Tam Sürüm Bilgini Göster : İngilizce ders kitabı problemi simdi sizler ingilizce ogretmeni olcaksınız weya bır cogunuz oylesınız demı... iyide arkadaslar ben bu duruma cok uzuldum nedenini de acıklamak isterim. ben suan ıng ogrtm bolumu son sınıftayım we bu yıl coursebook ınceleme dersı alıyorum sımdıye kadar mebın kıtapları dahil 12 kıtap ınceledım we bu kıtapların arasında o pıyasanın meshur olmus kıtapları da wardı hala da incelemeye dewam etcem we lise hayatım boyunca okutulmak zorunda bırakıldıgım we bı suru para bayıldıgım o kıtapları da sayarsak assagı yukarı 15 20 cıvarı bı kıtap ınceledım we sunu fark ettımkı bızım ulkemız somurulmeye o kadar musaıt bır ulke kı bu durum da benı cok uzuyor cunku aslında o sasalı renklı kıpır kıpır yabancı kıtapların hepsını bızı aldatmak ıcın kullanmıslar bu konuyu sunum da yaptım we hocam ınanılmaz derece de memnun kaldı. cunku hocam da 1970 mezunu we o donemde cok fazla kıtaba ulasma sansı olmamıs ama suan kendısı pırıl pırıl bır ogretmen we bızde o yabancı kıtaplar la buralardayız sımdı ama aramızda fark yok ıkımızde ogretmen olacagız belkı ben hocam kadar ıyı bır ogretmen olamıcam kı o bızım kadar sanslı olup o sasalı yabancı kıtapları bıle okumamıs sımdı ders kıtabının ogretmene ne kadar kolaylık sagladıgını we yardımcı oldugunu savunacaksınız belkı ama eger gercektende ıyı bır ogretmen olmak ıstıyorsak kıtaplara kendımızı bagımlı hale getırmemelıyız acıkcası bana kıtap kullanmanın hayatı bır onemı oldugunu kımse anlatmasın ınanmam we meb ın kıtaplarına gelınce ewet cok da ıyı kıtaplar degıller ama en azından yabancı kıtapların uyguladıgı gıbı kultur yozlasmasına sebep olmuyor ogrencılere kendı kulturlerınden ve kendı hayatlarından bıseyler bahsedıyor ben lısedeyken snapsot dıye bı kıtap wardı ve ben nefret etmıstım o kıtaptan cunku bana neydı jack bılmem ne ıle rose bılmem nenın ask ılıskılerı weya onların bır gece kulubundekı konusmaları bana daha gercekcı we bnm kulturume daha yakın kıtaplar lazım derdım we haklıydım da para kısmını saymıyorum bıle... cok uzattım sanırım ama bu konuda gercektende bıseyler yapılsın artk bır ogretmen kıtaplara bagımlı yasamasın ıyı bır ogretmen en kotu kıtapla bıle ıyı bır ders anlatabılır yeterkı ınansın buna kıtaplarda sıhırlı bır degnek yok yanı we bunu bıle bıle neden o kadar masraf yaptırıp ogrencılerımızı zor durumda bırakıyoruzkı artı meb kıtapları ıcınde bıseyler yapalım mesela kıtaptakı eksıklıklerı buluo bıldırelım daha ıyı olması ıcın cozum uretelım ama allah askına yabancı kıtap sewdasına kapılmayalım
Zaten kimse yabancı kitap sevdasına kapılmıyor:) O dediğin incelemeyi biz de bu sene biraz yaptık ve içlerinde ciddi anlamda kötü olan kitaplar olduğu kadar bu alanda iyi denebilecek kitaplar da var. Neden yabancı kitap kullanıyoruz?Çünkü Türkiye de çok afedersiniz ama English For Turks gibi saçma bir ingilizce kitabı var. Sanki Türklere bu kitap yaraşır gibi adı da English For Turks... Kitabın içi saçmalık dolu. Have you ever watched TV? diye örnek veren bir ingilizce kitabını sobada güzelce yakabilirim hiç kimse de ayıplayamaz zaten :)
Artık internette milyonlarca kaynak var zaten kitaplara bagımlı olmak dediğin gibi yanlış bi durum. Bizim hazırlık hocamız gelirdi. Open the page bilmem ne derdi hepimiz açardık sonra answer in turns derdi hepimiz kendimize gelecek alıştırmaları önceden hesaplar cevaplardık ve zaten hoca da bunu bilirdi. Hiçbirimiz o Howard Gardner'in muhteşem çoklu zeka furyasından da yararlanamadık. Şimdi MEB ders planlarına koymus bu kuramı ama yine de çok fazla öğretmenin uyguladığını düşünmüyorum.
