Tam Sürüm Bilgini Göster : Elt/method... which one is the best?

Omarhoca
6th November 2007, 01:56
sizce en iyi elt metodu hangisi? ve neden?

Miss
6th November 2007, 02:11
tabik communucative methodlar :) çünkü çağa ayak uyduran öğrencinin ihtiyaçlarına göre kurlarını oluşturan öğrencinin farklılıklarını göz önünde bulunduran metot yazı oral aynı oranda veriliyor böylelikle öğrenci hem yazaıp hem konuşup anlayabiliyor :)

Omarhoca
6th November 2007, 02:13
peki communicative metodların eksik yönleri yok mu?

Miss
6th November 2007, 02:15
hocam en son ARCHIPEL methodunu inceledk benim hoşuma gitti öğretmen değil öğrenci merkezli bir metot :) öğretmen doğru cevapları vermek yerine öğrenciler birbirlerinin hatalrını düzeltiyorlar :)

not : fransızca olarak öğrendiğim içn bilglerim sınırlı olabilir

Omarhoca
6th November 2007, 02:20
peki öğrencilerin bir birlerinin hatalarını düzeltmeleri her zaman doğru bir yaklaşım olabilir mi?

Miss
6th November 2007, 02:21
sanıırm mauelleri(ders kitapları ) ile ilgili bir kaç eleştiri almışlardı . Öğretmenin bu method'daki durumları bakımından sanırım tam inanın hatırlayamıyorum

Miss
6th November 2007, 02:22
peki öğrencilerin bir birlerinin hatalarını düzeltmeleri her zaman doğru bir yaklaşım olabilir mi?

herzxaman değil ama strict bir yaklaşımdan uzaklaşıyorlar sonuçta o zaman öğrenci rahat o dili kullanbiliyor öğretmen merkezden çıkıyor öğrenciler birbilerinin hatalrını düzeltirken değişik kullanımlar sununuyorlar buda paraphrasing'i doğuruyo tek bir doğru olmuyor bir çok doğru çıkıoyr öğrenci yabancı ülkeye gittiğind kalıplara takılı kalmıyor

Omarhoca
6th November 2007, 02:24
herzxaman değil ama strict bir yaklaşımdan uzaklaşıyorlar sonuçta o zaman öğrenci rahat o dili kullanbiliyor öğretmen merkezden çıkıyor öğrenciler birbilerinin hatalrını düzeltirken değişik kullanımlar sununuyorlar buda paraphrasing'i doğuruyo tek bir doğru olmuyor bir çok doğru çıkıoyr öğrenci yabancı ülkeye gittiğind kalıplara takılı kalmıyor

peki öğrenciler her zaman doğru dönütü verebilirler mi? Ya da veremedikleri durumlarda nasıl sonuşlar doğabilir?

Miss
6th November 2007, 02:28
kalabalık bir sınıfta elbet doğru cevap çıkıyor yine doğru cevabın verilmemsi durumunda öğrenciye yine direk bu yanlış dmek yerine diğer bir aktivite oyun yöntemiyle doğruyu buldurmaları amaçlanabilir . Öğrenciler eğer iyi dökümanlarla eğitiliyorlarsa bence doğru dönütü vereblirler

Miss
6th November 2007, 02:32
bence AV mettoları dün diyerek communicatve metotları bugün diyerek ayırır ve o zaman ne oluyordu şimdi ne oluyor diye veririsek bence uygun metot daha net çıkar

Omarhoca
6th November 2007, 02:34
bakalım başka cevaplar gelecek mi?

MehmetDEU
6th November 2007, 11:45
Her metodun kendine has güzellikleri ve eksiklikleri mevcut. O yüzden şu diğerlerinden daha iyidir demek pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Belirli amaçlar doğrultusunda değişkenlik gösterir hangi metodun iyi olup, hangisinin yetersiz olduğu (en azından bence).peki communicative metodların eksik yönleri yok mu?
Communicative metod'ların eksik yönü tabiki var. Mesela en basitinden, diğer metodların sınanması ölçme ve değerlendirme bağlamında, communicative metod'a nazaren daha kolaydır. Yani communicative metods doğrultusunda işlenen dersleri sınamak çok daha zordur.

Eritmen
6th November 2007, 17:43
Bence her metodun kendine göre artı ve eksi yanları mevcut ama sorduğunuz soru çok genel bir soru.Bence her ELT metodunu , uygulanacak öğrenci grubunun niteliklerine göre seçmek daha uygun olur.

Biz burada çok uluslu bir sınıftaki İngilizce eğitimini mi yoksa Türk eğitim sistemini mi?Tartışmadan önce bunu da belirlemek de fayda var.

SAYGILAR!

Befida
6th November 2007, 17:44
Ben de Mehmet hocama katılıyorum..Hepsinin eksik yönleri var..Suggestopedia çok hoşuma gitti ama malesef beginnerlar için ilerisi yok...O yüzden işlenecek konuya en uygun metot neyse o seçilmeli..Ya da öğretmen bütün bu metotlardan ortaya karışık birşeyler yapıp kendine has bir tarz yaratmalı..

aysekoycu
6th November 2007, 20:02
kesinlikle katılıyorum sana.konuya göre bir metodun eksini çıkarıp yerine diğer bir metodun artısını koyarak bi combinatıon oluşturulmalı.sadece birini seçmek hem öğrye hemde öğrt e kaybettirir derim ben

Omarhoca
7th November 2007, 03:02
Evet arkadaşlar teşekkürler yorumlarınız için aslında the best diye bir metod olamaz...aslında bende bu sonuca varmak için bu başlığı açmıştım..yorumlarınız gayet aydınlatıcı oldu..

aysekoycu
7th November 2007, 14:18
:smiley1::smiley1:

MehmetMamger
7th November 2007, 16:06
Metotlar, arkadaşlar, hayal gücümüzü açmak ve alternatifleri görmek için öğretiliyor bizlere. Yoksa zaten metot bile her halükarda her zaman tarif edildiği şey değildir. Tarifi yapanlar da çoğunlukla taraf olmaktan uzak değiller. Metotlar:
1- Edinim hedefine
2- Öğrenci mevcuduna
3- Öğrenci seviyesine
4- Seviye, kültür, dil, yaş vb konulardaki sınıf kompozisyonuna (hem buradaki ayrımlar hem de çeşitlilik var mı, grup homojen mi gibi mevzular)
5- İstenen hıza
6- Sınıfı oluşturan öğrencilerin anne babasının/arkadaşlarının veya kendilerini etkileyen diğer unsurların programı kabul edebilirliklerine
7- Programı uygulayan eğitimcilerin metodu kabul ve uygulayabilirliklerine
göre daha iyi veya daha kötü diye isimlendirilmeyi hakederler.

PS: Ki bunlar benim bir çırpıda aklıma gelenler. Allah bilir daha neler etkili olabilecektir.

Miss
8th November 2007, 02:26
ama hocam insna ihtiyaçlarına göre bakarsak mükemmel bir metot bulamayız mı yani öğrenci yunan dili edebiyatında ve yunan eserler çevirecek onun için en mükemmel metot TM değil mi?

MehmetMamger
8th November 2007, 11:08
ama hocam insna ihtiyaçlarına göre bakarsak mükemmel bir metot bulamayız mı yani öğrenci yunan dili edebiyatında ve yunan eserler çevirecek onun için en mükemmel metot TM değil mi?

"Edinim hedefi"nden kastım da o zaten ve ilk maddeye yerleştirdim :confused:.