Tam Sürüm Bilgini Göster : Öğretim Elemanı Atama Tebliği

SeyfiHoca
12th August 2006, 18:23
Öğretim Elemanı Atama Tebliği

Yüksek Öğretim Kanunu'na eklenen bir maddeyle üniversitelerin öğretim elemanı istihdamını nasıl yapacağı belirtildi. İşte yeni düzenleme... Lisansüstü eğitim-öğretim amacıyla yurt dışına gönderilenlerle yurt içinde başka bir üniversiteye lisansüstü eğitim-öğretim amacıyla gönderilenlerden veya üniversitelerinde görev yapanlardan en az yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamış olanların öğretim elemanı olarak atamaları yapılacak. Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanunun 2. Maddesiyle 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na Eklenen Geçici 53. Madde Çerçevesinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yapılacak Atamalara İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yükseköğretim Kurulunca atanması uygun görülmeyenler 60 gün içerisinde yargı yoluna başvurabilecekler. Yükseköğretim Kuruluna başvurmayanlar ile Yükseköğretim Kurulunca ataması uygun görülmeyenlerden, yargı yoluna müracaat etmeyenler ve yargı kararı ile öğretim elemanı olarak atanmaları uygun görülmeyenler ise bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içerisinde Devlet Personel Başkanlığına müracaat edecekler.

MehmetDEU
12th August 2006, 18:27
Yani bundan sonra okutman vb. olmak için en az y.lis. bitirmek mi gerekecek? :( Acaba ne zamandan itibaren yürürlüğe girdi/girecek bu yeni yasa.:confused:

AiDa
12th August 2006, 18:42
Benim bildiğim bundan sonra üniversitelere öğretim görevlisi atamalarının merkezi sistem tarafından yapılacağı ancak yilisans ve doktoralılar için böyle bir sınavın sözkonusu olmadığı yönündeydi. Bu gazete küpüründen ise pek fazla mânâ çıkaramadım doğrusu.:sh1a: