Tam Sürüm Bilgini Göster : İngilizce ders kitabı problemi
Cannes
23rd September 2008, 20:18
(İnşallah konuyu uygunsuz bölüme açmamışımdır )
Selamlar herkese,
MEB'de çalışan hocalarımız, MEB'in İngilizce kitabını mı kullanıyorlar? Bildiğim kadarıyla, kendisi pek etkili bir kitap değil. Öğrencilere yeni kitap mı aldırıyorsunuz? Yine bildiğim kadarıyla, piyasadaki diğer ingilizce kitapları pahalı :( Eğer ücra bir köşede ya da maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin okulunda eğitmen olarak çalışıyorsak, bu kitap sorununun üstesinden nasıl geliyoruz?
(Seneye inşallah bu sıralar öğretmen olacak adayın sorularını cevapladığınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. =) )
aylalgn
23rd September 2008, 20:23
Ben liseye başladığımdan beri bir kere bile MEB'in verdiği kitapları kullanmadık sadece biz dil bölümü değil diğer normal bölümler bile hocaların seçtiği kitapları kullanıyolar.hatta bizim bildiğim tüm okullarda da hocaların seçtiği kitaplar kullanılıyo.bölüm ne olursa olsun.
Cannes
23rd September 2008, 20:49
Ben liseye başladığımdan beri bir kere bile MEB'in verdiği kitapları kullanmadık sadece biz dil bölümü değil diğer normal bölümler bile hocaların seçtiği kitapları kullanıyolar.hatta bizim bildiğim tüm okullarda da hocaların seçtiği kitaplar kullanılıyo.bölüm ne olursa olsun.
Öyle de, maddiyat olarak sorun olmuyor mu öğrencilere? Ya da oluyorsa, sonuçta veliler karşı çıkabilir.
elif sıla
23rd September 2008, 21:02
bizim lisede genel liseler meb kitaplarını kullanırken biz yda bölümler hocaların seçmiş olduğu kitapları kullanmaktaydık.bizim kitaplarımız meb göre daha pahalıydı.fakat aldığımız kitaplardan doğru düzgün ders de işlemezdik.o da garip bir durum.test çözerdik hep.:smiley6:kitap konusu sorun olurdu.onların istedikleri piyasada yoktu.okul getirirdi.okul ne kadar derse fiyat derse mecburen almak zorundasınız.fotokopiye de izin yoktu.el mahkumduk yani.bu konuda ne yapılması gerekli ben de bilmiyorum.melih hocam güzel bir konuya değinmiş kendisine teşekkürlerimi sunarım.:)
OzkanBaris
23rd September 2008, 21:08
Biz İngilizce dersinde meb.in verdiği kitapları kullanmıyoruz. Hocamız ayrı bi kitapta dagıtmıyor. Çalışma kağıtları dağıtarak o çalışma kağıtlarından ev ödevleri, ders içinde pratik vb. şeyler yapıyorz işde. Yani günde öğrenci bir çalışma kağıdına 10ykr verse;aylık 3 ytl :)
Umarım yardmcı olabilmisimdir:smiley5:
Cannes
23rd September 2008, 23:53
Yani bu piyasadaki coursebook lardan kullananlar yok mu?
çalışma kagıdıyla yıl mı geçer hocam =)
OzkanBaris
24th September 2008, 13:46
Yani bu piyasadaki coursebook lardan kullananlar yok mu?
çalışma kagıdıyla yıl mı geçer hocam =)
Biz geçiriyoruz :dazeda:xD
aylalgn
24th September 2008, 16:44
Öyle de, maddiyat olarak sorun olmuyor mu öğrencilere? Ya da oluyorsa, sonuçta veliler karşı çıkabilir.
tabi ki maddiyat olarak sorun oluyo verebilen var veremeyen var mesela bu yıl 150 ytl ye ingilizce seti aldık bide grammer olarak 12 milyona kitap bulduk.bu seti alamayan olsaydı bi problem olmazdı ama ana dersimizde işlediğimiz kitaptan mutlaka herkeste olmalıydı o da bi şekilde bulunuyordu.ikinci el alıyorduk,büyük sınıflardan alıyoduk paralı ya da parasız ama ucuza geliyodu bu konuda pek bi problem olmuyodu.hele ki dil harici bölümler için.
crazy9
24th September 2008, 16:57
m.e.b kitapları seviye olarak sınıflara uygun değl çünkü.mesela 10 fen sınıfınyla 10 dil sınıfına aynı kitap veriyorlar.işin garibi kitap derslerde kulanılamıyor öğrenciyi iki ders sonunda bıktırıyor.resmi evrak mantığıyla hazırlanmış.öğrencinin ilgisini çekecek ne bi resim nede bi paragraf var.bizim hazırlandığımız o eski ingilizce kitapları hatırlayın ne güzel resimler diyaloglar vardı dimi?ben 95 te liseyi bitirdim discoveries okuduk bizden öncekiler streamline okudu ve hala o kitapların üstüne tanımam.yeni çıkanların hepsi ticari.yeniler içinde en güzeli enterprise diye bi kitap var yazarı virgina evans express publishing.orjinalleri elbette pahalı ama korsanları var yada fotokopi başka türlü iş yürümüyor.herkese slmlr
burakdil2
24th September 2008, 19:25
biz advanced düzeyde bir ders kitabı kullanıyoruz şimdi upstream advanced c1 diye bir kitap çok da güzel...
Cannes
24th September 2008, 21:46
Cevaplayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Peki, hangi course book ları kullandığınızı yazabilir misiniz? Ayrıca memnun musunuz?
réguler
24th September 2008, 21:59
Fotokopi imkanınız varsa www.englishtips.org sitesinden aşağıdaki coursebookları CD'leriyle birlikte indirebilir, istediğiniz bölümlerinden öğrencilerinizi yararlandırabilirsiniz.
new headway
new english file
new cutting edge
new opportunities
new cutting edge
inside out
prospects
reach
reward
touch stone
innovations
grapevine
interchange
natural english
pacesetter
straightforward
total english
channel your english
landmark
lifelines
streetwise
english result
upstream
face to face
language to go
enterprise
Cannes
24th September 2008, 22:20
Fotokopi imkanınız varsa www.englishtips.org sitesinden aşağıdaki coursebookları CD'leriyle birlikte indirebilir, istediğiniz bölümlerinden öğrencilerinizi yararlandırabilirsiniz.
new headway
new english file
new cutting edge
new opportunities
new cutting edge
inside out
prospects
reach
reward
touch stone
innovations
grapevine
interchange
natural english
pacesetter
straightforward
total english
channel your english
landmark
lifelines
streetwise
english result
upstream
face to face
language to go
enterprise
Hocam çok iyi oldu bu adresi aldığım. Seneye artık coursebook sorunu yaşarsam, imdadıma koşar bunlar =)
let me love you
24th September 2008, 22:42
Lise 1 iken Extreme almıştık. Dile geçince Enterprise aldık :) 11 ve 12 de de kitaba ihtiyaç kalmadı testlerden :)
Cannes
24th September 2008, 22:53
Lise 1 iken Extreme almıştık. Dile geçince Enterprise aldık :) 11 ve 12 de de kitaba ihtiyaç kalmadı testlerden :)
Headway serisi de bize gelmişti ama sadece hazırlıkta =)
Sonra zaten ELS,dilko,fem derken üniversiteli olduk(=
mehmet_ceylanci
24th September 2008, 23:14
biz lise 2 sözeliz ve kitaplarımız iğrenç ötesi birşey resimler deseniz felaket :D siyah-beya-yeşil
Cannes
24th September 2008, 23:42
biz lise 2 sözeliz ve kitaplarımız iğrenç ötesi birşey resimler deseniz felaket :D siyah-beya-yeşil
İsmi neydi "o igrenc ötesi" kitabın? =)
mehmet_ceylanci
25th September 2008, 00:45
İsmi neydi "o igrenc ötesi" kitabın? =)
AN ENGLISH COURSE FOR TURKS
ADVANCED 1
LİSE 2
MEB :D
varya kitabı görünce İngilizceye olan bağlılığım yok oldu :D
mehmet_ceylanci
25th September 2008, 01:04
Lise 1 De De O Dandik Kitap Gelmişti Bu Arada 2 Yillik Olduğum Için Yani Onceden Anadolu Meslekte Idim Ordaki Kitapa Söz Yok Harikaydi Içinde U2 Dan Tutunda Sezen Aksuya Kadar Hatta Justin Timbirlake Flnn Ooohooo Daha Neler Neler Gözüm Gibi Bakiyorum O Kitaba :d Ismide
Walla Hatirlayamadim Ben Onu Evde Arar Bulunca Yazarim :)
Cannes
25th September 2008, 01:29
AN ENGLISH COURSE FOR TURKS
ADVANCED 1
LİSE 2
MEB :D
varya kitabı görünce İngilizceye olan bağlılığım yok oldu :D
Ya zaten o kitabı biz üniversitede "kullanılmaması gereken kitaplar" listesine sokmuştuk =)
mehmet_ceylanci
25th September 2008, 01:34
:smiley7: BENCEDE İNGİLİZCEDEN NEFRET ETMEK İSTEYENLERİN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP
Cannes
25th September 2008, 01:44
:smiley7: BENCEDE İNGİLİZCEDEN NEFRET ETMEK İSTEYENLERİN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP
Hatta içinde "have you ever watched tv" yazıyordu =)
Sanırım 70'lerde kaldı zihniyet =)
mehmet_ceylanci
25th September 2008, 01:46
Hatta içinde "have you ever watched tv" yazıyordu =)
Sanırım 70'lerde kaldı zihniyet =)
EVET O ÖRNEK BİZDE VARDI GLBA BU YILKİ HOCAMIZ SÖYLEMİŞTİ 70 LERİN KİTABIYMIŞ SENEYE DEĞİŞECEKMİŞ :smiley4:
mehmet_ceylanci
25th September 2008, 03:23
biz o kitabı işliyoruz faciya gibi :D dersler gır gır geçiyor :D hele resimler kendimi bi an için 2008 de değilde 1908 lerde hissediyorum
Cannes
25th September 2008, 03:26
biz o kitabı işliyoruz faciya gibi :D dersler gır gır geçiyor :D hele resimler kendimi bi an için 2008 de değilde 1908 lerde hissediyorum
Evet öyle, dediğin gibi renkler de yeşil =)
mehmet_ceylanci
25th September 2008, 03:30
bizim meslek lisesindeki hoca alıp o kitabı atmıştı kadının hareket bu biz anadoluyduk farklı kitap gelmişti düzlerdeki kitapı almış sallamış ve bununla dersmi işlenir demişti :smiley1:
DaddyCool
25th September 2008, 15:12
Ya o kitap kaç yılında basıldı bilmiyorum da babam bikere meslek lisesindeyken okudukları kitabın adını söylemişti kızım bu ne demek diye:D An english for Turkish demişti:D
bu kitap herhalde =)
Cannes
25th September 2008, 15:14
;504223']Ya o kitap kaç yılında basıldı bilmiyorum da babam bikere meslek lisesindeyken okudukları kitabın adını söylemişti kızım bu ne demek diye:D An english for Turkish demişti:D
bu kitap herhalde =)
Evet o kitap olması lazım =)
Türkler için özel ingilizce yapmışlar, ve nesiller de değişse kitap hep aynı =)
mehmet_ceylanci
3rd October 2008, 02:43
evet o kitabı buldum evde :D
NEW BRIDGE TO SUCCES
FOR GRADE 9
ELEMENTARY
COURSEBOOK-WORKBOOK
zazake
3rd October 2008, 04:04
m.e.b kitapları seviye olarak sınıflara uygun değl çünkü.mesela 10 fen sınıfınyla 10 dil sınıfına aynı kitap veriyorlar.işin garibi kitap derslerde kulanılamıyor öğrenciyi iki ders sonunda bıktırıyor.resmi evrak mantığıyla hazırlanmış.öğrencinin ilgisini çekecek ne bi resim nede bi paragraf var.bizim hazırlandığımız o eski ingilizce kitapları hatırlayın ne güzel resimler diyaloglar vardı dimi?ben 95 te liseyi bitirdim discoveries okuduk bizden öncekiler streamline okudu ve hala o kitapların üstüne tanımam.yeni çıkanların hepsi ticari.yeniler içinde en güzeli enterprise diye bi kitap var yazarı virgina evans express publishing.orjinalleri elbette pahalı ama korsanları var yada fotokopi başka türlü iş yürümüyor.herkese slmlr
simdi sizler ingilizce ogretmeni olcaksınız weya bır cogunuz oylesınız demı... iyide arkadaslar ben bu duruma cok uzuldum nedenini de acıklamak isterim. ben suan ıng ogrtm bolumu son sınıftayım we bu yıl coursebook ınceleme dersı alıyorum sımdıye kadar mebın kıtapları dahil 12 kıtap ınceledım we bu kıtapların arasında o pıyasanın meshur olmus kıtapları da wardı hala da incelemeye dewam etcem we lise hayatım boyunca okutulmak zorunda bırakıldıgım we bı suru para bayıldıgım o kıtapları da sayarsak assagı yukarı 15 20 cıvarı bı kıtap ınceledım we sunu fark ettımkı bızım ulkemız somurulmeye o kadar musaıt bır ulke kı bu durum da benı cok uzuyor cunku aslında o sasalı renklı kıpır kıpır yabancı kıtapların hepsını bızı aldatmak ıcın kullanmıslar bu konuyu sunum da yaptım we hocam ınanılmaz derece de memnun kaldı. cunku hocam da 1970 mezunu we o donemde cok fazla kıtaba ulasma sansı olmamıs ama suan kendısı pırıl pırıl bır ogretmen we bızde o yabancı kıtaplar la buralardayız sımdı ama aramızda fark yok ıkımızde ogretmen olacagız belkı ben hocam kadar ıyı bır ogretmen olamıcam kı o bızım kadar sanslı olup o sasalı yabancı kıtapları bıle okumamıs sımdı ders kıtabının ogretmene ne kadar kolaylık sagladıgını we yardımcı oldugunu savunacaksınız belkı ama eger gercektende ıyı bır ogretmen olmak ıstıyorsak kıtaplara kendımızı bagımlı hale getırmemelıyız acıkcası bana kıtap kullanmanın hayatı bır onemı oldugunu kımse anlatmasın ınanmam we meb ın kıtaplarına gelınce ewet cok da ıyı kıtaplar degıller ama en azından yabancı kıtapların uyguladıgı gıbı kultur yozlasmasına sebep olmuyor ogrencılere kendı kulturlerınden ve kendı hayatlarından bıseyler bahsedıyor ben lısedeyken snapsot dıye bı kıtap wardı ve ben nefret etmıstım o kıtaptan cunku bana neydı jack bılmem ne ıle rose bılmem nenın ask ılıskılerı weya onların bır gece kulubundekı konusmaları bana daha gercekcı we bnm kulturume daha yakın kıtaplar lazım derdım we haklıydım da para kısmını saymıyorum bıle... cok uzattım sanırım ama bu konuda gercektende bıseyler yapılsın artk bır ogretmen kıtaplara bagımlı yasamasın ıyı bır ogretmen en kotu kıtapla bıle ıyı bır ders anlatabılır yeterkı ınansın buna kıtaplarda sıhırlı bır degnek yok yanı we bunu bıle bıle neden o kadar masraf yaptırıp ogrencılerımızı zor durumda bırakıyoruzkı artı meb kıtapları ıcınde bıseyler yapalım mesela kıtaptakı eksıklıklerı buluo bıldırelım daha ıyı olması ıcın cozum uretelım ama allah askına yabancı kıtap sewdasına kapılmayalım
Telif Hakları vBulletin v3.8.3 © 2000-2009, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tercüme Eden :
SeyfiHoca