Neyse dediğim gibi Türkiye'de sağlam bir İngilizce Kitabı (course book) çıkarılacağına inanmıyorum, inanamıyorum. Ha eğer English for Turks'le de ben ingilizce öğrendim diyen varsa da gelsin madalya veririm :)
Ders kitapları seçimi de maalesef Türkiye de bir sektör haline geldi. Okulun idarecilerine kadar herkes bi şekilde bal tutan parmaklarını yalıyorlar. Bunlar Türkiye'nin gerçekleri maalesef..
Belki English For Turks de bu gerçek sonunda MEB'in uygulamasına geçti,bilinmez. evet haklısın English for Turks kitabı tamamiyle bir millete hakaret sayılabilcek bir olay ben ztn o kitap olsun su kitap olsun derdinde degilim sadece sunu soyluyorum bir ogretmenin iyi bir ders anlatabilmesi icin o veya bu kitaba ihtiyacı yok isine iyi odaklanırsa en kotu bir kitaplada iyi bir ders anlatabilir ama bu demek degilki o zmn en kotu ve en ucuz kıtabı alıp ders ıslesın. tabıkı isine en cok yarayacak kıtabı kullansın ama bunu yaparken de secıcı olmaya ozen gostersın sadece... buyuk paraların dondugu o yabancı kıtap pıyasasına kurban olmasın yabancı kıtaplar ılah degıl cunku... evet o kitabı buldum evde :D
NEW BRIDGE TO SUCCES
FOR GRADE 9
ELEMENTARY
COURSEBOOK-WORKBOOK
Bende de var o kitap. :) Alt komşum iki yıl önce 9. sınıfa gidiyodu, hiç kullanmamışlar; yeni kitap aldırtmış öğretmenleri, bana verdi. :) Kuşe kâğıt bir de. mehmet_ceylanci 06-10-08, 04:46 Bende de var o kitap. :) Alt komşum iki yıl önce 9. sınıfa gidiyodu, hiç kullanmamışlar; yeni kitap aldırtmış öğretmenleri, bana verdi. :) Kuşe kâğıt bir de.
evet ya sanki para vererek almış gibi hissediyor insan :smiley1: gerçekten harika proje ödevleride pek bi zevkli mehmet_ceylanci 06-10-08, 04:50 evet haklısın English for Turks kitabı tamamiyle bir millete hakaret sayılabilcek bir olay ben ztn o kitap olsun su kitap olsun derdinde degilim sadece sunu soyluyorum bir ogretmenin iyi bir ders anlatabilmesi icin o veya bu kitaba ihtiyacı yok isine iyi odaklanırsa en kotu bir kitaplada iyi bir ders anlatabilir ama bu demek degilki o zmn en kotu ve en ucuz kıtabı alıp ders ıslesın. tabıkı isine en cok yarayacak kıtabı kullansın ama bunu yaparken de secıcı olmaya ozen gostersın sadece... buyuk paraların dondugu o yabancı kıtap pıyasasına kurban olmasın yabancı kıtaplar ılah degıl cunku...
bence önemli olan kitabın öğrencinin ilgisini çekmesidir ama şu var yabancıların kitapları gerçekten harika(ilgi çekebilmek için) ama çok pahalı ve içinde bilinmeyen kelime sayısıda oldukça fazlaydı ********* markalı kitabın begginer seviye için kitabını almıştım içinde ne kadar çok bilmediğim kelime çıktı anlatamam halbuki ben o kitabı 5.sınıfa giden çocuğa almıştım benim o kadar çok bilmediğim kelime çıkarsa o çocuklar napsın:smiley9: tabiki kitabın ogrencinin ilgisini cekmesi lazım ama bu yabancı kıtaplarda gecen konular ogrencının ılgısını cekebılıyormu onu tartısmak gerek mese a marka bı kıtabı ele alalım con renklı resımlı kuse kagıda falan basılmıs we bu kıtap halıyle ılk basta ogrencının ılgısını cekıo ama daha sonra ders kısmına gecılınce hıc alısık olmadıgı bı kulturun yansıması olan konular cıkıyor karsına we bu da ogrencıyı ılgısızlestırıyor cunku o kıtap turklere hıtap eden bı kulturun urunu degıl aksıne kendı kulturlerını empoze etme derdınde olan ınsanların urunu... Bir anadolu lisesi öğretmeni olarak new bridge to success kitabını 9-10-11. sınıflarda kullandık sonuç tam bir hüsran oldu.Öğrencilerin çoğu İngilizce den soğudu.Şimdi tüm sınıflara yabancı kitap aldırdık.New Bridge to Success NEDEN KÖTÜ = içinde inanılmaz zor ve ender kelimelerin bulunması,uzun reading parçalarının bulunması,CD-coursebook uyumsuzluğu ve seslendirmedeki kalitesizlik,metinlerin ilgi çekmemesi öğrencilere banal gelmesi vs örnekler arttırılabilir.Ama bir REACH yada Headway okuttuğunuzda aradaki farkı anlarsınız.Öğrencilerin İngilizceyi iyi öğrenmek için birazcık yatırım yapmalarının da hiçbir mahsuru yoktur bence.Ayrıca fakir öğrenciler için % 5-10 kadar kontenjan da var zaten yani o kadar mağdur olan da yok.Bu kadar masrafa değer mi derseniz kasinlikle değer.MEB in o kitapları bedava vermesini de israf olarak görüyorum. İngilizce öğrenen birinin İngiliz kültürünü öğrenmesinde hiç bir sakınca görmüyorum aksine gerekli görüyorum.Olaya kültür emperyalizmi mantığıyla bakmak çok yanlış.Biz kendi kültürümüzü hiç bir derste öğretemedik te İngilizce de mi milliyetçi olacağız bence gerek yok. İngilizce öğrenen kişi elbette o dilin kültürünü de öğrenmeli ve bu kültüre ek olarak diğer kültürleri de öğrenmeli..Dil bilmek ufuk açmaktır..Zaten İngilizce bir çok millette konuşulmakta..Arabından tutun da Japonuna kadar hepsi bu dili konuşuyor.Varsın onların da kültürlerini öğretelim ve bu kültürleri işleyen kitapları edinelim. Ben de tek yönlü kültür veren kitaplara karşıyım..Ne kadar çok kültür, ne kadar çok yaşayış biçimi verebilirsek öğrencilerimize, o kadar çok empati gelişimi sağlarız.. Kalkıp da bir öğrenci salyongoz yiyen Çinli'yi gördüğünde "Iyhhh,ne iğrenç'" demez en azından.. O yemeğin onların bir kültürü olduğunu benimsetmiş oluruz.. Amacımız farklılıkları en aza indirgemek, eşitlik yaratmak değil mi zaten;)
coursebook'da da empati gelişimine önem veren kitapları tercih edeceğim incelemeye musait olduğumda ve eğer öyle bir kitaba rastgelmezsem de harici materyaller kullanmayı düşünüyorum... İngilizce öğrenen birinin İngiliz kültürünü öğrenmesinde hiç bir sakınca görmüyorum aksine gerekli görüyorum.Olaya kültür emperyalizmi mantığıyla bakmak çok yanlış.Biz kendi kültürümüzü hiç bir derste öğretemedik te İngilizce de mi milliyetçi olacağız bence gerek yok.
