Omarhoca
28th October 2007, 18:19
5- Which one is not among the characteristics affecting second language learning?
A. communicative skill
B. aptitude
C. motivation
D. attitude
E. personality
arşivden
lilysie
28th October 2007, 18:27
Bana D şııkkı gibi geldi.
communucative skill,language aptitude,motivation, dil edinimnde gerekli özellikler anca personality de beli bu özellikler arasında sayılabilr ancak emin degilim.
MehmetMamger
28th October 2007, 18:36
Bence de D seçeneği. "Attitude" ile edinim arasında bir ilgi yok, belli ki "aptitude" ile karışabilme ihtimali yüzünden seçenekelre dahil olmuş.
Omarhoca
28th October 2007, 18:41
Aslında ikiside değil özellikle "aptitude" etkili geçen buna benzer bir soruda aslında mehmet hocam çok güzel açıklamıştı aptitude dun etkisini
Teacher.Derya
28th October 2007, 23:12
bence attitude etkiler.
eğer kişinin dil öğrenmeye ve o dile karçı positive bi attitude u varsa poisitve etkilenir. yani demem o ki doğru orantılı olarak etkilenir.
ama personality ni pek etkisi olduğunu düşünmüyorum..
Omarhoca
28th October 2007, 23:50
"personality" aslında etkili oluyor mesela dışa dönük olan öğrencilerin "communication skills" (konuşma, dinleme) az da olsa daha başarılı oldukları gözlemlenmiştir.
"communicative skill" olabilir mi acaba? ya da neden olmaz değilse?
MehmetDEU
29th October 2007, 00:50
Merhaba. Aslında sorunun cevabını bulmak gayet kolay desem umarım kimse alınmaz. Soruyu hiç okumadan bile akılda yanıta dair bir intiba oluşabilir. "Communicative skill", dil öğreniminin sadece bir tek unsuru; genele yayamayız. Diğerleri ise daha genel. Dolayısıyle "communicative skills" dil öğrenimini bütünüyle; ya da en azından genel hatlarıyla etkilememekte, sadece kısıtlı bir oranda etkilemekte.
Diğer yandan, sorunun "Which of these variables has the least effect on SLL" şeklinde olmasının daha manidar olacağını düşünüyorum.
Omarhoca
29th October 2007, 01:17
"communication skill" doğru cevap olacak, mehmet deu hocamıon dediklerine katılıyorum, ancak communication skill dediğimiz olay zaten var olan bir şey değildir hedeftir ve öğrenilir diğer şıklar bu öğrenmeyi etkileyen bazı unsurlardandır..
yorumlarınız için teşekkürler..