Tam Sürüm Bilgini Göster : tarih sorusu

Exorcise
4th November 2007, 01:06
Tarih bilimi; olayların incelenmesi ve öğrenilmesinin kolay olması amacıyla zamana, mekana ve konuya göre sınıflandırmıştır.

Buna göre, aşağıdaki sınıflandırmalardan hangisi diğerlerine göre farklıdır?

a)Uygarlık tarihi
b)Bilim tarihi
c)Sanat tarihi
d)Avrupa tarihi
e)İktisat tarihi

fem yayınları

Mervek
4th November 2007, 01:13
Tarih bilimi; olayların incelenmesi ve öğrenilmesinin kolay olması amacıyla zamana, mekana ve konuya göre sınıflandırmıştır.

a)Uygarlık tarihi
b)Bilim tarihi
c)Sanat tarihi
d)Avrupa tarihi
e)İktisat tarihi

fem yayınları

a,b,c ve e şıklarında belli bir dala göre sınıflandırılmış tarihlerden bahsedilirken d şıkkında genel bir şeyden bahsediyor.. avrupa tarihinin içinde uygarlık,bilim,sanat.. vb. olabilir.. bence yanıt D şıkkı

Omarhoca
4th November 2007, 02:20
a,b,c ve e şıklarında belli bir dala göre sınıflandırılmış tarihlerden bahsedilirken d şıkkında genel bir şeyden bahsediyor.. avrupa tarihinin içinde uygarlık,bilim,sanat.. vb. olabilir.. bence yanıt D şıkkı

bence uygarlık tarihi olmalı çünkü uygarlık en başından en sonuna kadar her şeyi inceler diye biliyorum ama yanılıyorda olabilirm..

oguzp
4th November 2007, 03:05
Ömer hocam kesinlikle size katılıyorum. Ancak bu tarz soruların amacını anlamış değilim soru öğretici olmalı. Uygarlık tarihini zaman mekan gibi sınırlamalara giderseniz Hint Uygarlığı, Mısır Uygarlığı, Anadolu Uygarlığı yada Mö. 1200- 600 yılları arasında Anadolu Uygarlığı demeniz gerekir. Bilim tarihi, Sanat tarihi ve İktisat Tarihini ben Uygarlık tarihinin içinde birer alt dal olarak görebilirim. Avrupra tarihi ise direkt coğrafi sınırlandırma ile alakalıdır.

Purgation
4th November 2007, 13:01

a)Uygarlık tarihi
b)Bilim tarihi
c)Sanat tarihi
d)Avrupa tarihi
e)İktisat tarihi

fem yayınları

Bana kalırsa E şıkkı.. Bilim ve sanattarihi zamanla ilerler dolayısıyla incelenilebilir.. Uygarlık ise bazı toplumlar farklı uygarlıklardan ayrılarak kendi uygarlığını kurmuşlardır dolayısıyla bunu zamana mekana ve konuya göre araştırılabilir diye düşünüyorum.. Son olarak Avrupa tarihi ise günümüze kadar geliştiğini görerek bunu da zamana mekana ve konuya göre sınıflandırabiliriz görüşündeyim.. İktisat tarihi kulağıma hoş gelmedi..

Ekin
4th November 2007, 16:43
Tarihte genel olarak üç çeşit sınıflandırma vardır: araştırma kolaylığına göre (zamana, mekana, konuya), kapsamına göre (genel, özel), anlayışa göre (hikayeci, öğretici, bilimsel, sosyal...)

a)Uygarlık tarihi konuya göre sınıflandırma
b)Bilim tarihi konuya göre sınıflandırma
c)Sanat tarihi konuya göre sınıflandırma
d)Avrupa tarihi mekana göre sınıflandırma
e)İktisat tarihi konuya göre sınıflandırma

Açık olmayan bir şey varsa, anlatabilirim.

alex_eren
4th November 2007, 17:01
[QUOTE=Ekinny;203827]Tarihte genel olarak üç çeşit sınıflandırma vardır: araştırma kolaylığına göre (zamana, mekana, konuya), kapsamına göre (genel, özel), anlayışa göre (hikayeci, öğretici, bilimsel, sosyal...)

a)Uygarlık tarihi konuya göre sınıflandırma
b)Bilim tarihi konuya göre sınıflandırma
c)Sanat tarihi konuya göre sınıflandırma
d)Avrupa tarihi mekana göre sınıflandırma
e)İktisat tarihi [COLOR=Red][I][B]konuya göre sınıflandırma

aynı fikirdeyim

Exorcise
5th November 2007, 01:18
evet cevap d arkadaslar