sorun kulturde degılkı tabıkı ıngılızce ogrenen bırının o dılın kulturunu de ogrenmesı gereklıdır.. benım derdım bu kıtapların bır cok ogretmen tarafından sıhırlı bır degnek olarak weya bır ılah olarak gorulmesı... kusura bakmayın ama bu konuda milliyetcilikten cok yabancı kıtaplara olan hayranlıktan bahsettim ewet suan ıtıbarıyle MEB in kıtaplarıda cok ıyı degıl ama o kıtaplarada gereken onerılerı bızler yanı ogretmenler wermelıyızkı o kıtapta gelıssın daha ıyı bı duruma dussun MEB kotu kıtap cıkardı dıye ou begenmeyıp bı kenera atmaktansa o kıtapla ılgılı bızde katkılarımızı sunmalı we onun guzel bır kıtap halıne gelmesı ıcın cabalamalıyız en basitınden o kıtap ıcın su onerıyı gotursek (bu kıtaba ıngılız kulturunu de anlatan ogeler eklenmelı dıye) bu kulturu ogrenırken de yerlı kıtap kullanabılırız bence ılle de yabancı kıtapla o kulturu ogretecez derdıne dusmek de yanlıs olur.. Gercı MEB de bu konuda cok duyarsız sımdılık kıtabın gelısmesı ıcın ogretmenlere yeterınce sormuyorlar ama... Bir anadolu lisesi öğretmeni olarak new bridge to success kitabını 9-10-11. sınıflarda kullandık sonuç tam bir hüsran oldu.Öğrencilerin çoğu İngilizce den soğudu.Şimdi tüm sınıflara yabancı kitap aldırdık.New Bridge to Success NEDEN KÖTÜ = içinde inanılmaz zor ve ender kelimelerin bulunması,uzun reading parçalarının bulunması,CD-coursebook uyumsuzluğu ve seslendirmedeki kalitesizlik,metinlerin ilgi çekmemesi öğrencilere banal gelmesi vs örnekler arttırılabilir.Ama bir REACH yada Headway okuttuğunuzda aradaki farkı anlarsınız.Öğrencilerin İngilizceyi iyi öğrenmek için birazcık yatırım yapmalarının da hiçbir mahsuru yoktur bence.Ayrıca fakir öğrenciler için % 5-10 kadar kontenjan da var zaten yani o kadar mağdur olan da yok.Bu kadar masrafa değer mi derseniz kasinlikle değer.MEB in o kitapları bedava vermesini de israf olarak görüyorum.
new bridge to success bu kıtaba kotu demıssın ama ben lıse 3 te headway okudum suan unıversıte 4 teyım we donup baktıgım zaman headway hala bana cok zor gelıyor kı bız bu kıtabı lısede okuduk ıcınde ınanılmaz zor kelımeler uzun uzun readıng passage lar war cok sıkıcı we sacma gelıyordu bıze sende headway konsunda ıyı dusun derım ben New cutting edge kitabını inceleyen var mı aranızda? COMMUNICATIVE APPROACH'a uygun olarak yazılmış ve çok moda bir hal almış görünüyor.. New cutting edge kitabını inceleyen var mı aranızda? COMMUNICATIVE APPROACH'a uygun olarak yazılmış ve çok moda bir hal almış görünüyor..
