Tarayıcımdan hazır matbuu halinde çektiğim bir form elimde ve ben bunu OFFICE WORD belgesine aktarup üstünde oynamalar yazılar yazmak istiyorum.
word e aktarma yapıyor fakat üstüne yazı yazamıyorum.
lütfen yardım ediniz.
Hocam taradığınız formu word dosyası olarak mı kaydettiniz, resim dosyası olarak mı?
ProblemSolver
02-12-08, 21:38
Tarayıcımdan hazır matbuu halinde çektiğim bir form elimde ve ben bunu OFFICE WORD belgesine aktarup üstünde oynamalar yazılar yazmak istiyorum.
word e aktarma yapıyor fakat üstüne yazı yazamıyorum.
lütfen yardım ediniz.
ABBYY Fine Reader programı ile belgenizi ''Scan and read'' komutuyla tarayıp File menüsünden ''save results / send all pages to / microsoft word'' yolunu izleyiniz.
Hocam taradığınız formu word dosyası olarak mı kaydettiniz, resim dosyası olarak mı?
tarama yaparken word e aktar dedim fakat resim dosyası gibi aktardı üzerinde oynama yapamıyorum
mevzu edilen belge işte budur.
Hocam ben de bu tür bir sorunla karşılaşmıştım. Ama word belgesi olarak tara deyince sorun ortadan kalktı. Bilemiyorum...
ProblemSolver
02-12-08, 22:07
tarama yaparken word e aktar dedim fakat resim dosyası gibi aktardı üzerinde oynama yapamıyorum
Word'e metin olarak aktarmadan önce taranmış belge üzerinde OCR (Optic character Recognision) yaptırmalısınız.
Kolay gelsin.
makine burada değil yarın bir denerim
her ikinize de teşekkür ederim arkadaşlar :smiley7: