Tam Sürüm Bilgini Göster : kolay bir mat sorusu gibi ama.......

miracle
8th November 2007, 14:46
8/3+4/5-3/7
2/7-16/9-8/5

A)-3/2 B)-2/3 C)-1/2 D)1/2 E)4/3

Kecags
8th November 2007, 15:11
8/3+4/5-3/7
2/7-16/9-8/5

ya bir türlü sonuca gidemedim bir yerlerde işlem hatası yapıyorum ama nerede :confused:

miracle
8th November 2007, 15:27
evet ben de çok uğraştım ve hocalarımı da uğraştırdım ama yapamadılar burda bir hilelik var ama...Uzun uzun paydalarını eşitleyerek değilde kısayoldan yaparsak olur dedim olmadı.Uzun uzun da deneyemedim...Gerçekten merak ettim neymiş cevabı

Kecags
8th November 2007, 15:50
http://imgbolt.com/public/40370/abc.png

valla ben burdan sonra sadeleştirme yapamadım yapabilen olursa anlatırsa sevinirim yada soruda hata var :smiley2:

miracle
8th November 2007, 16:17
Bu soruyu 2 tane matematik hocası da yapamadı.Sanırsam soruda hata var.Ama bana bişeyler var hileli gibi geliyor.Bakalım bulan çıkacak mı?

med8cezir1
8th November 2007, 16:52
Bu soruyu 2 tane matematik hocası da yapamadı.Sanırsam soruda hata var.Ama bana bişeyler var hileli gibi geliyor.Bakalım bulan çıkacak mı?

Pay bölümündeki iki pozitif kesirli sayının paydalarını eşitleyiniz öncelikle ve toplayınız. Daha sonra çıkan sonuçtan yine pay bölümündeki diğer kesirli ifadeyi çıkarınız. PAY TERİMİ ORTAYA ÇIKTI.

Şimdi paydada yer alan iki eksi kesirli ifadeyi (-) parantezine alınız ve toplayınız. Daha sonra pozitif olan diğer eleman ile işlemi yaparak PAYDA TERİMİNİ ORTAYA ÇIKARINIZ. Takla:D attırarak çarpınız. Kaç çıktı? (ppt olarak hazırlamak uzun sürer diye yazmayı tercih etmiştim ama bu da çok kısa tutmadı. :smiley8:

med8cezir1
8th November 2007, 17:01
sadeleştirme en son adımda maalesef yapılamıyor. şıklarda hata olmalı. Soruda hata yok!

sonuç -957/974

yeşilEriğim
8th November 2007, 17:17
arkadaşım bunu cevabı A şıkkı değil mi?eğer öyleyse işlemi yazacağım:)

yeşilEriğim
8th November 2007, 17:29
bu arada soruda hata var bi yeri düzeltince çıkıyor eğer cevap A şıkkıysa
:)

med8cezir1
8th November 2007, 17:31
arkadaşım bunu cevabı A şıkkı değil mi?eğer öyleyse işlemi yazacağım:)

zamanınızı fazla almayacak ise ve mümkünse cevap verilmeden yazabilirmisiniz.

yeşilEriğim
8th November 2007, 17:51
eğer doru cevap deilse zamanımı baya bi alacak :( ama şyle söyleyeyim onlar ondalıklı sayılara çevir bir iki tanesi devirli ondalıklı sayı oluyor yukarıdaki -3/7 yi ve alttaki 2/7i yalnız kalacak şekilde sadeleşiyor onlar işte orda anlıyorsun hatayı büyük rakamların orda sadeleşmesi gerekiyor en nihayetinde onlar sadeleşince -3/7 / 2/7 yi sadeleştir A şıkkı oluyor ama doğruysa yanlışsa kusuruma bakma kardeş :)

yeşilEriğim
8th November 2007, 17:52
biras anlatamadım ama kusuruma bakmayın : (

damlasav
8th November 2007, 18:10
Soru Kolay Gibi Gözükmüyor, çünkü Zaten Kolay. Test Kitaparindandir Muhtemelen Soru Ve Zaman Zaman Sorular Ya Da şiklar Hatali Olabiliyor. Ben Anlamadim Matematik Hocalari Nasil Da Dememiş şiklar Yanliş Diye!!

Sorunun Cevabi -957/974 Matematik Sonucu Tektir Ve Bir Tanedir, Gidiş Yollari Farkli Olsa Da.

Arkadaşim şiklar Yanliş, Yoksa Soruda Filan Bir Hata Yok. Allah Aşkina Soru Da Hile Mi Olur:) Yaptiğiniz Işlemlerden Emin Değil Misiniz?

Işlem Hatasi Dersiniz, Bir Daha Yaparsiniz, Hele Bir De Hocalar Yapiyorsa Sorunun Hilesi Mi Var Acaba Diye Nasil Düşündünüz Ki:) Soru Gayet Açik Ve Net, Payda Eşitleyerek De Yapilabilen Arti Bir Beceri Gerektirmeyen Bir Soru Işte.

Lütfen Biraz Sorular çözerken Bildiklerimizden Ve Kendimizden Emin Olalim.

Kecags
8th November 2007, 18:19
. Ben Anlamadim Matematik Hocalari Nasil Da Dememiş şiklar Yanliş Diye!!

Arkadaşim şiklar Yanliş, Yoksa Soruda Filan Bir Hata Yok. Allah Aşkina Soru Da Hile Mi Olur:) Yaptiğiniz Işlemlerden Emin Değil Misiniz?
.

ne güzel açıklama herhalde matematiğiniz süper bence soruyu soran arkadaşın hocaları bişey bilmiyorlar siz iletişime geçinde orda çalışın :smiley2: tabi şartlar müsait ise

damlasav
8th November 2007, 18:26
ne güzel açıklama herhalde matematiğiniz süper bence soruyu soran arkadaşın hocaları bişey bilmiyorlar sen iletişime geçte orda çalış :smiley2: tabi şartlar müsait ise

Benimle ''sen'' diye konuşma hakkınızı kim verdi size? Saygıya davet ediyorum sizi.

Kecags
8th November 2007, 18:31
Benimle ''sen'' diye konuşma hakkınızı kim verdi size? Saygıya davet ediyorum sizi.

peki yazdığım şeyi(sen) düzelttim siz yaptımda ben saygısız birisi değilim bu sizli konuşmanın saygı olduğunu da hiç düşünmuyorum tamamen batının saçmalığı olarak görüyorum bizim kültürümüzde siz yoktur çünkü samimiyet vardır madem çok ısrarlısınız ben birdaha bu samimiyet göstergesi olan ''sen'' sözcüğünü size karşı kullanmam :icon_tape:

damlasav
8th November 2007, 18:39
peki yazdığım şeyi(sen) düzelttim siz yaptımda ben saygısız birisi değilim bu sizli konuşmanın saygı olduğunu da hiç düşünmuyorum tamamen batının saçmalığı olarak görüyorum bizim kültürümüzde siz yoktur çünkü samimiyet vardır madem çok ısrarlısınız ben birdaha bu samimiyet göstergesi olan ''sen'' sözcüğünü size karşı kullanmam :icon_tape:

Sevgili Kardeşim,

Asıl bizdedir saygı. Asıl bizdedir ne olursa olsun hürmet. Çok konu dışı oldu çok özür dilerim ama söylemeden geçemeyeceğim. Sizin batı dediğiniz yerlerde insanlar annelerine babalarına isimleriyle hitap ederler ve bunu bir samimiyet göstergesi olarak algılıyorsunuz o zaman. Halbuki asıl saygı bizde, siz bir samimiyetsizlik göstergesi değildir ki.

Baba sen yanlış düşünüyorsun dediğimiz vakit samimi,

Babacığım siz yanlış düşünüyorsunuz dediğimizde samimiyetsiz mi oluyoruz?

Ben artık bu konuda bir şey yazmak istemiyorum. Anlayışın için ayrıca teşekkür ederim. Düzelttiniz ve sevindirdiniz beni.

İyi çalışmalar

Can Oner
8th November 2007, 18:44
Cevap Diyarbakır . 1/2 :) :) :) :)

B.U theacher
8th November 2007, 18:48
cevap - 1/2

mii

B.U theacher
8th November 2007, 18:50
eger dogruysa anlatırım.....

Kecags
8th November 2007, 18:51
Sevgili Kardeşim,

Baba sen yanlış düşünüyorsun dediğimiz vakit samimi,

Babacığım siz yanlış düşünüyorsunuz dediğimizde samimiyetsiz mi oluyoruz?

Ben artık bu konuda bir şey yazmak istemiyorum. Anlayışın için ayrıca teşekkür ederim. Düzelttiniz ve sevindirdiniz beni.

