Tam Sürüm Bilgini Göster : Tarih Sorusu - Temel Kavramlar 2
Can Oner 3rd November 2007, 17:54 Tarih yaşanmış tüm olayların değil , önemli sonuçlar doğurmuş , seçme olayların bilgisidir . Bu nedenle geçmişin tamamı ile tarihe konu olabilecek olaylar arasında ayrım gözden uzak tutulmamalıdır.
Verilen bilgi tarih bilimi ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisini doğrulamaktadır ?
a) Yeri ve zamanı belli olan olayları konu olarak alır.
b) Olayların doğruluğunu belgelere dayanarak kanıtlar.
c) Politik , sosyo-ekonomik ve kültürel sonuçları olan olayları inceler.
d) Olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurar.
e) Tarihi olay ve olguları inceleyerek insanlığın başlangıçtan günümüze yaşadıklarının özünü anlamamızı sağlar.
Kadro Yayınları
asude 3rd November 2007, 17:58 bence c olur
Exorcise 3rd November 2007, 17:59 e sıkkı olabilir mi yok ya değiştiriyorum cok saçma oldu c sıkkı daha uygun sonucları önemli olan olaylar
Can Oner 3rd November 2007, 18:01 bence c olur
e sıkkı olabilir mi
Arkadaşlar seçtiğiniz şıkları neden seçtiğinizi açıklarsanız , birbirinize yardımcı olmuş olursunuz .
asude 3rd November 2007, 18:03 Tarih yaşanmış tüm olayların değil , önemli sonuçlar doğurmuş , seçme olayların bilgisidir . Bu nedenle geçmişin tamamı ile tarihe konu olabilecek olaylar arasında ayrım gözden uzak tutulmamalıdır.
Verilen bilgi tarih bilimi ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisini doğrulamaktadır ?
e) Tarihi olay ve olguları inceleyerek insanlığın başlangıçtan günümüze yaşadıklarının özünü anlamamızı sağlar.
Kadro Yayınları
ben burdan yola çıkarak yaptım
Exorcise 3rd November 2007, 18:05 önemli sonuçlar doğurmuş , seçme olayların bilgisidir
Politik , sosyo-ekonomik ve kültürel sonuçları olan olayları inceler.(hepsinin bir bir amacı vardır bütün toplumu ilgilendirdiğinden)
Can Oner 3rd November 2007, 18:06 Peki sana soru, Politik , sosyo-ekonomik ve kültürel sonuçların önemli sonuçlar olduğunu nerden biliyorsun ?
akkurtr 3rd November 2007, 18:08 Tarih yaşanmış tüm olayların değil , önemli sonuçlar doğurmuş , seçme olayların bilgisidir . Bu nedenle geçmişin tamamı ile tarihe konu olabilecek olaylar arasında ayrım gözden uzak tutulmamalıdır.
Kadro Yayınları
çünkü açıklamada verilen bilgiyi en kapsamlı olarak c seçeneğinde bulabiliriz.Zaten ekonomik bir olay varsa bu hem politikayı hemde sosyal yaşamı etkiler.Mesela Ülkemizde kişi başı yıllık gelir ne kadar artarsa o kadar rahat yaşayabiliyoruz.Ayrıca ülkemizin ekonomisi bulundugu bölgede lokomotif olabilir.Böylece ekonomi hem sosyal yaşama hemde siyasete etki eder....Tam anlatamadım ama öyle işte idare et kardeşim...Ama %95 cevap C
Can Oner 3rd November 2007, 18:09 E neden olmaz ? E'yi çürüt :)
asude 3rd November 2007, 18:12 soru kime bana mı..isim versen iyi olur.
soruna gelince c şıkkında zaten politik...vs sonuçları olanları inceler diyo. ben de ancak onların sonucu önemli olabilir diye düşündüm.Tarih biraz da yorum değil midir?
asude 3rd November 2007, 18:28 yardımcı olduysak seviniriz sn.CanOner....:)
Can Oner 3rd November 2007, 18:29 Ben cevabı doğru yaptım zaten , sizinle paylaşıyorum :) ;)
asude 3rd November 2007, 18:30 yani paylaşımına katkılarımız için....:D
akkurtr 3rd November 2007, 18:32 Tarih yaşanmış tüm olayların değil , önemli sonuçlar doğurmuş , seçme olayların bilgisidir . Bu nedenle geçmişin tamamı ile tarihe konu olabilecek olaylar arasında ayrım gözden uzak tutulmamalıdır.
Kadro Yayınları
E yi çürüteyim.Bak açıklamada diyor ki''Tarih yaşanmış tüm olayların değil , önemli sonuçlar doğurmuş , seçme olayların bilgisidir . Bu nedenle geçmişin tamamı ile tarihe konu olabilecek olaylar arasında ayrım gözden uzak tutulmamalıdır.''
Peki E şıkkı diyor ki''Tarihi olay ve olguları inceleyerek insanlığın başlangıçtan günümüze yaşadıklarının özünü anlamamızı sağlar.''
şimdi soruyorum.Açıklama ile E şıkkı arasında nasıl bir bağlantı kurdun.E şıkkında özünü anlamamızı sağlar diyor ama tarih bize insanların yaşamlarının tüm yönlerini göstermiş yani özünü değil yaşayışlarını gösterir.Sana göre belki E olabilir ama C daha çok yakın açıklamaya.Türkçe sorusu gibi derler ya hani aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleye en yakın anlamlıdır diye. aşagıda iki şık arasında kalırsın.Biri yakındır diğeri EN YAKIN!işte burda da E yakın ama C en yakın olanı...
Can Oner 3rd November 2007, 19:31 :) ben doğru yaptım zaten . E şu yüzden olmaz söyleyim ; E'de bütün olayları inceliyor tarihteki . Oysa bizden istenen sadece önemli sonuçları olanlar :)
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.
|