Tam Sürüm Bilgini Göster : ELS GRammar

Loyalty
12th August 2006, 01:05
When we say, "It doesn't matter ....... you know, but ....... you know," we mean that influence is often more important than intellect.

A) where/when B) who/why
C) that/which D) what/who
E) when/how

ELS - 2001

Cevap ve nedeni?

SibelAKBULUT
12th August 2006, 01:20
When we say, "It doesn't matter ....... you know, but ....... you know," we mean that influence is often more important than intellect.

A) where/when B) who/why
E) when/how

ELS - 2001

Cevap ve nedeni?

C şıkkı bence... Sebebi:
Boşlukları doldurduğumuzda şöyle bir Türkçe anlam çıkıyor: "Bilmeniz önemli değil, neyi bildiğiniz önemli.".

Loyalty
12th August 2006, 01:24
C şıkkı bence... Sebebi:
Boşlukları doldurduğumuzda şöyle bir Türkçe anlam çıkıyor: "Bilmeniz önemli değil, neyi bildiğiniz önemli.".

Peki gerisi:confused:

SibelAKBULUT
12th August 2006, 01:26
Peki gerisi:confused:

Sustum, onu düşünüyordum...:eek: :D

pL@NEt
12th August 2006, 01:33
ben dddddddd demek istiyorum ama ikinci boşluğa gelşecek olan kelime HOW olsa daha iyi olur gibi..

Gymnopédies
12th August 2006, 01:34
D neden olmaz?

Gymnopédies
12th August 2006, 01:34
ben dddddddd demek istiyorum ama ikinci boşluğa gelşecek olan kelime HOW olsa daha iyi olur gibi..

Lafı ağzımdan aldınız valla hocam.:)

pL@NEt
12th August 2006, 01:39
Lafı ağzımdan aldınız valla hocam.:)

gökhan ben bizim DDDDDDDDDD şıkkının avukatlığını sana bıraktım hadi canım göster kendini...:)

Gymnopédies
12th August 2006, 01:54
gökhan ben bizim DDDDDDDDDD şıkkının avukatlığını sana bıraktım hadi canım göster kendini...:)

Vira bismillah,dilimin döndüğü kadar anlatayım bari hocam.:)

"It doesn't matter what you know, but who you know" Sanırım bu cümle bir deyim.Tam anlamını yazamayabilirim,idare edin beni.:)

D) what/who

When we say, "It doesn't matter what you know, but who you know," we mean that influence is often more important than intellect.

"Bildiğin şey önemli değil,önemli olan kimi bildiğindir" diye söylerken biz akıldan daha fazla önemli (etkili) bir şey beyan etmiş oluruz."

Diye bir tercüme söz konusu.Öte yandan diğer A,B ve E seçeneklerinin semantik bakımdan olmayacağı aşikar.Geriye kalan C ile D şıkları arasında bir seçim düşünürsek D şıkkının daha anlamı bir biçimde cümleyi tamamladığını görüyoruz.

Loyalty
12th August 2006, 01:58
Gökhancım seni kutluyorum:icon_tup: Ayrıca yazdıklarına binaen "Influence" in intellectual" dan önemli olduğu söylüyor. What===> intellectual,
Who====> Influence a denk geliyor ve Sana rep geliyor.....:icon_tup: ;)

Gymnopédies
12th August 2006, 01:59
Gökhancım seni kutluyorum:icon_tup: Ayrıca yazdıklarına binaen "Influence" in intellectual" dan önemli olduğu söylüyor. What===> intellectual,
Who====> Influence a denk geliyor ve Sana rep geliyor.....:icon_tup: ;)

Canım hocam.Gece gece mutlu ettiniz beni.:)

BBTÜRKAY
12th August 2006, 02:01
"Neyi bildiğin değil, kimi bildiğin önemlidir." diye söylesek ayıp olur mu?:)

Loyalty
12th August 2006, 02:02
"Neyi bildiğin değil, kimi bildiğin önemlidir." diye söylesek ayıp olur mu?:)

Aynen öyle hocam:icon_tup: :icon_wave:
Bu bir atasözü gibi birşey:D

SibelAKBULUT
12th August 2006, 02:03
Gökiye benden de rep...:icon_wave: :icon_tup:

Gymnopédies
12th August 2006, 02:06
Gökiye benden de rep...:icon_wave: :icon_tup:

Teşekkürler sibelcm.:)

pL@NEt
12th August 2006, 02:08
bir zamanlar ekonomi alanında buna benzer bir model geliştirilmişti caponlar tarafından ve o zamanlar askerde olduğumdan arasıra çeviri metinlerinde de karşılaşmaktaydım.

KNOW HOW idi sanırım

http://en.wikipedia.org/wiki/Know-how

Francis
14th August 2006, 07:34

A) where/when B) who/why
E) when/how

ELS - 2001

Cevap ve nedeni?

Yikes, I looked through the answers and there didn't seem to be any that I could discern, so it looks like I'll have to give it a shot on my own. :cry:

"It doesn't matter what you know, but who you know,"

It's D).