İyi çalışmalar

küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum batıda aile arasında siz li konuşmazlar 3. şahıslarla sizli konuşulur fakat bizde tanımadığın birisi de olsa nasılsın deriz bana göre nasılsın : sıcak, samimi
nasılsınız : soğuk , sanki başbakanla konuşuyoruz :smiley8:(kaldı ki onlada senli konuşurum karşılaşsam)

Can Oner
8th November 2007, 18:51

Ben soruyu soran değilim :) ben de 1/2 buldum :) mat'ımda kötü değildir :)

Kecags
8th November 2007, 18:53

nasıl buldun can anlatsana?

yeşilEriğim
8th November 2007, 19:00

bende aynısını demiştim doğruysa anlatırım ama ben A demiştim : ):smiley6:

damlasav
8th November 2007, 19:00
Çözen arkadaşlar anlatır mısınız nasıl çözdünüz?

yeşilEriğim
8th November 2007, 19:01
arkadaşlar bunun cevabı ne yaaa Allah aşkına söyleyin çatlayacağım burda

Kecags
8th November 2007, 19:05
soruyu soran arkadas yok artık gelınce cevaplar

damlasav
8th November 2007, 19:07
1/2 veya -1/2 bulan arkadaşlar, çözümü yazar mısınız? Doğru olup olmaması değil de, bu rakamlara nasıl ulaştınız merak ettim??

Can Oner
8th November 2007, 19:11
Arkadaşlar yukardaki ve aşağıdaki sayıların paydalarına bakın . Aynı olanları birbiriyle bölüp sonra çıkanları toplayın bu kadar basit ;)

damlasav
8th November 2007, 19:14
Arkadaşlar yukardaki ve aşağıdaki sayıların paydalarına bakın . Aynı olanları birbiriyle bölüp sonra çıkanları toplayın bu kadar basit ;)

Anlamadım. Yaptığınız işlemleri anlamadım. Çok da anlamak istiyorum gerçekten.

Kecags
8th November 2007, 19:24

can burdan - 1/2 çıkmıyormu sonuç? eğer doğru bir mantık ise süpermiş valla böyle pratiklik ben hiç görmedim bravo sana hak etmiyor değilsin şampiyonluğu :smiley7:

med8cezir1
8th November 2007, 19:24
Anlamadım. Yaptığınız işlemleri anlamadım. Çok da anlamak istiyorum gerçekten.

Anlaşılan şu ana kadar aynı sonuca ulaşan bizleriz. Diğer arkadaşlar da açıklasa keşke çözüm yöntemlerini. Daha önce yazmıştım. (İşlem şeklinde değil de metin olarak anlaşılacağını düşündüğümden onu *.ppt dosyası olarak yapmaya eriniyorum.)

damlasav
8th November 2007, 19:28
Tüm matemetik kurallarını ihlal ederek ulaşılan sonuç sonuç mudur:) Arkadaşlar hakikaten öğrenmek istiyorum. Allahın aşkınıza ben hata yapmadığımı düşünüyorum. Ben bir kere daha çözeyim soruyu. Hatta Ünlü bir Matematik Hocasına ( Antalya) telefon açıp yazdırdım, cevap bekliyorum. Amacım bilmediğim bişi var ise onu öğrenmek. Yok sırf bulanıklık olsun diye yazdıysanız söyleyin lütfen.

med8cezir1
8th November 2007, 19:30
eğer doru cevap deilse zamanımı baya bi alacak :( ama şyle söyleyeyim onlar ondalıklı sayılara çevir bir iki tanesi devirli ondalıklı sayı oluyor yukarıdaki -3/7 yi ve alttaki 2/7i yalnız kalacak şekilde sadeleşiyor onlar işte orda anlıyorsun hatayı büyük rakamların orda sadeleşmesi gerekiyor en nihayetinde onlar sadeleşince -3/7 / 2/7 yi sadeleştir A şıkkı oluyor ama doğruysa yanlışsa kusuruma bakma kardeş :)

Ondalık sayılarla sadeleştirmeyi nasıl yapabiliyorsunuz ?

Bir iki tanesi devirli... oluyor demişsiniz. Onlar önemsiz mi acaba???

Matematikte çok iyi olmamama rağmen uygulamış olduğunuz ondalık sayılarda sadeleştirme (devirlerini de dikkate almaya gerek olmaksızın) yöntemi olarak böyle bir uygulamaya ilk kez rastladığımı belirtmek isterim.

med8cezir1
8th November 2007, 19:31
Hata yapmadığımdan emin olabilmek için soruyu bir kaç kez çözdüm. Ben de izlediğim yöntemde hata olduğunu düşünmüyorum. ŞIKLAR YANLIŞ diyorum.

damlasav
8th November 2007, 19:39
Hata yapmadığımdan emin olabilmek için soruyu bir kaç kez çözdüm. Ben de izlediğim yöntemde hata olduğunu düşünmüyorum. ŞIKLAR YANLIŞ diyorum.

Kuyuya taş atma meselesi gibi olmasın:):) inşallah doğrudur 1/2 BİZE DE anlatırlar da rahatlarım, kuyu-taş meselesi olmadığı için. Niye kimse bişi yazmıyor Onu da anlamış değilim:)

med8cezir1
8th November 2007, 19:43
Kuyuya taş atma meselesi gibi olmasın:):) inşallah doğrudur 1/2 BİZE DE anlatırlar da rahatlarım, kuyu-taş meselesi olmadığı için. Niye kimse bişi yazmıyor Onu da anlamış değilim:)

Zamanımı alacak ama burada bir yansı yapıp paylaşacağım. Şurada yanlış yaptın diyen çık(a)maz ise (beklemiyorum ama) susmak ta kabuldür prensibiyle evet bu çözüm yöntemi diye %99,999 değil de % 100 emin olacağız.

med8cezir1
8th November 2007, 20:10
Aşağıda arkadaşlar. Son iki adım ise eklenti limiti nedeniyle bir sonraki mesajda.

med8cezir1
8th November 2007, 20:12
son iki adım:

damlasav
8th November 2007, 20:16
ARKADAŞLAR SON NETLİK GETİRİYORUM:) sEVGİLİ cAN'IN söylediği cevabı ancak şu şekilde bulabiliriz.

Eğer soru şöyle olsaydı: A sayısı = 8/3+4/5-3/7

ve B sayısı = 2/7-16/9-8/5 A/B=? diye sorulsaydı paydaları eşit olanları birbirine bölerdik, hatta gözümüzle yapardık bunu ve sonuç 1/2 olurdu? Sorunun soruluşuyla ilgili bir problem var.

Eğer soru aynen arkadaşın yazdığı gibiyse cevap1/2 değil. Paydaları eşitlemeden işlem yapmak basit bi görünse de kurallara aykırı. Fakat soru A sayısının B sayısına oranı diye sorulsaydı evet sizin gittiğiniz yol doğru idi.

Sonuç itibariyle tam soru metni yazıldığı gibiyse hiç bir kişi sonuca 1/2 diyemez, dese de yanlış olur.

yeşilEriğim
8th November 2007, 20:41
Ondalık sayılarla sadeleştirmeyi nasıl yapabiliyorsunuz ?

Bir iki tanesi devirli... oluyor demişsiniz. Onlar önemsiz mi acaba???

Matematikte çok iyi olmamama rağmen uygulamış olduğunuz ondalık sayılarda sadeleştirme (devirlerini de dikkate almaya gerek olmaksızın) yöntemi olarak böyle bir uygulamaya ilk kez rastladığımı belirtmek isterim.

iyide ben dikkate almayın demedim ki öyle çıkıyor demek istedim

med8cezir1
8th November 2007, 20:59
iyide ben dikkate almayın demedim ki öyle çıkıyor demek istedim

Devreden ondalık sayıyı sadeleştirebilmek münkün mü diye sormuştum aslında.

yeşilEriğim
8th November 2007, 21:11
en azından işimi kolaylaştırdı öyle yapmam demeliyim

med8cezir1
8th November 2007, 21:15
en azından işimi kolaylaştırdı öyle yapmam demeliyim

Çözüm yönteminiz ile halâ doğru sonuca ulaşmış olduğunuza inanmakta mısınız? Eğer inanıyor iseniz çözümünüzü adım adım paylaşabilir misiniz?

yeşilEriğim
8th November 2007, 22:03
işte onu yapamıyorum malesef biras kafamdan çözdüm mat sorusu yazamıyorum ayrıca bilg da

Beraat
8th November 2007, 22:07
arkadaşlar fazla uğraşmaya gerek yok bence..
ösym den böyle UĞRAŞTIRICI sorular gelmez kanımca..;)

Timsah
8th November 2007, 22:48
Kalemle denedim. Şıklardaki sonuçlardan biri çıkmadı. Hesap makinesiyle denedim. Çıkan sonuç yine şıklarda yok:)

zubeyde
8th November 2007, 23:45

can üzgünüm ama çıgır acanlardan oldunmussun.:smiley9: rasyonel sayılar toplam ve cıkarma durumunda yazılmıssa pay ve payda arasında sadelestırme yapılmaz.soru cok gereksız ve sadece işlem becerisini ölçüyor. cevapta sıklarda yok zaten .cevabın -957 / 974 olması gerek. kafa yormayın ösym böyle sormaz.hangı yayının sorusuymus merak ettım soruyu yazan arkadas belırtırse sevınırım.:)

Can Oner
8th November 2007, 23:53
can üzgünüm ama çıgır acanlardan oldunmussun.:smiley9: rasyonel sayılar toplam ve cıkarma durumunda yazılmıssa pay ve payda arasında sadelestırme yapılmaz.soru cok gereksız ve sadece işlem becerisini ölçüyor. cevapta sıklarda yok zaten .cevabın -957 / 974 olması gerek. kafa yormayın ösym böyle sormaz.hangı yayının sorusuymus merak ettım soruyu yazan arkadas belırtırse sevınırım.:)

Biliyorum işlem sırasını canım , sizinki çıkmadığı için öyle denedim :) Sonuçta yakın bir şey çıktı di mi ?

zubeyde
9th November 2007, 00:14
cevap yazmazsan sasırırdım zaten.matematık konusunda benden ıyı olmadıgını ıtıraf et hadı. bu senın ıcın cok zor bılıyorum.

Can Oner
9th November 2007, 01:32
cevap yazmazsan sasırırdım zaten.matematık konusunda benden ıyı olmadıgını ıtıraf et hadı. bu senın ıcın cok zor bılıyorum.

Matematik konusunda sizden iyi değilim .
Ben kibirli birisi değilim , eksiklerimi bilirim .

Timsah
9th November 2007, 02:13
Tanışıp tanışmadığınızı bilmiyorum ama belki de sayısalcıdır Zübeyde:)
Aslında ben de merak ettim. Kendinden çok emin cevap veriyor. Diğer bir çok soruda da çözümlü cevaplarına rastlamıştım:) Yani bir şekilde matematik ile uğraştığı belli çünkü matematik sorularına daha fazla katılıyor:)

zubeyde
9th November 2007, 09:12
arkadaslar ben ilköğretim matematik öğretmenıyırm. bu sıteye ara sıra bakıyorum cok sık takıp eden bırı de degılım zaten. akademık karıyer yapmak ıstıyorum ve bunun ıcın de uds den aşmam gereken bır baraj var.ekımde ılk gırısımdı ve 52.5 aldım .bu puan hazırlık atlamada işime yarıyor.can a öyle yazmamın sebebı bız öğretmenler bazan öğrencilerini kızdırmayı severiz.tabı yazmada ve soylemede fark var.
kımse kusura bakmasın . ingilizce soularına cevap yazmaktansa su asamada bakıp incelemeyı yegliyorum.
bu arada her turlu matematık problemınız için yardımcı olabılırım.adanada olanlara özel ders vs için ben ilgilenemesemde arkadaslarıma yonlendirebılırım.

miracle
9th November 2007, 16:44
1)Hocalarıma laf ettirmem...İnsanlık hali olabilir di mi??
2)Çok merak ettiğiniz sorunun cevabı A.Hepinize gerçekten çok teşekkür ederim.
3)Konumu arada başka konularla karıştırmışsınız.Ayıp oldu ama nese:smiley1:
4)Kusura bakmayın 24 saat nette olamadığım için cevabı geç verebildim:D

yeşilEriğim
9th November 2007, 16:54
ben demiştim A şıkkı diye inanmadınız bana!!!

miracle
9th November 2007, 16:57
Çözüm dergisi

miracle
9th November 2007, 16:58
ben demiştim A şıkkı diye inanmadınız bana!!!

Şimdi nasıl yaptığını açıklarsan sevincem

yeşilEriğim
9th November 2007, 17:21
8/3+4/5-3/7
2/7-16/9-8/5

bak şimdi üstteki -3/7 ve alttaki 2/7 leri almadan diğerleri arasında işlem yapıyorsun diğer işlemleri yapınca onlar kendi arasında sadeleşiyor ve en sona şöyle bişey kalıyor -3/7 bölü 2/7 bunuda sadeleştir cevap -3/2 kalıyor :)))

Blue
9th November 2007, 17:30
iyide aradaki işaretler çarpma değilki birbirleriyle nasıl sadeleştirebiliyorsun

yeşilEriğim
9th November 2007, 17:34
ya iyide ya dün kü yaprığım kağıdı bulamıyorum yani öyle yapmıştım bi şekilde deiğim gibi oluyor:)

Timsah
9th November 2007, 18:06
1)Hocalarıma laf ettirmem...İnsanlık hali olabilir di mi?? Şakadır zaten o yapılanlar:)
2)Çok merak ettiğiniz sorunun cevabı A.Hepinize gerçekten çok teşekkür ederim. Rica ederiz:)
3)Konumu arada başka konularla karıştırmışsınız.Ayıp oldu ama nese:smiley1: Konudan uzaklaşmadan sohbet edildi. Affoluna:)

bak şimdi üstteki -3/7 ve alttaki 2/7 leri almadan diğerleri arasında işlem yapıyorsun diğer işlemleri yapınca onlar kendi arasında sadeleşiyor ve en sona şöyle bişey kalıyor -3/7 bölü 2/7 bunuda sadeleştir cevap -3/2 kalıyor :)))

Hesap makinesiyle de sonuca ulaşılmıyor. Soruda ya da şıklarda hata var :)

med8cezir1
9th November 2007, 18:16

Çözümü adım adım yapılan bir soruya halen cevap A diyebiliyosunuz ya diyecek birşey bulamıyorum doğrusu. Samimi olunuz ya da soruyu sorarken ciddi olduğunuzu ifade edecek şekilde değilde fasrklı ifadeler kullanınız ki anlayalım ve zamanımızı boşa harcamayalım. Böyle bir tavır ile sorularınıza yan bile bakılmaz aksi taktirde.

Dergide, kaynakta vs. cevap olarak A verilmiş derseniz anlarım. Sorunun cevabı A diyemezsiniz. MATEMATİK POZİTİF bir ilim dalıdır.

damlasav
9th November 2007, 18:23
Ben de hayretler içerisinde yazılanları okudum. Hala nasıl doğru cevap A diyorsunuz inanamıyorum. Siz çözmediniz mi soruyu? Neden bizler körü körüne her şeyi kabul yoluna gidiyoruz. Yani şıklarda yanlışlık olamaz mı? Sorunun bir rakamında yanlışlık olamaz mı? Sizin söyledikleriniz A a diye tuttumanız hangi çözüm yoluna ve mantığıa yatıyor anlamış değilim.

Üzerinde tartıştığımız soru yorum sorusu değil arkadaşlar. Hepsini geçtim neden yaptığınız işlemlere güvenemiyorsunuz en çok da ona üzüldüm. Yoksa haşa hocalarınıza kimse bir şey söylemedi, söylemez de.

zubeyde
9th November 2007, 19:07

matematikte her zaman tek dogru vardır.ve benım dogrum senın dogrun dıye bırsey yoktur.
sosyal bır bılım degıldır yanı.yapılan işlemler netıtesınde eger soru gercekten burada yazıldıgı gıbıyse cevap kesınlıkle sıklarda yok.
bıde her soruyu cozmeyın demıyorum .fakat insanlar sırf zor soru sorayım dıye sırf cok satayım dıye sacma sapan sorular olusturuyorlar. cözüm yayının sorusunu kötülemiyorum yanlıs anlasılmasın.mıracle dogru cevabın a sıkkı oldugunda cok ısrarlı oldugundan sanırım muhtemelen soruyu yanlıs tasıdı forma.:)

yeşilEriğim
9th November 2007, 20:09

Hesap makinesiyle de sonuca ulaşılmıyor. Soruda ya da şıklarda hata var :)

evet sorunun bi yerinde ki bi sayıyı değiştirip yapmıştım: )

Can Oner
9th November 2007, 21:06
Soruyu soranlar zor yapayım derken bir şey yapmayı başaramamışlar anlaşılan . Önerim : ''Bilinen kaynakları alın''