Evet bu kitabın methini ben de duydum Amelie =) LÂkin hocalara sormak lazım iyi mi kötü mü :D sorun kulturde degılkı tabıkı ıngılızce ogrenen bırının o dılın kulturunu de ogrenmesı gereklıdır.. benım derdım bu kıtapların bır cok ogretmen tarafından sıhırlı bır degnek olarak weya bır ılah olarak gorulmesı... kusura bakmayın ama bu konuda milliyetcilikten cok yabancı kıtaplara olan hayranlıktan bahsettim ewet suan ıtıbarıyle MEB in kıtaplarıda cok ıyı degıl ama o kıtaplarada gereken onerılerı bızler yanı ogretmenler wermelıyızkı o kıtapta gelıssın daha ıyı bı duruma dussun MEB kotu kıtap cıkardı dıye ou begenmeyıp bı kenera atmaktansa o kıtapla ılgılı bızde katkılarımızı sunmalı we onun guzel bır kıtap halıne gelmesı ıcın cabalamalıyız en basitınden o kıtap ıcın su onerıyı gotursek (bu kıtaba ıngılız kulturunu de anlatan ogeler eklenmelı dıye) bu kulturu ogrenırken de yerlı kıtap kullanabılırız bence ılle de yabancı kıtapla o kulturu ogretecez derdıne dusmek de yanlıs olur.. Gercı MEB de bu konuda cok duyarsız sımdılık kıtabın gelısmesı ıcın ogretmenlere yeterınce sormuyorlar ama...
meb'in pardon ama ne suçu var malesef metodoloji üstüne tez yazılmıyor ülkemizde hala avrupa standartları yok sen kitap lazım değil diyorsun avrupa birliği ortak çercevesinden ders kitabı temel almış yani sen bile olaydan bir haberken böyle eleştiriler yapman yanlış kimse yabancı kitap aşığı değil ama malesef en iyileri orda yani ne bekliyorsun ama yapılmış mı bir tez bir türk nasıl ingilizce öğrenir nerde hata yapar kültürüyle nasıl bağdaştırır yok milli eğitim ne yapacak bilimsel bir araştırma yokken uzmanlar yokkken kendi kafasından çaycılara odacılara kitap mı yazdıracak ?
fransızclar, ingilizcler kitap yazarsa kendi kültürlerini lanse ettirecekler bunu bu kadar bağırmanın anlamı yok bence sne mezun olduğundan master yap ve metodoloji yöntem bilim üstüne çalış türklere özgü yöntem geliştir gzel bir çalışma yap ona göre kitap yazılsın olmaz mı?
http://64.233.183.104/search?q=cache:pXTLhK9GCBMJ:ec.europa.eu/education/policies/2010/doc/consultation_eqf_fr.pdf+cadre+europeen+formation&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr
bunun ingilizcesini biri verirse onun iyice bir okumanı tavsiye ederim formasyon eğitiminin ne kadar yanlış verildiğini görürsün yani daha ingilizce fransızca almanca öğretmeni nasıl yetiştirilir onu dahi bilmezken bu kişiler akademik olarak kitp yazmasını bekleme
biz profosyonneler değiliz bunu unutma coursebook olarak oxford un new matrix ve countdown kitabı çok faydalı olur.Ama bunlar mutlaka öğretmen eşliğinde çalışılmalı tek başına çok zor. misszephyros 12-08-09, 00:39 selam,
kursta cutting edge advanced kullanıyoruz ama yenilerde cevap anahtarı yok! işin kötüsü kurstan 2 haftadır temin edemiyorum workbook çözüyorum ama eminm olamıyorum niye böyle yapmışlar anlamış değilim!
Klasik olan varsa paylaşım rica ediyorum...
Teşekkürler-- Serap Fotokopi imkanınız varsa Englishtips.org | Âûó÷èòü àíãëèéñêèé ÿçûê - ïğîñòî! (http://www.englishtips.org) sitesinden aşağıdaki coursebookları CD'leriyle birlikte indirebilir, istediğiniz bölümlerinden öğrencilerinizi yararlandırabilirsiniz.
new headway
new english file
new cutting edge
new opportunities
new cutting edge
inside out
prospects
reach
reward
touch stone
innovations
grapevine
interchange
natural english
pacesetter
straightforward
total english
channel your english
landmark
lifelines
streetwise
english result
upstream
face to face
language to go
enterprise
enterprise teachers book 2-3 ün linklerini bulmanız mumkunmu anlayamadım siteyi. |