Tam Sürüm Bilgini Göster : İngilizce çok önemli sorun.
OzkanBaris
22nd September 2008, 16:27
Arkadaşlar İngilizce dersinde grammar bakımından yeterli seviyede olabiliyorsun ama sözlü olarak bunu ifade etmekte başarısız olunuyor..
Ben İngilizce'yi bilmiyorum denebilecek kadar az biliyorum. Daha doğrusu bugüne kadar hiç pratik yapmadığım, tekrar yapmadığım için yetersiz kalıyorum. İngilizce derslerindeki tahtadaki soruya her ne kadar kalkmak istesemde, yetersiz olduğumu için yapamıyorum. Ama derslerde elimden geldiğince özellikle bu sene daha gayretle İngilizce'ye başlamak istiyorum. Bu nedenle İnternetten İngilizce hakkında ne gibi bilgiler edinebilirim dedim. İnternet sayfasını araştırdığımda bu site gözüme hoş, mantıklı bi site geldi. İnş. sizin yardımlarınızlada bu sene grammarı geçip, sözlü ifadeyede gerek okuldaki derslerimle, gerek burada edindiğim bilgiler ile öğrenmeye çalışacağım. Bu siteye baktğımda İngilizce öğretmenleri gördüm. Umarım herkese olduğu gibi banada yardımcı olurlar ..:smiley6:
''Zararın neresinden dönersen kârdır.'' Bu söze bakarak moral buluyorum ve daha verimli olmaya çalışıyorum :)
:rolleyes:iLk sorum şudur:
Fonetik Alfabeyi şimdimi öğrenmeliyim, ilerleyen zamanlardamı?
İngilizcede toplam; ortalama kaç sözcük vardır?
Pendik Ticaret Meslek Lisesi (İstanbul)
Büro Yönetimi ve Sekreterlik 11. sınıfta okuyorum.
Üniversite'de Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümündede İngilizce ağırlıklı olduğu için yaz tatilindede İngilizce özel kurs almayı planlıyorum.
Şimdiden aktaracağınız bilgiler için teşekür ederim.
ProblemSolver
22nd September 2008, 16:40
Arkadaşlar İngilizce dersinde grammar bakımından yeterli seviyede olabiliyorsun ama sözlü olarak bunu ifade etmekte başarısız olunuyor..
Ben İngilizce'yi bilmiyorum denebilecek kadar az biliyorum. Daha doğrusu bugüne kadar hiç pratik yapmadığım, tekrar yapmadığım için yetersiz kalıyorum. İngilizce derslerindeki tahtadaki soruya her ne kadar kalkmak istesemde, yetersiz olduğumu için yapamıyorum. Ama derslerde elimden geldiğince özellikle bu sene daha gayretle İngilizce'ye başlamak istiyorum. Bu nedenle İnternetten İngilizce hakkında ne gibi bilgiler edinebilirim dedim. İnternet sayfasını araştırdığımda bu site gözüme hoş, mantıklı bi site geldi. İnş. sizin yardımlarınızlada bu sene grammarı geçip, sözlü ifadeyede gerek okuldaki derslerimle, gerek burada edindiğim bilgiler ile öğrenmeye çalışacağım. Bu siteye baktğımda İngilizce öğretmenleri gördüm. Umarım herkese olduğu gibi banada yardımcı olurlar ..:smiley6:
''Zararın neresinden dönersen kârdır.'' Bu söze bakarak moral buluyorum ve daha verimli olmaya çalışıyorum :)
Üniversite'de Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümündede İngilizce ağırlıklı olduğu için yaz tatilindede İngilizce özel kurs almayı planlıyorum.
Doğru adrestesiniz.
:D
Forumda elbette her soruya cevap verilmektedir.
pratiğinizi geliştirmek için yabancı chat sitelerinden, BBC'nin ve VOA'nin sitelerindeki listening derslerinden de yararlanabilirsiniz. Eğer İngilizceyi akademik olarak kullanmayacaksanız (ki sekreterlik için sanırım) fonetik alfabenin çok da gerekli olduğunu sanmıyorum. Ama sözlüklerde pronounsiation'leri incelemek için öğrenmez faydalı olabilir. Kolay gelsin. :D
OzkanBaris
22nd September 2008, 16:59
pronounsiation'leri incelemek için öğrenmez faydalı olabilir. Kolay gelsin. :D[/QUOTE]
pronounsiation ne demek?:S
Tercan Değerli
22nd September 2008, 17:19
pronounsiation'leri incelemek için öğrenmez faydalı olabilir. Kolay gelsin. :D
pronounsiation ne demek?:S[/QUOTE]
Hiçbir anlamı yok sanırım :) Pronounciation: Telafuz, sesletim (Hadi çocukların sesletin, hey heyyy hey)
Grameri, seviyenize uygun bir kitabı bitirerek yazılılları geçecek kadar öğrenebilirsiniz.
