Tam Sürüm Bilgini Göster : Çeviri Sorusu from Dilko 1

Can Oner
1st November 2007, 20:45
The governmet should build more technical institutes so that students who are not good at acedemic subjects can learn other useful subjects.

A) Akademik konularda iyi olamayan öğrencilerin diğer yararlı konuları öğrenebilmesi için hükümet daha fazla teknik enstitü kurmalı.
B) Akademik konularda iyi olmayan öğrenciler diğer yararlı konularda eğitim alabilmeli , bu yüzden hükümet daha fazla teknik enstitü kurmalı.
C) Hükümetin daha fazla teknik kurması akademik konularda iyi olmayan öğrencilerin diğer faydalı alanlarda eğitim almasını sağlayacak.
D) Hükümet tarafından kurulması gereken teknik enstitüler akademik konularda başarılı olamayan öğrencilerin diğer yararlı alanlarda eğitim almalarını sağlayacak.
E) Akademik konularda iyi olmayan öğrenciler hükümetin kurması gereken teknik enstitülerde diğer yararlı alanlarda eğitim almalılar.

Hangisi?

TheBest90
1st November 2007, 20:49
A ŞIKKI MI:p

Neden555
1st November 2007, 20:52
can learn=öğrenebilmesi

should build =enstitü kurmalı

A şıkkı

HakanAlp2
1st November 2007, 20:57
"so that" amaç bildiriyor..
amaç bildiren tek şık a şıkkı

xahmeteren
1st November 2007, 23:07
The governmet should build more technical institutes so that students who are not good at acedemic subjects can learn other useful subjects

A) Akademik konularda iyi olamayan öğrencilerin diğer yararlı konuları öğrenebilmesi için hükümet daha fazla teknik enstitü kurmalı.
B) Akademik konularda iyi olmayan öğrenciler diğer yararlı konularda eğitim alabilmeli , bu yüzden hükümet daha fazla teknik enstitü kurmalı.
C) Hükümetin daha fazla teknik kurması akademik konularda iyi olmayan öğrencilerin diğer faydalı alanlarda eğitim almasını sağlayacak.
D) Hükümet tarafından kurulması gereken teknik enstitüler akademik konularda başarılı olamayan öğrencilerin diğer yararlı alanlarda eğitim almalarını sağlayacak.
E) Akademik konularda iyi olmayan öğrenciler hükümetin kurması gereken teknik enstitülerde diğer yararlı alanlarda eğitim almalılar.

Hangisi?[/QUOTE]

DivingDeep
1st November 2007, 23:24
The governmet should build more technical institutes so that students who are not good at acedemic subjects can learn other useful subjects.

Hangisi?

ben de A diyorum.amaç var.can'e refer etmiş.iyi de etmiş. :smiley1:

sağol Can bilirim soru yazmanın zor olduğunu.hele hele bugünkü gerundları yazmam forumdaki soruları takip edemeyecek kadar yordu :D

aysekoycu
1st November 2007, 23:32
cvbın A olduğuna bende katılıyorum.yalnız bişey var 'iyi olamayan öğrenciler' denmişya a şıkkında ben onu refer eden bişey göremedim cvpta.gören varmı??cvı değiştirmeyecek belki ama mrk ettim doğrusu

Rhyme
1st November 2007, 23:41

yukarıda işaretledim

aysekoycu
2nd November 2007, 00:21
iyi ama sevgili ryme o zaman iyi olamayan değilde iyi olmayan olmazmıydı?

DivingDeep
2nd November 2007, 00:22
iyi ama sevgili ryme o zaman iyi olamayan değilde iyi olmayan olmazmıydı?
orada yazım hatası vardır kesin Ayşe arkadaşım :)

aysekoycu
2nd November 2007, 00:30
umarım divingdeep ööledr

Rhyme
2nd November 2007, 00:36
Açıkcası doğru söylüyorsun ama diğer şıklar ihtimal verilebilcek gibi değil. Olmayan yada olamayan gibi bir harf farklılığında dolayı diğer referansları hiçe sayamayız.
Sorunun sahibi ilgilendiğinde aydınlatıcı bir bilgi verecektir.

aysekoycu
2nd November 2007, 00:37
bencede beklemek en iyisi.böyle tek harfle soru kaçırmaktan nefret ediyorum çünkü:smiley1:

Can Oner
2nd November 2007, 10:06
orada yazım hatası vardır kesin Ayşe arkadaşım :)

Yazım hatası yok !!! Dikkat ettim özellikle ! ( :) )

aysekoycu
2nd November 2007, 12:10
e bu nasıl olacak o zaman can???

DivingDeep
2nd November 2007, 14:59
Yazım hatası yok !!! Dikkat ettim özellikle ! ( :) )
cevap ne demiş Can? bak Ayşe'ye de mahcup oldum :D dünden beri soruyor nasıl olucak diye :)

useofenglish
2nd November 2007, 15:09
Cevap kesinlikle 'A' şıkkı dilbilgisi üzerinden gitmeye gerek yok bence. fakat şöyle dense daha iyi olurdu : Hükümet daha fazla teknik enstitü kurmalı ki akademik konularda iyi olmayan öğrenciler diğer faydalı konuları öğrenebilsinler. yorum sizin

Can Oner
2nd November 2007, 17:53
Cevap A :)

aysekoycu
3rd November 2007, 02:17
cevap ne demiş Can? bak Ayşe'ye de mahcup oldum :D dünden beri soruyor nasıl olucak diye :)

yok ya neden mahcup olasınki sadece mrl ettim.bu arada cvp A ondan zaten emindik.ama use of english in dediği gibi olsa hakkaten olurmuş:smiley1: