Tam Sürüm Bilgini Göster : felsefe sorusu

Exorcise
7th November 2007, 18:35
"İnsan oynadığı müddetçe tam bir insandır."

Bu görüşe göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Oyun ve sanat, aralarındaki ortak özellikleri nedeniyle birbirine benzer.
b) Oyun ve sanat modelini doğadan almaz.
c) Oyun ve sanat insanı günlük yaşamın baskılarından ve sıkıntılarından kurtarır.
d) Oyun ve sanat insanı özgür kılar.
e) Oyun ve sanat fayda amacı taşımaz.

sınav

hangisi?neden?

Kecags
7th November 2007, 18:49
valla kafam davul gibi ama yinede fikrimi söyleyeyim bence cevap :
çünkü "İnsan oynadığı müddetçe tam bir insandır." yani doğayla ne alaka :confused:

Can Oner
7th November 2007, 18:50
Ne saçma sorular bunlar ya ! Sınav ne biçim sorular hazırlıyor , hiç beğenmiyorum .

Exorcise
7th November 2007, 18:51
saçma değil ya su sordugum soruların hepsi bilgi ve mantık sende ha sınava saçma diyon hhep soru sorudur bilgide önemli artık 1inci bölüm ösys mantıgında sayılır artık hem bilgi hem yorum

Can Oner
7th November 2007, 18:53
Hayır, böyle bir soru asla ve asla 1.bölümde gelmez !
Sınav saçma !

Exorcise
7th November 2007, 18:54
2006 össde felsefe bilgi sorusu vardı hatırlatırım

Can Oner
7th November 2007, 18:54
Böyle değildi ;) Geçen senede vardı.

Kecags
7th November 2007, 18:57
Hayır, böyle bir soru asla ve asla 1.bölümde gelmez !
Sınav saçma !

herhalde en tecrübeli bendirim bu konuda bu tarz soru gelmez bence de biraz daha kolaylaştırılmış şekli gelebilir ama :smiley2:

Exorcise
7th November 2007, 19:26
cevap b sıkkıymıs bben c yapmsıtım ve bir şey anlamadım hocada daha bu konuya gelmedik dedi öle bişiler dedi gecti

Kecags
7th November 2007, 19:30
cevap b sıkkıymıs bben c yapmsıtım ve bir şey anlamadım hocada daha bu konuya gelmedik dedi öle bişiler dedi gecti

bak soruda diyorki İnsan oynadığı müddetçe tam bir insandır."

bide b şıkkına bakalım
şimdi soru insanın oyunculuk yapması halınde tam bir insan olur diyor ama burda oyun ve sanatın kaynağından bahsediyor sence alakası varmı bu ikisinin ? :smiley2:

Exorcise
7th November 2007, 23:38
bak soruda diyorki İnsan oynadığı müddetçe tam bir insandır."

bide b şıkkına bakalım
şimdi soru insanın oyunculuk yapması halınde tam bir insan olur diyor ama burda oyun ve sanatın kaynağından bahsediyor sence alakası varmı bu ikisinin ? :smiley2:

Oyun ve sanat insanı günlük yaşamın baskılarından ve sıkıntılarından kurtarır

peki buna nasıl vardın:)

Kecags
7th November 2007, 23:44
Oyun ve sanat insanı günlük yaşamın baskılarından ve sıkıntılarından kurtarır

peki buna nasıl vardın:)

İnsan oynadığı müddetçe tam bir insandır

şimdi buradaki tam insan ifadesinden ne anladığına bağlı şöyle düşünelim sıkıntılı, stresli bir insan bu ifadeye göre tam insan olabilir mi? tam olabilmesi için bence burda huzurlu olması gerktiği vurgulanıyor yani oyun o insanın sıkıntılarını gideriyor :smiley2:

Exorcise
7th November 2007, 23:49
sıkıntılarından kurtaıyorsa nasıl fayda tasımıyor bi de sanat ve oyunculuk dogadan iz tasır aslında dimi

Kecags
7th November 2007, 23:57
sıkıntılarından kurtaıyorsa nasıl fayda tasımıyor bi de sanat ve oyunculuk dogadan iz tasır aslında dimi

amacı fayda sağlamak değil ama sonuçta yararlı olabilir bunda bı sakınca yoktur bence

gerçek hayatta evet ama biz burda sadece bize verilen paragrafa göre cevaplandırmalıyız değil mi?