Fonetik alfadesiyle (IPA) ne gibi bir ilişkiniz var, ondan ne istiyorsunuz?
Eğer iyi konuşabilmek içinse tabii ki yararlı olur; ama az gibi görünse de o kadar kolay değildir diphthongs, tripthongs falan filan feşmekan.
İngilizcedeki kelime sayısı, 500 bini geçti 1 milyona doğru geliyor
OzkanBaris
22nd September 2008, 20:53
Hiçbir anlamı yok sanırım :) Pronounciation: Telafuz, sesletim (Hadi çocukların sesletin, hey heyyy hey)
Grameri, seviyenize uygun bir kitabı bitirerek yazılılları geçecek kadar öğrenebilirsiniz.
Fonetik alfadesiyle (IPA) ne gibi bir ilişkiniz var, ondan ne istiyorsunuz?
Eğer iyi konuşabilmek içinse tabii ki yararlı olur; ama az gibi görünse de o kadar kolay değildir diphthongs, tripthongs falan filan feşmekan.
İngilizcedeki kelime sayısı, 500 bini geçti 1 milyona doğru geliyor[/QUOTE]
Cevabınız için teşekür ederim.
1.Grameri seviyeme uygun bir kitaba örnek verebileceğiniz varmı?
2.Fonetik alfabe ile konusmalarımı geliştirmek istiyorum.. Mesela;COME'ye COME demek istemiyorum ; KAM demek istiyorum. Yani okunuş olarak.
3.Snırım İngilizce'yi tam olarak biliyorsnz. Bu İngilizce'de mantık hangi doğrultuda? Yada siz ne kadar zamanda İngilizce'yi tam anlamıyla öğrendiniz?
Saygılar :smiley1:
Angie06
23rd September 2008, 11:45
Merhaba ben siz english grammar in use adlı kitabı öneriyorum.Açıklamalar ingilizce ama böyle bir çok kelime öğreneceğiz kanısındayım ayrıca öğrendiğiniz kelimeler için bir kelime defteri tutun.Bol bol ingilizce haberleri dinleyin:)
MehmetMamger
27th December 2008, 07:47
Cevabınız için teşekür ederim.
1.Grameri seviyeme uygun bir kitaba örnek verebileceğiniz varmı?
2.Fonetik alfabe ile konusmalarımı geliştirmek istiyorum.. Mesela;COME'ye COME demek istemiyorum ; KAM demek istiyorum. Yani okunuş olarak.
3.Snırım İngilizce'yi tam olarak biliyorsnz. Bu İngilizce'de mantık hangi doğrultuda? Yada siz ne kadar zamanda İngilizce'yi tam anlamıyla öğrendiniz?
1. Aslında 11 yaşında bir insanın dil ediniminde grameri bu kadar öncelemesi ve yüce yere koyması doğru değil. Ve belki de hayatının hiç bir aşamasında gramer meselesini çok abartmamalı. Nice kural bilirler, yazma bilmezler konuşma bilmezler zira. Senin yaşında olsam daha çok yaşıma göre dinleme ve okuma becerilerimin üzerinde dururdum: Okuyamadan yazamayız ve dinlemeden dillendiremeyiz zira.
2. Nerdeyse her iyi sözlükte fonetik alfabe vardır ve bunu okuma yazma bilen bir insan evladının çözmesi 1 haftasını bile almaz zaten. Yani elbette fonetik alfabenin nasıl okunduğunu bilmelisiniz. AMa dikkat:
a) Amerikan menşe'li pek çok sözlük uluslararası standarttan daha farklı ve kolay anlaşılır bir fonetik alfabe kullanır. Onlardan istifade etmeniz daha kolay olabilir.
b) Günümüzde dijital ortamda gerçek insanlarca seslendirilmiş pek çok sözcük var. LONGMAN, CAMBRIDGE gibi sözlükler bırakınız sözcüğü, örnek cümleyi bile size insan sesiyle sunuyor. (BABYLON gibi makine üretimi değil yani.) Ve internet ortamında da MERRIAM-WEBSTER ve ENCARTA gibi sözcüğün telafuzunu bedava sunan sözlüklr var. Artık bu sesli ortamlar sayesinde fonetik alfabe İngilizce öğrenmede acil ihtiyaç olmaktan çıkıştı kanımca.
