Tam Sürüm Bilgini Göster : felsefe sorusu
Exorcise 5th November 2007, 22:07 Nasıl ki yıldızlar gecenin karanlığında yönümüzü bulmaya yarıyorsa, filozoflar da düşüncenin serüvani içerisinde aynı işi görürler.
Buna göre, filozofların düşünce tarihi içerisinde sahip oldukları role ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
a)Filozoflar, düşüncenin önderleridir.
b)Filozoflar, düşüncenin doğru yönde ilerleyişini sağlarlar.
c)Filozoflar, düşünceleriyle topluma hizmet ederler.
d)Filozoflar, insanların geleceği tahmin etmelerinde yardımcı olurlar.
e)Filozoflar, doğru akıl yürütmenin ve özgün fikirler ortaya koymanın öncüleridir.
sınav
neden ?hangisi?
ipeeeeeek 5th November 2007, 22:12 cevap b diye dusunyorum yıldızlar yonumuzu bulmaya yarıyo yanı dogru tarafa gıtmemızı saglıyo buda b sıkkıyla ortusuyo
Tercan Değerli 5th November 2007, 22:12 düşüncenin önderleridir diyemez miyiz yani düşünceye önderlik yapıyorlar hangi yöne gideceğine karar veriyorlar
Lavinia 5th November 2007, 22:25 B şıkkı dedim bende
Yıldızlar filozoflara benzetilmiş, yıldızların bize karanlıkta (yolumuzu kaybettiğimizde, ya da bulmadığımızda) yol göstermesi, dolayısıyla doğru yönde ilerletmesinden bahsediyor diye düşünerek.
Exorcise 5th November 2007, 22:53 soruyu üste tasıyım tartısma hiç yok mu bu soruda cok mu basit yoksa zor mu
Lavinia 5th November 2007, 22:55 Şimdi bende merak ettim cevabı, yukardakiler hiç doğru değil mi yani? :S
Exorcise 5th November 2007, 22:56 Şimdi bende merak ettim cevabı, yukardakiler hiç doğru değil mi yani? :S
yorum yok farklı fikirler varsa düşünceleri almak en iyisi
DivingDeep 5th November 2007, 23:13 B derim.yıldızlar doğru yolu nasıl gösterirse filozoflarda yol göstericidir.
önderlik dememiz için benzer bir ifade kullanması gerek.nerden anlayacağız önder olduklarını,yıldızlar önder değil sadece yol gösterir bence.filozof da bi düşünce üzerine yorum yapar yol gösterir dedim.
Timsah 5th November 2007, 23:20 Ay ya da Güneş bize ışık verirler. Biz gideceğimiz yönü biliriz, Onlar da yolumuzu aydınlatıp bize yolu görmemizde yardımcı olur.
Yıldızlar ise ışık vermesi değil konumları itibariyle yol gösterir. Yani Kuzey Yıldızı şu tarafta o zaman şu tarafa gitmeliyiz şeklindedir. Bu açıdan bakınca ''B'' şıkkı daha mantıklı görünüyor. Yıldızlar yön belirliyor biz de ona göre yönümüzü tayin ediyoruz:)
Exorcise 5th November 2007, 23:25 bi tek dogru yanıytı gencebay verdi acıklamasını daha ayrıntılı bir şekilde yapsa iyi olur
DivingDeep 5th November 2007, 23:28 düşüncenin önderleridir diyemez miyiz yani düşünceye önderlik yapıyorlar hangi yöne gideceğine karar veriyorlar
bi açıklama yaparsan seviniriz :)
niye B olmaz ya :(
Timsah 5th November 2007, 23:30 bi tek dogru yanıytı gencebay verdi acıklamasını daha ayrıntılı bir şekilde yapsa iyi olur
bi açıklama yaparsan seviniriz :)
niye B olmaz ya :(
Bence konu felsefeyse ''doğru'' kavramından bahsedilemez:)
Soru yanlış diyesim geliyor ama bu bağlamda ''yanlış'' kavramından da bahsedilemez:D
Tercan Değerli 5th November 2007, 23:31 Nasıl ki yıldızlar gecenin karanlığında yönümüzü bulmaya yarıyorsa, filozoflar da düşüncenin serüvani içerisinde aynı işi görürler.
Buna göre, filozofların düşünce tarihi içerisinde sahip oldukları role ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
a)Filozoflar, düşüncenin önderleridir.
b)Filozoflar, düşüncenin doğru yönde ilerleyişini sağlarlar.
c)Filozoflar, düşünceleriyle topluma hizmet ederler.
d)Filozoflar, insanların geleceği tahmin etmelerinde yardımcı olurlar.
e)Filozoflar, doğru akıl yürütmenin ve özgün fikirler ortaya koymanın öncüleridir.
sınav
neden ?hangisi?
bi tek dogru yanıytı gencebay verdi acıklamasını daha ayrıntılı bir şekilde yapsa iyi olur
Yahu düşündüm biraz açıklamaya yapayım diye de yukarda yaptığım açıklamanın aynısı geçerli yani biraz iç güdüsel olarak bulduk cevabı ( sallamadım ha:)) böyle
:)
Lavinia 5th November 2007, 23:33 Nasıl düşüncez yani :D
Yıldızlar yol gösterme konusunda önderdirler.
Filozoflar da düşünce konusunda önderdirler.
Böyle mi?...
Bizde herşeyi karman çorman düşündüğümüz için kaybediyoz zaten püfff..
Exorcise 5th November 2007, 23:34 Bence konu felsefeyse ''doğru'' kavramından bahsedilemez:)
Soru yanlış diyesim geliyor ama bu bağlamda ''yanlış'' kavramından da bahsedilemez:D
aslında mantıklı felsefede kesin dogru yoktur dogruyu düşünme vardır :)
|