Tam Sürüm Bilgini Göster : Güvender Durum Soruları (QUIZ MaSTER)

TURKPRINC3SS
8th November 2007, 22:32
Merhabalar ;

Kafam Güvender Quiz Master'in durum sorularına takıldı.Yapıyorum yapıyorum yanlış çıkıyor ama neden ? Paragrafta durumu vermiş ve en sonunda sadece "so you say:" demiş.Yani adverb vermemiş ve nasıl diyeceğiniz size gelmiş.Yaradılışımdan ötürü en haşin olanını işaretliyorum elimde değil öyle düşünüyorum,ama hep yanlış :smiley5: Bi soruyu yazayım örnek olarak ;

-You are at a business meeting.The meeting is about the methods of production.You support a new method of production and you say :

A)New methods are better than old ones.
B)The new method is dangereus to be considered.
C)Why doens't the company try this new method of production ?
D)Talking about methods of production is just waste of time.
E)New method is no worse than the old method ?

İşte bu soru,A şıkkını işaretledim ama cevap C.Bir şeyi desteklemek için soru cümlesi kullanılır mı ? Bana çok saçma geldi ve bu kitabın tüm soruları böyle.Çoğu yanlış çıkıyor.Üstelik YDS ye hazırlık kitabı olarak çok yetersiz.Soru hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Piovere
8th November 2007, 22:36
A ve E şıkkını direk elerdim çünkü eskiden bahsetmiyor bir kıyaslama söz konusu bile değil.Destek dediği için b ve d de olmaz.

Genelde durum sorularında sondaki kelimeler belirleyici oluyor."Politely, frustration, hursh" v.s..

ilkay25k16
8th November 2007, 22:36
Merhabalar ;

Kafam Güvender Quiz Master'in durum sorularına takıldı.Yapıyorum yapıyorum yanlış çıkıyor ama neden ? Paragrafta durumu vermiş ve en sonunda sadece "so you say:" demiş.Yani adverb vermemiş ve nasıl diyeceğiniz size gelmiş.Yaradılışımdan ötürü en haşin olanını işaretliyorum elimde değil öyle düşünüyorum,ama hep yanlış :smiley5: Bi soruyu yazayım örnek olarak ;

-You are at a business meeting.The meeting is about the methods of production.You support a new method of production and you say :

İşte bu soru,A şıkkını işaretledim ama cevap C.Bir şeyi desteklemek için soru cümlesi kullanılır mı ? Bana çok saçma geldi ve bu kitabın tüm soruları böyle.Çoğu yanlış çıkıyor.Üstelik YDS ye hazırlık kitabı olarak çok yetersiz.Soru hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
ya hani yeni bi metodu destekleyip önerme yaptığı için cc demiştir why dont we go to cinema gibi ama dediğin gibi çok net değil

Saposcat
8th November 2007, 22:41

Siz yanlış değilsiniz; yanlış olan durumdur çünkü yeterli bilgi vermemiş. Hem A hem de C şıkları (hatta E bile olabilir) olur cevap olarak.

Tercan Değerli
8th November 2007, 22:42
You are at a business meeting.The meeting is about the methods of production.You support a new method of production and you say :

İlk önce durum sorularının sonunda zarf kullanmak zorunlu değildir sen ne deneceğini içerikten çıkarmaya çalışacaksın. Soruya gelince ''Yeni bir üretim metodunu desteklyorsun ( o zaman) söyle: Evet C gayet hoş duruyor '' Şirket neden bu yeni metodu denemiyor ki? diye düşündüğümüzde güzel oluyor; ama A seçeneği '' Yeni metodlar her zaman eskilerden daha iyidir'' ve E seçeneği '' Yeni metot eskisinden hiç de kötü değil'' bunların da doğru cevap olarak düşünülmemesi için hiçbir sebep göremiyorum ben şahsen. Bir de E seçeneği senin yazdığın gibi mi ya da bir şeyleri eksik mi yazdın acep orda mesela ''new method''dan önce bir ''a'' ya da ''the'' gibi bir şey

:)

Lebis
8th November 2007, 22:51
Quiz master gerçekten sorunlu bir kitap (plus olmayanından bahsediyorum).Geçtiğimiz yaz o kitabı çözdüm.Anlamadığım bir sürü soru vardı.Hepisini Yahya hocama sordum.20 soru sorduysam 10 tanesinde (gerek cevap anahtarı gerekse sorunun soruluşunda olsun)hata vardı.

TURKPRINC3SS
8th November 2007, 22:56
You are at a business meeting.The meeting is about the methods of production.You support a new method of production and you say :

İlk önce durum sorularının sonunda zarf kullanmak zorunlu değildir sen ne deneceğini içerikten çıkarmaya çalışacaksın. Soruya gelince ''Yeni bir üretim metodunu desteklyorsun ( o zaman) söyle: Evet C gayet hoş duruyor '' Şirket neden bu yeni metodu denemiyor ki? diye düşündüğümüzde güzel oluyor; ama A seçeneği '' Yeni metodlar her zaman eskilerden daha iyidir'' ve E seçeneği '' Yeni metot eskisinden hiç de kötü değil'' bunların da doğru cevap olarak düşünülmemesi için hiçbir sebep göremiyorum ben şahsen. Bir de E seçeneği senin yazdığın gibi mi ya da bir şeyleri eksik mi yazdın acep orda mesela ''new method''dan önce bir ''a'' ya da ''the'' gibi bir şey

:)
Hayır direk "new method" diye başlıyor.

Sadece bu soru değil,diğer soruları da böyle.ama hepsini yazamayacağım için bunu örnek verdim.

Ayrıyeten paragraf sorularında da ambiguity var :smiley5:

Tercan Değerli
9th November 2007, 00:22
Hayır direk "new method" diye başlıyor.

Sadece bu soru değil,diğer soruları da böyle.ama hepsini yazamayacağım için bunu örnek verdim.

Ayrıyeten paragraf sorularında da ambiguity var :smiley5:

O zaman bırak o kitabı çözme madem diğer soruları da sorunlu