Tam Sürüm Bilgini Göster : Divingdeep ÇeViRi SoRuSu~~1

DivingDeep
2nd November 2007, 15:15
Bu merhem yaranın iyileşmesine yardımcı olur ve mikrop kapmasını önler.

A) Using this ointment will ensure that the wound heals and does not become infected.
B) This ointment will help the wound heal and prevent it from getting infected.
C) To prevent the wound from becoming infected and help it heal, use this ointment.
D) This ointment is used for helping a wound heal and protecting it from infection.
E) The wound will be helped to heal and protected against infection by this ointment.

kaynak=elt-time
zamandan dolayı o şıkkı seçmedim :smiley5:
teşekkürler :)

SaitHoca
2nd November 2007, 15:19
Bu merhem yaranın iyileşmesine yardımcı olur ve mikrop kapmasını önler.

A) Using this ointment will ensure that the wound heals and does not become infected.
B) This ointment will help the wound heal and prevent it from getting infected.
C) To prevent the wound from becoming infected and help it heal, use this ointment.
D) This ointment is used for helping a wound heal and protecting it from infection.
E) The wound will be helped to heal and protected against infection by this ointment.

kaynak=elt-time
zamandan dolayı o şıkkı seçmedim :smiley5:
teşekkürler :)

Doğru cevap "B". "will" her zaman future tense bildirmez. habitual action olarak da kullanılır. bu çok ender kullanılan bir yapı değil aslında ama malesef ülkemizde ingilizceyi ilk kimler öğrettiyse hala onların etkileri devam ediyor . Tıpkı present perfect continuous tense gibi :)

Even if you drive him crazy, he won't swear (= doesn't swear) at you.

DivingDeep
2nd November 2007, 15:28
Doğru cevap "B". "will" her zaman future tense bildirmez. habitual action olarak da kullanılır. bu çok ender kullanılan bir yapı değil aslında ama malesef ülkemizde ingilizceyi ilk kimler öğrettiyse hala onların etkileri devam ediyor . Tıpkı present perfect continuous tense gibi :)

evet hocam ben will'in bu anlamını bilmiyordum.görmüş olsam bile grammar kitabında kafamıza yer etmiş çıkaramıyoruz gelecek anlamını :(

Bello
2nd November 2007, 15:42
"B"olması gerekır...yaranın iyileşmesine yardımcı derken bana future donuk bır ıfade war(zaman kayması)...
A)Bu merhemi kullanarak diye baslamıs yanlıs ifade..(gerund ozne olarak kullanmıs)
C)Yaranın mıkrop kapmasını onlemek ıcın demıs yanlıs ıfade war(ınfınıtıve war ozne olarak kullanılan To amac bıldırıyor)
D)is used for burayı bozan bır ıfadedır
E)Passıve kullanmıs ama temel cumle actıve

FoReVeR_21
2nd November 2007, 16:32

bence de cevap B olur ve hocamın açıklamasına da katılıyorum çok doğru şeyler söylemiş will'in habitual actions olarak kullanıldığını bende bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler sait hocam

med8cezir1
2nd November 2007, 23:50

Hocam,

Modallar ile ilgili bir çok farklı kullanımlar var. Elbetteki sizler kadar kullanımlarına vakıf değilim.
Daha önce SHOULD+HAVE+V3 kullanımı burada işenmişti. Sınava yönelik çalışan birisi için onun ''geçmişte yapılması gereken fakat yapılmayan şeyleri anlatmak için kullanılır.'' özeti ile bilmesi yeterli olabilecek iken daha fazlası kafa karıştırmaktan öteye geçmez diye değerlendiriyorum. Ancak, sınava yönelik bir çalışma için bunları bu şekilde ayrıntılı bilmek avantaj mı yoksa dezavantaj mı sağlar? Hangi YDS, ÜDS ya da KPDS sınavında bu uç noktaların bilinip bilinmediği sorgulanmıştır şimdiye kadar? Eğer sorgulanmadı ise ve verilen kaynaklar da sınava yönelik bir çalışma için ise bu tür sorular amaca ne kadar hizmet etmektedir?