Tam Sürüm Bilgini Göster : ÇeViRi SoRuSu~~4

DivingDeep
1st November 2007, 01:00
Kukla tiyatrolarının hemen hemen tüm uygarlıklarda bulunduğu düşünülmektedir ancak kuklacılığın kesin kaynakları bilinmemektedir.

A) Although believed to have existed in almost all civilizations, there isn't much evidence as to the precise origins of puppetry.
B) It is thought that puppet theaters exist in every civilization; however, the exact,origins of puppetry remain unknown.
C) It is believed that puppet theaters have existed in almost all civilizations, yet the exact origins of puppetry are unknown.
D) The precise origins of puppetry have not been established, although puppet theaters have existed in almost every civilization.
E) Exactly where and when puppetry originated is unknown, but we do know that puppet theaters existed in virtually all civilizations.

elt-time

yanlış cevap verdim.açıklarsanız sevinirim açıklamazsanız siz bilirsiniz :)
bu günler biraz fazla oluyorum ama :smiley8:
teşekkürler :smiley6:

Gymnopédies
1st November 2007, 01:11
--------------------------------------------------------------------------------

Kukla tiyatrolarının hemen hemen tüm uygarlıklarda bulunduğu düşünülmektedir ancak kuklacılığın kesin kaynakları bilinmemektedir.

C) It is believed that puppet theaters have existed in almost all civilizations, yet the exact origins of puppetry are unknown.

HakanAlp2
1st November 2007, 01:13
believe-think e karşılık gelirmi bilmem ama c deki "almost" b de olmadığı için..bende c diyorum

Neden555
1st November 2007, 01:14
bu soruda b ile c arasında kaldım ama yet daha güzel ancagı veriyor sanırsam ama b neden olmaz bir şey diyemem ya soru güzel değil yada ben çok açık göremiyorum

KemalKasap
1st November 2007, 01:14
Kukla tiyatrolarının hemen hemen tüm uygarlıklarda bulunduğu düsünülmektedir ancak kuklacılığın kesin kaynakları bilinmemektedir.

Although 'lu A ve D şıkkı olmaz diyorum. B'de "in every civilization" demiş. "Hemen hemen" ifadesi yok. E şıkkında "we do know" kesin ifadesi var fakat soruda düşünülmektedir diyor...

DivingDeep
1st November 2007, 01:16
ben believed görünce olmaz dedim.sonunu bile okumadım :(
thought olur dedim ama C şıkkı diyor.ben de ondan sordum.think anlamını believe de verebilir mi?kıstas ne olmalı yoksa bu soru başarısız mı ?:(

HakanAlp2
1st November 2007, 01:18
ben believed görünce olmaz dedim.sonunu bile okumadım :(
thought olur dedim ama C şıkkı diyor.ben de ondan sordum.think anlamını believe de verebilir mi?kıstas ne olmalı yoksa bu soru başarısız mı ?:(

hemen hemen bütün medeniyetlerde...ifadesine dikkat etmek gerkir

"almost" b de yok..daha doğrusu hemen hemen e karşılık bi kelime yok b şıkkında.tercümede her ifadenin karşılığı olması gerekir.demekki it is believed..it is thought..aynı anlama geliyormuş diye yorumladım ben.