Tam Sürüm Bilgini Göster : ELS GRammar
Loyalty 12th August 2006, 01:05 When we say, "It doesn't matter ....... you know, but ....... you know," we mean that influence is often more important than intellect.
A) where/when B) who/why
C) that/which D) what/who
E) when/how
ELS - 2001
Cevap ve nedeni?
SibelAKBULUT 12th August 2006, 01:20 When we say, "It doesn't matter ....... you know, but ....... you know," we mean that influence is often more important than intellect.
A) where/when B) who/why
E) when/how
ELS - 2001
Cevap ve nedeni?
C şıkkı bence... Sebebi:
Boşlukları doldurduğumuzda şöyle bir Türkçe anlam çıkıyor: "Bilmeniz önemli değil, neyi bildiğiniz önemli.".
Loyalty 12th August 2006, 01:24 C şıkkı bence... Sebebi:
Boşlukları doldurduğumuzda şöyle bir Türkçe anlam çıkıyor: "Bilmeniz önemli değil, neyi bildiğiniz önemli.".
Peki gerisi:confused:
SibelAKBULUT 12th August 2006, 01:26 Peki gerisi:confused:
Sustum, onu düşünüyordum...:eek: :D
pL@NEt 12th August 2006, 01:33 ben dddddddd demek istiyorum ama ikinci boşluğa gelşecek olan kelime HOW olsa daha iyi olur gibi..
Gymnopédies 12th August 2006, 01:34 D neden olmaz?
Gymnopédies 12th August 2006, 01:34 ben dddddddd demek istiyorum ama ikinci boşluğa gelşecek olan kelime HOW olsa daha iyi olur gibi..
Lafı ağzımdan aldınız valla hocam.:)
pL@NEt 12th August 2006, 01:39 Lafı ağzımdan aldınız valla hocam.:)
gökhan ben bizim DDDDDDDDDD şıkkının avukatlığını sana bıraktım hadi canım göster kendini...:)
Gymnopédies 12th August 2006, 01:54 gökhan ben bizim DDDDDDDDDD şıkkının avukatlığını sana bıraktım hadi canım göster kendini...:)
Vira bismillah,dilimin döndüğü kadar anlatayım bari hocam.:)
"It doesn't matter what you know, but who you know" Sanırım bu cümle bir deyim.Tam anlamını yazamayabilirim,idare edin beni.:)
D) what/who
When we say, "It doesn't matter what you know, but who you know," we mean that influence is often more important than intellect.
"Bildiğin şey önemli değil,önemli olan kimi bildiğindir" diye söylerken biz akıldan daha fazla önemli (etkili) bir şey beyan etmiş oluruz."
Diye bir tercüme söz konusu.Öte yandan diğer A,B ve E seçeneklerinin semantik bakımdan olmayacağı aşikar.Geriye kalan C ile D şıkları arasında bir seçim düşünürsek D şıkkının daha anlamı bir biçimde cümleyi tamamladığını görüyoruz.
Loyalty 12th August 2006, 01:58 Gökhancım seni kutluyorum:icon_tup: Ayrıca yazdıklarına binaen "Influence" in intellectual" dan önemli olduğu söylüyor. What===> intellectual,
Who====> Influence a denk geliyor ve Sana rep geliyor.....:icon_tup: ;)
Gymnopédies 12th August 2006, 01:59 Gökhancım seni kutluyorum:icon_tup: Ayrıca yazdıklarına binaen "Influence" in intellectual" dan önemli olduğu söylüyor. What===> intellectual,
Who====> Influence a denk geliyor ve Sana rep geliyor.....:icon_tup: ;)
Canım hocam.Gece gece mutlu ettiniz beni.:)
BBTÜRKAY 12th August 2006, 02:01 "Neyi bildiğin değil, kimi bildiğin önemlidir." diye söylesek ayıp olur mu?:)
Loyalty 12th August 2006, 02:02 "Neyi bildiğin değil, kimi bildiğin önemlidir." diye söylesek ayıp olur mu?:)
Aynen öyle hocam:icon_tup: :icon_wave:
Bu bir atasözü gibi birşey:D
SibelAKBULUT 12th August 2006, 02:03 Gökiye benden de rep...:icon_wave: :icon_tup:
Gymnopédies 12th August 2006, 02:06 Gökiye benden de rep...:icon_wave: :icon_tup:
Teşekkürler sibelcm.:)
pL@NEt 12th August 2006, 02:08 bir zamanlar ekonomi alanında buna benzer bir model geliştirilmişti caponlar tarafından ve o zamanlar askerde olduğumdan arasıra çeviri metinlerinde de karşılaşmaktaydım.
KNOW HOW idi sanırım
http://en.wikipedia.org/wiki/Know-how
Francis 14th August 2006, 07:34 When we say, "It doesn't matter ....... you know, but ....... you know," we mean that influence is often more important than intellect.
A) where/when B) who/why
E) when/how
ELS - 2001
Cevap ve nedeni?
Yikes, I looked through the answers and there didn't seem to be any that I could discern, so it looks like I'll have to give it a shot on my own. :cry:
"It doesn't matter what you know, but who you know,"
It's D).
|
|