Tam Sürüm Bilgini Göster : coğrafya sorusu2

Exorcise
29th October 2007, 10:32
Ankara da bir cismin gölge boyunun en kısa olduğu an yerel saat 12.00 olmasına rağmen, Ankara da yaşayan insanların aynı anda kolundaki saat yılın hiçbir gününde 12.00 yi göstermez.

Bu durumun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

a)yüzölçümünün doğu-batı yönünde geniş olması
b)Kuzey Yarım Küre de yer alması
c)Üçücnü saat diliminde yer alması
d)Ankara nın ortak saat dilimi üzerinde olmaması
e)Güneş ışınlarını hiçbir zaman dik almaması

sınav

su kolundaki saat 12.00 hiç gostermez kısmını anlamadım o nasıl oluyor

dilkOnur
29th October 2007, 10:34
emin olmayrak a diyorum doğru mu?

Can Oner
29th October 2007, 10:36
Yani mantık şu burda ; güneş tam tepemizdeyken saat'in 12 olması beklenir ama güneş tam tepedeyken saat daha geç ya da erken oluyor . Anladın ?

Cevap E olabilir .

Exorcise
29th October 2007, 10:59
Yani mantık şu burda ; güneş tam tepemizdeyken saat'in 12 olması beklenir ama güneş tam tepedeyken saat daha geç ya da erken oluyor . Anladın ?

Cevap E olabilir .

bende ole düşündüm ve e dedim çünkü türkiyeye güneş ışınları hiçbir zaman dik açıyla gelmez ama cevap d sıkkı diyor

Can Oner
29th October 2007, 11:02
Pardon pardon E olabilir dedim kesin bir ifade kullanmadım . Şimdi geldi aklıma tabi D olur . Şurdan ; Ortak saat dilimi üzerinde bulunsaydı tam alırdı , ortak saat dilimlerinde zaman tamdır yani 12'de güneş tepede 06.00'da ufukta ... gibisinden . Tam tepede sadece iki yer görüyor : Iğdır ve İzmit .

Exorcise
29th October 2007, 11:12
peki bu denilen sey yani ortak saat diliminde 12.00 ı göstermesi tam ekinoks tarihlerinde mi olur sadece bi de ekinoks tarihlerinde dünyanın her yerinde güneş aynı anda doğup aynı anda mı batıyordu

Can Oner
29th October 2007, 11:15
Ekinoks tarihlerinde her yerde gündüz ve gece süresi aynı yani 12-12 . Bu da aynı anda doğup aynı anda batması demek ;)
Ortak saat diliminde 12.00'yi göstermesi tam ekinoks tarihlerinde(23Eyl-21Mart) değil de , saat dilimlerinin üstüne olması gerekiyor . İzmit 2. Iğdır 3. saat diliminde mesela .

Yurtik
29th October 2007, 20:05
Ekinoks tarihlerinde her yerde gündüz ve gece süresi aynı yani 12-12 . Bu da aynı anda doğup aynı anda batması demek ;)
Ortak saat diliminde 12.00'yi göstermesi tam ekinoks tarihlerinde(23Eyl-21Mart) değil de , saat dilimlerinin üstüne olması gerekiyor . İzmit 3. Iğdır 4. saat diliminde mesela .

izmit 2. ığdır 3 saat diliminde diye biliyorum...ve sorunun cevabı aynen d olur.zaten canoner arkadaşımda çok iyi açıklamış..

Beraat
29th October 2007, 20:10
Ankara da bir cismin gölge boyunun en kısa olduğu an yerel saat 12.00 olmasına rağmen, Ankara da yaşayan insanların aynı anda kolundaki saat yılın hiçbir gününde 12.00 yi göstermez.

Bu durumun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

a)yüzölçümünün doğu-batı yönünde geniş olması
b)Kuzey Yarım Küre de yer alması
c)Üçücnü saat diliminde yer alması
d)Ankara nın ortak saat dilimi üzerinde olmaması
e)Güneş ışınlarını hiçbir zaman dik almaması

sınav

su kolundaki saat 12.00 hiç gostermez kısmını anlamadım o nasıl oluyor

ilk defa bu tarz bi soruyla karşılaştım..
garip bi soru..
ama iyi oldu öğrenmiş oldum..
teşekkürler herkese..;)