaci hissediyorsaniz,sizin de dikkat etmeniz gerek zannimca.

989 Studios
15-12-09, 22:48
sitede kural olması gerekmiyor bunun için ayrıca yazım yanlışını düzelttiğim tek kişi siz değilsiniz ;)

Başkalarından önce kendine baksan çok daha iyi olacak. Yazdığın cümlenin ne başı var ne noktası.

Hüzün Meleği
16-12-09, 00:33

Beni uyarmanız için bana göre hem yetkili hem de kural olması gerekiyor.. Dikkat etmemiş olabilirim veya dalgınlığıma gelmiş olabilir.. İlk defa böyle bir tepki gördüm.. Daha fazla uzatıp konuyu dağıtmak istemiyorum.. İyi forumlar..

Başkalarının yanlışlarını düzeltiyor olabilmeniz için (De bağlacına kadar )sizin dört dörtlük olmanız gerekiyor .. Ki bunu yukarda gördüğüm mesajlar kadarıyla pek sanmıyorum ;)

ksfno1
16-12-09, 20:42
Burada dilimizi sadece yetkililer mi biliyor?
Ayrı yazılan "de" konusunda birkaç yerde yanlış yaptığınızı gördüm ve iletmek istedim. Düzeltseniz ne olur yani, ölür müsünüz? Birisinin bir yanlışınızı göstermesini, düzeltmesini neden "tepki" olarak algılıyorsunuz? Ben uyardım diye cevapsız kalmamak adına bir şeyler yazmış olmak için cevap yazdığınız çok belli oluyor.

|Sur| isimli üyeye cevap vermem gerekirse, büyük harfle başlarım başlamasına o kolay ama cümleye büyük harfle başlamamanın veya hatalı noktalama yapmanın ayrı yazılan "de" ve "ki" konusundaki yanlışlarla aynı kategoride olmadığını düşünüyorum. Cümleye büyük harfle başlamazsanız, anlam değişmez; ancak ayrı yazılması gereken "de" ve "ki" bağlaçlarını bitişik yazarsanız anlam değişir.

Herzeleid, sen zaten gereken cevabı dün aldın ;)

Dj_YuSuF
16-12-09, 20:57
Yazımlarla ilgili düzeltmelerin bundan sonra özel mesajlar yoluyla ve uygun bir dille ilgili kişilere bildirilmesi daha uygun olur diye düşünüyorum. Forum içerisindeki konular altındaki yanlış yazım ile ilgili düzeltmeler konuları amacından uzaklaştırmaktadır. Ayrıca tartışmalara neden olmaktadır. Tabii ki herkes dil kurallarına uygun olarak yazsa hoş olur fakat bunun her defasında bastıra bastıra söylenmesi pek yararlı değildir. Baskı ya da ağır eleştiriler her zaman ters tepkiyi meydana getirecektir. Herkes hata yapabilir fakat bu hataların düzeltilmesi birden olmaz. Zaman içerisinde hatalar azalır ve de doğrular onların yerini almaya başlar. Dil öğreniminde hataların önemli bir yerinin olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca klavye kullanımından ya da acele ile yazımdan da kaynaklanan yanlış yazımlar olabilir.

Not: Bence forumumuzdaki Türkçe bölümünde yeni bir konu açılabilir ve de bu konuda Türkçe kullanırken yapılan yazım hataları yazılabilir. Ama bu konu hiçbir şekilde "üye ismi" ya da "üyeye ait bir mesajı" içermemelidir. Örneğin; bağlaç olan "de" ile ilgili bir cümle yanlış yazılıp, altına da doğrusu eklenebilir. Bu herkes için daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Saygılarımla.

Hüzün Meleği
17-12-09, 00:22
Burada dilimizi sadece yetkililer mi biliyor?
Ayrı yazılan "de" konusunda birkaç yerde yanlış yaptığınızı gördüm ve iletmek istedim. Düzeltseniz ne olur yani, ölür müsünüz? Birisinin bir yanlışınızı göstermesini, düzeltmesini neden "tepki" olarak algılıyorsunuz? Ben uyardım diye cevapsız kalmamak adına bir şeyler yazmış olmak için cevap yazdığınız çok belli oluyor.

|Sur| isimli üyeye cevap vermem gerekirse, büyük harfle başlarım başlamasına o kolay ama cümleye büyük harfle başlamamanın veya hatalı noktalama yapmanın ayrı yazılan "de" ve "ki" konusundaki yanlışlarla aynı kategoride olmadığını düşünüyorum. Cümleye büyük harfle başlamazsanız, anlam değişmez; ancak ayrı yazılması gereken "de" ve "ki" bağlaçlarını bitişik yazarsanız anlam değişir.

Herzeleid, sen zaten gereken cevabı dün aldın ;)

Siz önce bir hitap şeklinizi düzeltin lütfen .. İstediğinizi yazmakta özgürsünüz .. Çünkü cevap vermeyeceğim ..

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.3.0 © 2009, Crawlability, Inc.