3. Kimse İngilizceyi tam olarak bilmez. Siz Türkçeyi tam olarak biliyor musunuz? Künhüne vakıf mısınız? Her dem ve ahvalde etkili kelam edebiliyor musunuz? Her seviyede aynı kaliteyi tutturup, benzer etki oluşturabiliyor musunuz? Dil bir yolculuk, çeşitli dönemeçlere sahip olan. Her dönemeci geçtiğinizde farklı ufuklar göreceksiniz ve bilginiz-görgünüz ne kadar artmış da olsa, daha gidilecek çok yol olduğunu farkedeceksiniz.
MehmetMamger
27th December 2008, 08:33
DÜZELTME: Kişi 11. sınıfta okuyorum demiş, ben 11 yaşında anlamışım. :smiley10: Lise 2'de okuyor di mi yani? Artık 11 mi deniyor ona?
Ama diyeceklerim çok değişmedi bu konuda.
kakse
27th December 2008, 11:42
kardeş ben şahsen uzun bi zaman olmasada tpr sistemini araştırıyorum ve dil öğrenimimi oradan devam ediyorum gramer bana çok yavan, motivasyon ekslikliği hat safhada bir öğrenim methodu olarak geliyor. ve yapılan araştırmalarda anadil seviyesinde(demek istediğim türkçeden ingilizce ye çevirmeden doğal olarak ve anadil konuşanlar gibi akıcı bir biçimde öğrenmeyi kastediyorum) konuşma ancak bu yöntemle mümkün. gramer analizi yaparak insanların sadece çok az bi kısmı akıcı ingilizce sahibi ve çeviri yapmadan konuşabiliyor. malesef ki sonuç çok kötü. kiiii her insanın ben dil öğrenemiyorum kahretsin demesinin nedenide budur. o textbook larda dinlediğiniz kasetlerde de konuşma mantığı gerçek dilin dışındadır. istersen özelden faydalı bi bilgi daha verebilirim ister dene ister deneme.
DarkSide
27th December 2008, 14:43
Şu anki sayımlara göre; 500.000 sınırını çoktan geçen ingilizcede; 980.000 küsür kelime varmış...
rbbt62
27th December 2008, 14:56
bence phonemic symbol leri ögrenmelisin iyi bir telaffuz için ben üniversite 1 deyim ve o konuyu işliyoruz başta zordu sanki ama artık çok eglenceli olmaya başladı.kelimeleri symbollerle ifade etmeye başladık ve doğru teleffuzlarını öğrendim.çok faydasının olacağını düşünüyorum.herhangi bir sorun olursa symbollerle ilgili profilime yazabilirsin.:D:smiley8:
MehmetMamger
27th December 2008, 18:02
.Ben ilk fonetik alfabeyi gördüğümde ortaokuldaydım (6. sınıf). Liseye geldiğimde ise sıklıkla kullanıyordum ve herhangi bir gayret göstermem gerekmiyordu. Bu mesele neden böyle zormuş gibi anlatılıyor bilemiyorum.
İngilizce'deki kelime sayısına gelince, bu konuda verilen çeşitli rakamlar aslında ansiklopedik sözlüklerin ENTRY sayımlarına dayanıyor. Ve bu entryler içerisinde Turkey, Spain, Ataturk gibi maddeler de var; am, is, are da var; eski İngilizce keliemeler de...
Macmillan Advanced Learners Sözlüğünde 7500 kelimeyi CORPUS çalışmaları ile kullanım sıklığı bakımından diğerlerinden ayırmış. Bu kelimeler için ben pek ala çok şeyleri yapabilmek için yeter sayı diyebilirim.
Yine hatırda tutulmalı: Edinilen kelimeleri biz kendi aralarında ikiye ayırırız: Aktif bilinenler (konuşurken ve yazarken kullandığımız kelimeler) ve pasif bilinenler (duyduğumuzda veya okuduğumuzda anlamını bildiğimiz ama kullanmadığımız kelimeler). Elbette bilinmesi gereken pasif kelime sayısı aktiflerden çok daha fazla olacaktır.
Konu hakkında faydalı bir takım yazılar için bakınız:
http://www.askoxford.com/asktheexperts/faq/aboutenglish/numberwords
http://www.slate.com/id/2139611/
http://www.alphadictionary.com/articles/drgw004.html
http://www.worldwidewords.org/articles/howmany.htm
MaS!!!
27th December 2008, 18:50
başarılı olmak için gördüğün aklına gelen her cümleyi ingilizceye çevirmeye çalış yapamassan da üstüne düş
Telif Hakları vBulletin v3.8.3 © 2000-2009, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tercüme Eden :
SeyfiHoca